עזרה-תפילה

BaaMan

New member
עזרה-תפילה

בס"ד אם מישהו יוכל לתת לי עצות איך להתפלל יותר בכוונה ודבקות ואיך להתרכז בתפילה...אני אשמח יום טוב ופורים שמח

מעשה מחכם ותם...

אחרי שקראת את המעשה , שים לב לכמה מילים שבסופו: "שים עיניך על המעשה ותבין פלאי פלאות. ואם התפילה אינה כראוי , הוא מנעל בשלש קצוות , והבן. ..." והנה קטע מהסיפור עצמו : "כשהיה גומר המנעל-ומן הסתם היה לו שלש קצוות, כי לא היה יכול האמנות בשלמות כנ"ל-היה לוקח המנעל בידו והיה משבח אותו מאד, והיה מתענג מאד ממנו והיה אומר: אשתי כמה יפה ונפלא המנעל הזה! כמה מתוק המנעל הזה! כמה מנעל של דבש וצוקיר [סוכר] המנעל הזה!

asaf2000

New member
אצלי עזר

להתפלל מתוך סידור ולא בעיניים עצומות. ולפחות בהתחלה לכוון רק את הפירוש הפשוט של המילים.

BaaMan

New member
יש עוד מה לכוון?

בס"ד מה אתה מכוון בנוסף לכוונה הרגילה של הפרוש של המילים?

asaf2000

New member
אממ...

יצאו הרבה ספרים עם פירושים על התפילה... הספר שאני הכי אוהב זה "עלת תמיד".

גם לי יש את "עולת תמיד"

ספר מצויין קניתי אותו שבוע שעבר ספר"בסט" חובה ! הוא מפרש את התפילה הוא עלה לי רק 20 שקלים !!!! חובה ליקנות

BaaMan

New member
רבנו אמר שלא צריך לכוון יותר

בס"ד מהפירוש הפשוט והרגיל של המילים... ואם בנאדם יוכל לכוון את כוונות האר"י ז"ל מה טוב אבל שבהתחלה ידע לכוון את פירושם הפשוט של המילים

פראזניק

New member
רבינו לא אמר "שלא צריך לכוון"..

רבינו אמר לא לכוון. ואין הכוונה לפירוש ומשמעות המילים, אלא לכוונות.

פראזניק

New member
בשמחה

רבינו אמר לא לכוון שום כוונה בתפילה - מלבד פירוש המילים. ולא יותר

BaaMan

New member
צודק...

בס"ד פשוט קראתי ב"ליקוטי עצות" שבנאדם שלומד כתבי האר"י וכוונות האר"י אצלו הם כמו הפירוש הרגיל אז הוא יכול לכוון אבל זה רק הצדיקים הגדולים באמת. סליחה שטעיתי והטעתי

פראזניק

New member
לא לא, אתה לא טועה!

אבל אנחנו מדברים עלינו, ואנחנו לא "צדיקים גדולים באמת" ולנו רבינו אמר לא לכוון כלום מעבר לפירוש המילים. מי שהוא צדיק גדול, וכוונות האר"י וכו' הפכו אצלו פירוש המילים, הרי שכמו שאמרת, עליו לא דובר.

BaaMan

New member
בסדר...

בס"ד טעיתי בזה ששכחתי לציין בהתחלה(בפעם הראשונה שכתבתי) שהכוונה לצדיקים גדולים...

למעלה