עזרה- שאלה

BoogieDTN

New member
עזרה- שאלה

היה פה איזה שרשור על פטיפונים? ואם לא - איזה פטיפון אני צריך לסקראצ´ים? כמה הוא עולה? איפה אני יכול להשיג??

Bruce L

New member
בבקשה:

יש הרבה פטיפונים שמותאמים לסקראצ´ים אין איזה משהו מיוחד...יש יותר טובים, פחות טובים, מנוע יותר טוב, מחט יותר טובה ועוד ועוד... תוכל להכנס לכל אתר שמסמפק ציוד לדיג´י ותראה...החברות המובילות בפטיפונים הן: Pioneer, Technics and stanton. לדעתי כמובן.

Emc2

New member
שלח לי הודעה פרטית

או לך לפורום "סאונד הקלטה ויצירה"

enwhysea

New member
כן - sl1200 זה ה-פטיפון

לא כל כך משנה איזה SL1200 יש מקורי, MK2 ו MK3D ו 1210 ואולי עוד (ביפן יש MK4 עם רברס) אבל ה SL1200 זה הכי טוב... דבר ראשון, המנוע מחובר ישר ל"פלטה" (ולא חגורה כמו ברוב המכשירים) אז הוא טופס מהירות נורא מהר ואין "LAG" המהירות יציבה והפטיפון חוזר לעצמו ישר. (מ-0 למהירות רגילה בפחות משניה) יש לו גם PITCH ADJUSTMENT של 8% חשוב מאוד גם "שטיחים" מתחת לתקליטים ומיקסר עם FADER נוח. ומחטים מאכות נורמלית. ה SL1200 עולה בערך 700 דולר וזה הבחירה הראשונה לדי ג´ים בעולם ההיפ הופ ומוזיקה אלקטרונית יש גם ל NUMARK ו STANTON מוצרים טובים וכמובן GEMINAI וVESTAX. שכל הזמן מחדשים. (אני ממליץ רק DIRECT DRIVE ולא BELT DRIVEN) אבל רוב העולם קונה Technics יכול להיות שרוב העולם צודק... ויכול להיות שלאנשים אין עוד נסיון עם המוצרים החדשים

Emc2

New member
יופי... אבל מה הקשר?

לפי מה שאני הבנתי הבן אדם מחפש "פטפון לסקראצ´ים"... פיצ´ לא משחק חלק מהותי בבחירה כי אתה בכל מקרה כמעט ולא תשתמש בפיצ´. דיברת על הפטפון אבל את הדברים החשובים באמת כמו הפיידר והמחט זרקת במשפט קטן... פיידר הוא החלק הכי חשוב בעמדה שמכוילת לסקרצ´ים, ואחר כך המחט... על הפטפון אפשר להתפשר. בתור קנייה ראשונה קנה משהו זול ופשוט, דוגמת RELOOP או NUMARK, אם זה מוצא חן בעינך... תשפר לאט לאט ועם הזמן את הציוד. אבל לא הציוד הוא מה שיעשה אותך די ג´יי טוב או לא (בעעצם פיידר טוב כן יעשה אותך די ג´יי יותר טוב) ליותר פרטים לך לפורום די ג´יים ב- WWW.ACT.CO.IL

Y.L.N

New member
לא מדוייק בכלל....

הדבר הכי חשוב בסראצ´ים הוא הפטיפון! נקודה. אפשר לעשות סקראצ´ גם בלי פיידר, אבל אי אפשר לעשות סקראצ´ עם פטיפון שהמנוע שלו לא מספיק טוב... כנ"ל המחט... הפיידר הוא רק להתמקצעות.. ומה שאמרת הוא הפוך תשיגו פטיפון מצוין ומחט מצוינת על המיקסר אפשר להתפשר...כי ב99 אחוז מהמיקסרים יש פיידרים ועד שתגיע לרמה שתצטרך פיידר מקצועי זה ייקח זמן...תאמין לי.

