עזרה ראשונה

עזרה ראשונה

שלום לכל דוברי הלאדינו שמחתי ליראות שקיים איזה שהוא מקום שמשמר בצורה מסוימת את התרבות הניפלאה הזו ,אני נכד ובן לדוברי לאדינו אך הלאדינו לצערי נשארה אצל אבי ולא עברה אלינו ,אני משמש כחזן בית כנסת טורכי ומישתמש באותם מנגינות שלימד אותי דודו של אבי, כילד בבית הכנסת אני זוכר את המבוגרים מדברים כל הזמן בלאדינו ובזכות זה אני מסוגל כיום לדבר כמה מישפטים בלאדינו ולהבין קצת יותר וצר לי על כך שאני לא דובר לאדינו שוטף ,דוברי היידיש דאגו לשמר את התרבות שלהם עד כדי כך שיש בתי ספר שמלמדים את שפתם ומה איתנו? למה הצעירים שביננו צריכים להיסתפק בזיכרון של סבא ששר ``אברם אבינו`` ולכן אני פונה אליכם בבקשה, כל מי שיכול לתת מידע על מקומות בהם מלמדים את השפה ומשמרים את התרבות שייכוון אותי. נוצ`זה בואנה אי סאניו אירזיו

רותי ב.

New member
שלום, ברוך בואך

לגבי מידע נוסף על מקומות שבהם מלמדים את השפה ומשמרים את התרבות תוכל להתקשר לרשות ללאדינו בירושלים, 02-6235995 02-6243068 כמו כן באוניברסיטת בר אילן ישנם קורסים ללאדינו, בחולון ובעוד מקומות בארץ. תוכל גם להעזר פה בפורום, לקרוא בשפה זו, ואולי גם לכתוב בה לאט לאט.

faridi

New member
חזן נוסף הצטרף לפורום, הידד!

באיזה בית כנסת אתה חזן? הנה, יש לנו מעוזים לשמר בהם את המורשת.

שמירת המורשת

בבית הכנסת נווה שלום באשקלון, החזן הראשי הוא דוד של אבי,שמו שלמה פלנסיה אני עוזר לו בעיקר בשבתות וחגים ,ואני חייב לספר שקיימת מלחמת הישרדות בכל מה שקשור לנוסח התפילה כי יש הרבה מתפללים שאינם אספניול ואלה שכן כבר בקושי באים חבל,אני שמח לישמוע שיש עוד מי ששומר על המסורת שלנו אם תוכל לאמר לי איפה אני מאוד אשמח

faridi

New member
השארתי לך הודעה פרטית

בכל מקרה, אני תושב בת-ים. הייתי חזן ב"היכל העם" ביפו וב"שבתאי לאון" בבת-ים. הספקתי להופיע בלאדינו בתפקיד זמר מס' פעמים. אתה מוזמן לבקר גם בפורום "טורקיה- שפה ותרבות", שם גם ישנם ספרדים אשר ישמחו לדעת על המתרחש בקהילה/עדה. להת'

למעלה