עזרה

• פותח הנושא NGSF
  • פורסם בתאריך

NGSF

New member
עזרה ../images/Emo13.gif

אני בדיאטה, ויש לי שלוש שאלות: ראשית, קשה לי לאכול בצורה "מתונה" למרות שאני לא רעבה הרבה (כלומר, אפילו אחרי האוכל כשאני שבעה אני כל הזמן מתחילה לאכול ממתקים ופירות יבשים, וכל מיני דברים משמינים.) מה אפשר לעשות כדי להפסיק לעשות את זה? ושנית, קראתי שכדי לרזות צריך שיהיה מחסור קלוריות של עד 500 קלוריות ליממה. עכשיו, כדי להוריד קילו שומן צריך מחסור של 7700 קלוריות. אם כך, איך אנשים מרזים ב-10 קילו בשבוע וכדומה? מה יקרה אם מחסור הקלוריות יהיה גדול מ-500 ליממה? ודבר אחרון - ה-BMI שלי הוא 1300 בערך. איך אני יכולה לדעת כמה בערך קלוריות אני צורכת בפועל (בלי לחשב במחשבונים שונים עפ"י פעילויות גופניות)?

NGSF

New member
ונזכרתי בעוד שאלה ../images/Emo9.gif

איך בדיוק העניין של "בזבוז קלוריות" עובד? מתי בעצם הגוף מרזה? כלומר, אם לדוגמא (שאלה היפוטתית) אני לא אוכל כל היום ואוכל נאמר 1000 קלוריות בערב, מה יקרה?

eaz1514

New member
לפי התיאור שלך את לא בדיאטה

גשי דחוף לדיאטן/ית. BMI נמדד בערכים כמו 30-25, 40 ולא הערכים שציינת.

NGSF

New member
אוקיי, התבלבלתי, ככל הנראה

התכוונתי לBMR (עניין של מושגים
] הBMI שלי הוא 18. והאם בכל זאת מישהו יכול לענות על השאלות שלי (חלקן תיאורטיות...)?

eaz1514

New member
ירידה מהירה בתחילת דיאטה

נובעת בעיקר מירידת הנוזלים ואפשר להוריד 2.5- 3 ק"ג בשבוע תלוי במשקל העודף. 10 ק"ג בשבוע - לא נשמע הגיוני.

yuvalfrr

New member
תשובה

1. אי אפשר דרך הפורום להפוך את הרגלי האכילה שלך ל "מתונים" , זה משהו שאת צריכה להחליט עם עצמך וכדאי בהתייעצות תזונאית שתנחה אותך. 2. כדי לרזות *נכון* ובאופן *בריא* ולטווח ארוך , כדאי לשמור על גירעון של לא יותר מ 500 קל' ליממה. הסיבה לכך היא שגירעון גבוה מדי מעמיד את הגוף במצב של רעב ומחסור , ומצב כזה אינו אופטימלי לשריפת שומן , להיפך - הוא גורם לאגירת שומנים , ומאוחר יותר כשהגירעון הקלורי יהפוך לעודף יווצרו עוד שומנים , מן מעגל קסמים שכזה. 3. בנאדם מרזה 10 ק"ג בשבוע אולי אם משקלו 300 ק"ג. אבל בוא ניקח בנאדם עם עודף משקל ניכר שמרזה הרבה כפי שאת אומרת (נגיד 3-4 ק"ג). כפי שרשום בנ"ל , האדם הזה עשה דיאטה שהגוף מקבל בה מעט מאוד קלוריות , וסביר שאיבד שרירים ונוזלים שמהווים חלק נכבד מהמשקל שאיבד , לעומת השומן. חילוף החומרים שלו ירד , והגוף במצב מגננה נטה לאגור שומנים , בהמשך הדרך כשהוא יעלה את הרף הקלורי הוא יעלה את הכל חזרה פלוס ריבית. מה גם שדיאטת "כסאח" שכזו גורמת לדברים שליליים רבים אחרים מלבד עניין המשקל והשומן. גירעון קלורי של 500 קל' ליום מביא אותנו לירידה של כ 0.5 ק"ג לשבוע , וזו הירידה האופטימלית. 4. BMI זה אינדקס המסה שלך , נדמה לי שהתכוונת ל BMR (קצב שריפה מטבולית בסיסי). הנוסחאות שיש באינטרנט הן מדד מאוד משוער ואיננו מדויק בעליל. עדיף אם תתייעצי בתזונאית כדי להרכיב תפריט עם X קלוריות ובהתאם לתוצאות לשנות את הסך הקלורי , או להתמיד איתו. בהצלחה.

עזרה

העזרה לה את זקוקה היא של דיאטנ/ית מקצועיים.לפי תגובותייך בהמשך אם מדד מסת הגוף שלך הוא 18 הרי שאינך צריכה לרדת אלא לעלות במשקל. רישום אכילה ושתיה יומי , מדוייק על כמויות האוכל וחישוב ייספקו אינפורמציה על כמה קלוריות את צורכת בפועל...

למעלה