עזרה

עזרה ../images/Emo15.gif

אני מצטערת שאני מעלה את זה עוד פעם, אבל אני פשוט ממש ממש חייבת עזרה... בדרך כלל כשאני חולמת, מתעוררת בבוקר, ול-א זוכרת את החלום, אני זוכרת שחלמתי בכל מקרה ז"א אם חלמתי משו אני פשוט יודעת שחלמתי בלילה. אבל בדרך כלל אני פשוט יודעת של-א היה לא בכלל חלום בלילה! וזה ככה כבר איזה 3 שנים!!! אני לא יודעת מה לעשות... אני חייבת עזרה!

Chav

New member
גם לי זה קורה

מאז שהתחלתי להתעסק עם חלומות צלולים, את מתארת בדיוק את מה שקורה לי לפעמים. אני מניח שצריך לעבוד על יומן חלומות ולנסות לישון מספיק זמן. יכול להיות שיש לך מחסור בשינה.

כנסי, תקראי, ותראי כמה זה קל ../images/Emo13.gif

נסי את הדברים הפשוטים הבאים החל מהיום ותראי שאת מתחילה ליזכור המון חלומות כל בוקר, אבל באמת תשתדלי להקפיד על כך בלי שום תירוצים - כווני כל יום שעון מעורר שיצלצל ויעיר אותך חצי שעה לפני השעה בה את באמת צריכה לקום ( אם לדוגמה את צריכה לקום ב 6:30 בבוקר כווני שעון ל 6:00 ) שימי אותו קצת רחוק מהמיטה שתהיי חייבת לקום ולכבות אותו, בבוקר כשהוא מצלצל כבי אותו וחיזרי מיד לישון ( למשך החצי שעה שעוד נשארה לך ) השיטה הזאת ממש יעילה והיא מאד תעזור לך ליזכור המון חלומות! כשאת מתעוררת ( בשעה שאת כבר צריכה לקום ) הישארי במיטה במשך 10-7 דקות עם עיניים עצומות, בלי שום הנחות ובלי תירוצים, תישארי עם עיניים סגורות ותנסי רק להיזכר בחלומות שהיו לך, בלי שום מחשבות אחרות ( מאד חשוב!! ) את חייבת להקדיש את כל 100% מהזמן הזה כדי לנסות היזכר בחלומות שהיו לך, זה לא זמן למחשבות משום סוג אחר! את תראי כמה זה קל, רק תעשי את זה. המומחה.

זה לא זה

אני מכירה את כל השיטות האלה ואני עושה אותן גם. הבעיה היא לא זאני לא זוכרת את החלומות - כי אין חלומות!!! אני צריכה שיהיו לי חלומות (ואם יש לי, אין לי הרבה בעיה לזכור אותם...)!

את פשוט טועה, אין דבר כזה לא חולמת

יש לך טעות גדולה, את חולמת ועוד איך חולמת, רק נדמה לך שאת לא חולמת, כל בן אדם חולם בלילה, החלימה היא חלק חשוב מאד מתהליך השינה ואין אפשרות לא לחלום, אם יחברו אותך למכשירים המתאימים ( במכון לחקר שינה )בזמן שאת ישנה, המכשירים יראו בצורה מאד ברורה את תקופות החלימה שלך. את פשוט לא זוכרת את החלומות שלך, אל תגידי שאת לא חולמת כי זה ממש לא נכון, ועוד משהו, זה שאת לא מאמינה שאת חולמת, זה עוד דבר שמקשה עליך ליזכור את החלומות שלך, זה מהווה מחסום שעוצר אותך, תאמיני שאת חולמת כל לילה ( כי זה באמת ככה! ) ותיראי שיהיה לך הרבה יותר קל להיזכר בחלומות. כמה שאלות - את מקפידה לישון לפחות 7-6 שעות בכל לילה?? ( חשוב מאד! ) ניסית במשך כמה ימים רצופים את שיטת השעון שהצעתי, ביחד עם השיטה של להישאר עם עיניים עצומות במשך כמה דקות ולנסות להיזכר בחלומות בלי לחשוב מחשבות אחרות? המומחה.

CCCDFq

New member
שיטה מצויינת

כל לילה לפני שאת הולכת לישון= כשאת כבר במיטה- תעשי מדיטציה קטנה תעצמי עיניים, תירגעי, ותחשבי על המקום שהכי היית רוצה להיות בו- שנותן לך מן שלווה נפשית. אחר כך את אומרת לעצמך: "אני רוצה לזכור את כל החלומות שלי", כמה פעמים ואחר כך הולכת לישון אני לא מבטיח שזה יעבוד מיד באותו לילה, אבל תוך שניים שלושה את תראי שזה עובד וחשוב שיהיה לך יומן אל תחשבי שזה לא יכול לעזור, אני יודע גם איך להתעורר בשעה המדויקת שאני רוצה שלי שום שעון, זה עובד מצוין

ניסיתי הכל! ../images/Emo23.gif

ואני ישנה לפחות 9 שעות בלילה! שתבין, כשאני חולמת בלילה אני יודעת שחלמתי ואפילו זוכרת את החלומות לפעמים. אבל רוב הזמן אני פשוט לא חולמת כלום! פשוט שינה ריקה, חלקה... בלי שום חלום!

Asya

New member
את פשוט לא קולטת...../images/Emo132.gif

אין כזה דבר שאת לא חולמת!!! יכול מאד להיות שיש לך בעיה בזכירת חלומות, או שלפעמים את רק זכרת שחלמת, אבל את חולמת כל לילה! זה הוכח מדעית, אין אדם שלא חולם, לא משנה עד כמה הוא אינו מודע לכך!!

Variety

New member
אני מסכים...

רק בלי לצעוק :) את פשוט לא זוכרת את החלומות, זה לא שאת לא חולמת אותם, המוח חייב חלומות בין אם את זוכרת או לא, זה כבר כתלות באימון. חלומות פז, Variety-

LucidGuess

New member
תגידי

כשאת מתעוררת בבוקר ונישארת כמה דקות במיטה במטרה להיזכר בחלומות שלך, את בטוחה שאת מקדישה את כל הזמן אך ורק רק בנסיון להיזכר בחלומות שלך או שבלי לשים לב את "קצת" נודדת עם המחשבות שלך לכיוונים אחרים וחושבת על דברים שלא קשורים? LucidGuess

למעלה