עזרה ראשונה

my110

New member
עזרה ראשונה

אני ובעלי נשואים כמעט שנה ולא מפסיקים לריב על שטויות (אני רגישה מאוד ובעלי כועס כשאני נעלבת בסיטואציות שנראות לו מטופשות ובאותו רגע מתהפך לגמרי וכועס בצורות הכי לא פרופורציונליות לאירוע, כשבעלי כועס אי אפשר לעצור אותו והוא לא מקשיב לכלום) היום אנחנו שוב עם כעסים וזהו יום חשוב לי ואני צריכה אותו איתי - כל ריב מסתיים ברבנות במקרה הטוב ובמקרה הרע בהטחת מילים לא נעימות שיוצרות עוד ועוד שכבות של גועל שנבנה ונשאר ורק מחפש הזדמנות להשתחרר שוב . איך יוצרים שלום בית אמיתי אחרי כל כך הרבה ריבים וממשיכים לבנות את העתיד שוב ?

עזרה ראשונה

ערב טוב. תודה על פנייתך. לדעתי הצעד הראשון שעליכם לעשות הוא לפנות לייעוץ זוגי, שם תוכלו לעבוד על הבעיות ובעיקר על בעיות התקשורת ביניכם. הגישור אגב נותן כלים נפלאים לשיחה - שפה גישורית, כך שייתכן וגם מגשר יוכל לעזור לכם. אתם נשואים זמן מאוד קצר, פחות משנה. חשוב מאוד לבנות את תשתית השיחה ביניכם, כדי שבעתיד תוכלו להסתדר. בשלב מאוחר יותר, הרי יגיעו ילדים, וילדים מביאים עימם אושר רב, אך אם בני הזוג אינם מסתדרים, הרי שילדים אינם הפתרון. הבעיות יצוצו, והילדים יהיו חשופים לדרך הויכוח ביניכם וגם ילמדו אותה מכם. חשוב מאוד שתלמדו כיצד להתווכח נכון. זה בסדר ולגיטימי שתהיינה דעות שונות, לא על הכל צריך להסכים וזה חלק מהעניין. כאשר שני אנשים בוחרים לחיות ביחד, הרי שיש את המשותף ויש את המבדיל. ישנם גם נושאים שאין על מה להתווכח עליהם, כמו ערכים ותפיסות חיים. חשוב לדעת את הדברים האלו ודברים אלו הינם דברים נלמדים. כך שאם אתם אוהבים האחד את השני - לכו לטיפול או למגשר/מטפל משפחתי. כך לפחות תדעי, שאם זה לא יצליח, שניסית. בהצלחה. איריס

susanz1

New member
טיפול זוגי

אתם זקוקים דחוף למספר שיחות אצל מטפל זוגי (פסיכולוג או עו"ס בעל הכשרה בטיפול זוגי). בשנה ראשונה של נישואין, צצים כל מיני חילוקי דעות ולומדים להכיר צדדים אצל בן/בת הזוג שלא היו מוכרים. אם זאת, אתם צריכים ללמוד איך לריב, איך לפתור בעיות וחילוקי דעות, בלי לפגוע אחד בשני במילים קשות (או במכות!), בלי נתקים ובלי איומים על גירושין. יש מטלפלים טובים, גם במגזר הפרטי וגם בתחנות ציבוריות לטיפול בחיי משפחה של משרד הרווחה.

einatgross1

New member
../images/Emo14.gif ../images/Emo26.gif ../images/Emo23.gifאימון זוגי

שלום לך, אני מבינה שאת נמצאת בסיטואציה שמכבידה, יום אחרי יום, ואולי אפילו שעה אחרי שעה... ראשית, דעי לך שהרבה זוגות שבסוף מוצאים את הדרך להפוך לזוג מאושר, התחילו את הדרך במריבות אינסופיות. במיוחד בהתחלה, יש הרבה מאוד נושאים שצריך להגיע להסכם לגביהם (לאו דווקא הסכמה). לכן, כמאמר המשפט הבנאלי, כל ההתחלות קשות. אחד הדברים שחשוב למעבר התקופה הקשה, היא הידיעה של כל אחד מבני הזוג, שאת האוניה הזאת לא נוטשים. בזמן טוב לשניכם, למשל על כוס יין, ארוחה טובה וסביבה פסטוראלית, נסו לדבר על העתיד. נסו לראות יחד את הפיסגה הזוגית והמשפחתית שלכם. בנו יחד את המציאות שלכם, לפחות בראש ובדימיון. הרבה פעמים זה מאוד עוזר. בהצלחה ובאהבה,

למעלה