עזרה

מ א י י ק

New member
עזרה../images/Emo19.gif

אני צריך רשימה של כל הגראנג' והסוגי גראנג' שקיימים, זה חשוב לפרויקט מאוד מסובר וגם לידע כללי =] אם מישהו יכול לעזור לי אני אודה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד!!!! מיכאל

«Jimmy Page»

New member
מה הכוונה?

'רשימה של כל הגראנג' ' נשמע עסק די מסובך. סוגי גראנג'? יש רק גראנג' ופוסט-גראנג'. אפשר לחלק את הגראנג' ללהקות מסיאטל ומבחוץ, אבל זה לא באמת משנה. פוסט גראנג' מתייחס לכל גראנג' שיצא אחרי הפריצה למיינסטרים, בזמן בו גראנג' הפסיק להיות אנדרגראונד ופרץ מחוץ לסיאטל.

Caraya

New member
שמעתי שהמהדרין

מחלקים לגראנג' מלודי וגראנג' לא מלודי. חוץ מהחלוקה הזאת לא ממש שמעתי על עוד.

«Jimmy Page»

New member
הו...

דווקא בחלוקה הזאת לא נתקלתי, ואני שומע פחות או יותר כל פיסת גראנג' שאי פעם נכתבה. אבל מעולם לא נתקלתי בגראנג' לא מלודי... מדובר בז'אנר מאוד מלודי בפני עצמו. אם יש לך שמות של להקות שסווגו כלא מלודיות, אשמח לראות.

M e n s R e a

New member
? אני לא ממש בטוח שיש דבר כזה

בתור מי שנוטה לשמוע גראנג', לא שמעתי על סוגים שונים של גראנג'. הענין הוא, שגראנג' הוא מראש תחום בתוך הרוק + מדובר במוסיקה פשוטה יחסית, אפילו פשוטה מאד (נירוונה). לא שיש לי משהו נגד פשוט, אבל זה המצב. ככה שלא שמעתי על הגדרות לגראנג'.

MilkShack

New member
אני אפרט טיפה..

למרות שנדמה לי שעשיתי את זה כבר באליס אין צ'יינס. את זה העתקתי ממה שכתבתי שם : הוא לא היה. גראנג' זו לא הייתה תרבות, ולא הייתה דרך חיים שהייתה קיימת לזמן מאוד קצר במיקום גיאוגרפי ספציפי. גראנג' קיים, הוא היה קיים די מזמן, והוא קיים גם עכשיו. עד היום להקות גראנג' שקיימות בסיאטל וניסו לעשות מהן רעש גדול בתקופה של תחילת שנות ה-90' עוד צוחקים על זה לפעמים שפעם עשו רעש גדול סביב סגנון המוזיקה וסגנון החיים שלהם. זה שמדי פעם יש כתבות שמזיינות בשכל שסיאטל היא לא מה שהייתה פעם לא אומר שזה באמת ככה, אני מכיר הרבה אנשים, כולל דודה שלי שהיו בסיאטל, וזה עדיין אותו מקום קודר, קריר, עם אנשים עם ג'ינסים קרועים, חולצות פלנל, ולהקות שמנגנות גראנג' בפאבים ומועדונים. בסופו של דבר זה בדיוק כמו שיקחו איזה מוזיקה מאיזה שבט אינדיאני ויהפכו אותה ללהיט כמו שעשו לנירוונה, שבעקבותיה נדחפו עוד להקות גראנג', ואז פשוט הכל ירד מזה, ואנשים יגידו שזה היה משהו זמני. גראנג' לא היה משהו זמני, הוא משהו תמידי. מה שנתנו לנו לטעום זה כמה להקות, ניסו להפוך אתזה ליותר מידי, ועובדה שזה לא באמת החזיק מעמד הרבה זמן. זה בנוגע למה שזה היה אז והיום. גראנג' הוא סגנון חיים, בין סאונדגארדן למדהאני, לנירוונה פרל ג'אם ואליס יש המון הבדלים ופחות דברים משותפים, מה שמוכיח שפשוט אי אפשר לקרוא לזה סגנון מוזיקה. למרות שנירוונה עשו משהו די מיוחד עם כל הדיסטורשן והרעש והאנטי סולואים וכו'... יש כאלה שיגידו שזה פשוט חרא, יש כאלו שיגידו שהם אוהבים את זה נורא, אבל זה פשוט משהו יחסית חדש, אז אולי נירוונה הכי קרובים מבחינה מוסיקלית להגדרה של גראנג'.

«Jimmy Page»

New member
אוי ואבוי.

כמה שטויות. נירוונה הם בערך הלהקה הכי רחוקה מהגראנג', מבין הלהקות שמגדירים כגראנג'. ברור שאוהבי נירוונה ששומעים אותם ואת אליס אין צ'יינס ואומרים שהם 'שומעים גראנג' ' יחלקו עליי, אבל צריך לשמוע קצת מכל להקה שהתקיימה אז ועמדה בקריטריונים בכדי לדעת להגדיר, מבחינה מוזיקלית, "גראנג'". בין מי שנחשבו גדולי הגראנג' ניתן למצוא הרבה מאוד מהדומה, צריך לדעת איפה לחפש. לכל להקה יש השפעות שונות, אבל לכולן אותם מכנה משותף. פחות או יותר. נכון, גראנג' הוא פשוט סוג של רוק שהתקיים בסיאטל, אבל יש לו את הסאונד שלו, ההרכב המוזיקלי שלו, המסרים שלו, הקולות שלו, ההווי שלו. כמו לכל ז'אנר אחר. ואני מבטיח לך שאף אחד בסיאטל לא צוחק על מה שנעשה להם, לפחות אלה מהאסכולה הישנה, שחשבו על הגראנג' כז'אנר אנדרגראונד פנימי. החלוקה לגראנג' ופוסט-גראנג' מתייחסת לפריצה למיינסטרים כנקודת השבירה שהרגה את הגראנג' כמו שהוא, והתחילה את המסחור. אבל אני מסטול מעייפות, אז יש מצב שדיברתי הרבה שטויות בעצמי. +חפרתי כמו מטורף.

למעלה