Emc2

New member
אם פיידר רגיל רחוק אתה לא תגיע

בייבי סקראץ´ יחשב כמו סקראץ´ מסובך על פיידר רגיל... מנוע שמונע על דיקרט-דרייב מספיק טוב ואין שום הצדקה לרוץ לקנות את הטכניקס בתור הפטפון הראשון שלך. אבל חבל לקנות פטפון מצוין ולהתקע על פיידר רגיל כי ביזבזת את כל הכסף שלך על הפטפונים... וגם סקראצ´ים בסיסיים יותר כמו הצופ´ או הפלייר דורשים פיידר "מתקדם"

Y.L.N

New member
חולק על דעתך...

פטיפון עולה הרבה אבל הרבה יותר ממיקסר...בטח שבארץ ופטיפון בינוני לא תצליח למכור, אני עשיתי את הטעות הזאת בעבר תאמין לי שעדיף לקנות טכניקס או ווסטקס כי הוא ישמש אותך לפחות 10 שנים ואם לא תרצה בו יותר תוכל למכור במחיר סביר... לעומת זאת מיקסר זה הבדל של כמה מאות שקלים בלבד אז אם בוחרים להשקיע במשהו יותר ובמשהו פחות עדיף להשקיע פחות במיקסר אה ואגב, בשביל בייבי סקראצ´ לא צריך פיידר....

Y.L.N

New member
ואגב בכל מיקסר מתחיל הפיידר הוא

ממוצע בשביל לעשות דברים מסובכים שלא ניכנס אליהם פה צריך פיידר טוב... וזה ייקח מינימום כמה חודשים

Emc2

New member
תלוי... ראיתי כאלה שחודשיים

ניסו ללמוד פורוורד סקראץ´ וכאלה ששלטו בו תוך שעה וחצי. נגיד רק ככה.... הכי טוב זה פיידר (ומיקסר) טוב , פטפון טוב, מחט טובה, אוזניות טובות, והרבה הרבה סבלנות....

musical truth

New member
שקט. אתה לא מבין.

אל תנסה לתקן אנשים אחרים כל עוד אתה לא צודק. הבחור צדק בכל מילה ומילה שהוא אמר והטכניקס זה הפטיפון הכי טוב מכל ההספקטים. נקודה. כל מה שניסית להראות בהודעה הזאתי הוא שאתה מבין יותר ממנו ושהוא דיבר שטויות ורואים שאתה לא.

Emc2

New member
מה שהוא אמר נכון מאוד

אבל לא מתקשר לשאלה שהתחילה את השרשור, לפחות על פי דעתי. אני הצגתי את הדיעה שלי. לא מוצאת חן בעיניך הדרך בה עשיתי זאת, זכותך.

Y.L.N

New member
VESTAX PDX2000

הכי טוב... הסיבה שהטכניקס נחשב יותר טוב היא רק בגלל שיש לו שוק יותר טוב... מבחינה טכנית הווסטקס הוא הכי טוב... זה תלוי הרבה גם במחט... המחטים הכי טובות לסקראצ´ים הם של SHURE

Bruce L

New member
לא נראה לי...

מיקסר טוב או קרוס פיידר במיקסר טוב או פטיפון טוב לא יעשה אותך לסקראצ´ר טוב. המיומנות במכשירים הנ"ל תעשה אותך לסקראצ´ר טוב, ככל שתתרגל ככה תגיע לשלמות(Mix master mike etc´..)

Y.L.N

New member
נכון מאוד!

אבל מיומנות זה כבר עניין של כמה אתה מוכן לשבת ולהתאמן ואם יהיה לך ציוד לא מתאים לא משנה כמה תתאמן לא תוכל להגיע לרמה גבוהה...

Bruce L

New member
אוקי

אז יש בעיה..ומה אם תקנה את המיקסר הכי חדיש את הפטיפון עם המנוע הכי טוב שיש ואחר כך תחליט שזה לא בשבילך?.. בגלל זה לא מתחילים מלמעלה על ההתחלה, אם הוא רוצה לקנות פטיפון שילך על משהו סביר.

למעלה