עזרה - שוב

פסחזון

New member
עזרה - שוב

כבר שלחתי בעבר הודעה אך לא הוצעה לי עזרה ממשית. כפי שכבר סיפרתי אני יודעת שאני הרבה מעל למשקל הממוצע. אני בת 13 גובהי בערך 1.63 ואני שוקלת... 65 (אמא`לה!). אנשים לא חושבים שאני ממש שמנה אבל אני רואה את זה על עצמי, וגם כבר נמאס לי! כבר כמה פעמים ניסיתי להכניס את עצמי ל``משטר`` ולא הצלחתי לבסוף. אני לא רוצה ללכת לדיאטטנית. בבקשה עזרה!!!

לפסחזון

נכון שיש מקום להוריד מספר קילוגרמים ממשקלך. אבל את בגיל קריטי מבחינת התפתחות, גביהה בניית עצמות ועוד מנגנונים. על מנת שלא לפגוע במנגנונים אלו הדיאטה שלך צריכה להבנות בהקפדה יתרה, ןבהשגחה. כמו כן בגילך רצוי לערב את ההורים כדי למנוע אי הבנות מסוימות. לא ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט.כל הדברים הללו מחייבים התערבות דיאטן/ית ורצוי כזאת המתמחה בילדים ונוער. כל דיאטה לא אחראית בגילך עלולה לפגוע בך בהמשך חייך. המלצתי לך היא שתלכי להתיעץ עם דיאטן/ית ואז תחליטי על המשך הדרך. בברכה ניב נחמיאס

מימי

New member
פסחזון היקרה

תקשיבי לניב. לפני שנה, כשהייתי בגילך, עשיתי דיאטה על דעת עצמי. אמנם ירדתי יפה מאוד, אבל בגלל שלא היה לי ידע מספיק בנושא גרמתי לעצמי נזקים לגוף, כמו למשל: נשירת שיער, הפסקת מחזור חודשי, חוסר סידן. היום ברוך השם הכל בסדר, בגלל שהתייעצתי עם דיאטנית והיא שיפרה לי את הדיאטה ועזרה לי לשמור על המשקל ולא לעלות אפילו כשאני אוכלת נורמלי. תזהרי ואל תעשי דיאטה בלי פיקוח! חוץ מזה, מה ההתנגדות שלך ללכת לדיאטנית? את מתביישת או משהו?

מימי

הייתי שמח אם היית מספרת את הסיפור המלא- איזו דיאטה עשית בתחילה, מה היו השינויים מה הדיאטה שלך כיום. מה עבר עלייך בביצוע הדיאטות השונות, וכל מידע אחר שבא לך לספר כאן. ואם את לא רוצה לספר מובן מאליו שלא נכעס אם לא תספרי. תודה ניב

מימי

New member
אין בעיות.

עשיתי דיאטה שלא היתה נורא רצחנית, אכלתי בסביבות ה-750-800 קלוריות ליום. הייתי דווקא די שבעה. אכלתי פחמימה אחת, מנה עיקרית אחת, 3 פירות, ביצה, מעדן דיאטתי ,גלידה דיאטתית וירקות - בערך 5-6 ביום. בחצי שנה הראשונה הכל היה בסדר, ואז היתה לי נשירה די חזקה, והלכתי לרופא שחשב שזה מטראומה אז לא דאגתי. אחרי עוד חודש בערך פסק לי המחזור- אבל לא מאוד דאגתי, כי ידעתי שזה יכול לקרות לפעמים (למרות שאצלי הוא סדיר מאוד) אבל הוא לא הופיע 3-4 פעמים, ובמקביל חברה שלי אושפזה בגלל אנורקסיה, כך שהתחלתי לדאוג. הלכתי לדיאטנית וסיפרתי לה והיא הוסיפה לי לתפריט שני יוגורטים דנונה ביום, וגם קוטג` על הפחמימה, ואחרי חודש וחצי בערך חזר לי המחזור. היום אני שומרת על המשקל, וכבר לא בדיאטה. לא היו לי בעיות כאלו חמורות, אבל רק בשביל לחסוך את הדאגה שהיתה לי כשלא קיבלתי, כדאי ללכת לדיאטנית.

העצלנית

New member
מכיוון שיש לי כמעט אותה הבעיה

ואני גם באותו הגיל נראה לי שיש אכן בושה לפחות אצלי ללכת לדיאטנית, קשה להסביר למה זה פשוט ככה. אגב אין בתשובות שום התייחסות למבנה גוף וכאלה. למשל שלי רחב (מה לעשות ככה זה) ובגלל זה אניח בחיים לא אגיע להיות רזה. אין מה לעשות אפילו עם אני אקרע את עצמי ואוכל ממש מעט.

למעלה