עזרה

עזרה../images/Emo39.gif

שלום לכולם יש לי מספר שאלות אבי נפטר לפני 8 שני והשאיר אחריו צוואה . אימי לפני מספר שנים הלכה ושינתה את תוכנה של הצוואה שלה ובה רשום כאילו כל מה שאבא שלי נתן לי לא קיים . כרגע הגיעו אלי שמועות שהיא רוצה למכור את הבית שבו היא גרה שלמעשה גם לי מגיעה חלק ממנו . יש לי אח אחד גדול ממני שהוא כל הזמן דוחף אותה ואומר לה מה לעשות נגדי . לי ולה אין מערכת יחסים טובה. מאז שהייתי קטנה הייתי קשורה רק לאבא שלי . מה עלי לעשות כדי שלא יקפחו אותי או סליחה שיזרקו אותי לכלבים ? תודה מראש ושבת שלום

צוואה לא יכולה לקבוע מה קיים ומה לא

לכן, אני לא כל כך מבין מה המשמעות של השינוי בצוואה של אמך, כלומר - לא ברור מה זאת אומרת שהיא רשמה בצוואה שלה כאילו שמה שאביך הוריש לך לא קיים. אם לפי הצוואה של אביך ירשת ממנו רכוש - אז הרכוש שירשת שייך לך. אם אביך הוריש לאמך רכוש - אז הרכוש הוא של אמך. היא יכולה לעשות איתו מה שהיא רוצה (כ]וף להוראות מסויימות אם היו בצוואה של אביך).

תגובה

כן היא קיבלה תוקף ועד היום לא כפי שידוע לי היו התנגדויות . אבל האם שינוי הצוואה של אימי יכול לגרום גם לשינוי הצוואה של אבי

כפי שכתב יוסאריאן

אם אביך בצוואתו הוריש לך רכוש, אמך לא יכולה לשנות זאת, גם ללוא ניתן צו קים צוואה. אם אביך הוריש בצוואתו את כל רכושו לאמך, הרי שהיא יכולה לעשות בו כעולה על רוחה. תבדקי מה היה נוסח הצוואה של אביך בדיוק, ואז תפני אלינו את השאלה, עם העובדות. שבוע טוב.

למעלה