עזרה קצת דחופה

KEiN

New member
כוסית וודקה תמיד פותרת...

אבל זה ממש לא הפיתרון במקרה הזה... פשוט תשים זין! ותעשה מה שבראש שלך... כמוני :)

מקרה לדוגמה:

אני,עכשיו,רוצה ללכת לים.אין לי עם מי ללכת,מה לעשות-אין לי פה חברים. אז אני רוצה ללכת,אבל אני מפחד לראות שם אנשים שאני מכיר,או אנשים שאני רוצה להיות חבר שלהם אבל פשוט הייתי טמבל פעם,ואני מפחד שהם יחשבו שאני איזה תמהוני שמסתובב לבד ואין לו חיים... קל מאוד להגיד לשים זין...תשימי את עצמך במקומי:אין חברים,רוצים להתחבר בל לא הולך,רוצים ללכת לים.עכשיו מה?

yom

New member
תהפוך מניצוד לצייד

ניקח לדוגמא את החושך ביער. בדר'כ זה מפחיד. אבל למה? כי אתה לא מכיר ולא יודע מה יהיה שם. אז תחשוב על זה שאתה מגיע ליער ולומד במשך כל הבוקר את השטח בצורה מאוד טובה. לוקח לעצמך רדיוס גדול, בודק את כל המיקומים לצפיה על השטח, מערות, עצים וכו'. מגיע הלילה, והשטח שלך! אתה יכול לנוע שם בחופשיות. ונגיד שיש לך מצב רוח להשתטות ומגיעה לשם קבוצה של כמה חברים להעביר את הלילה ביער מסביב למדורה - אתה הרי יכול להפחיד אותם עד מוות. ועכשיו קח את הסיפור הזה, תעשה ייקוש כמו שייעצו לך, תלמד את השטח בחוף הים שאתה רוצה ללכת אליו. ולך לצוד למחרת או בלילה או מתי שבא לך. תצוד את כל אלו שבאים לבד, שבאים ביחד... שתה בירה תראה את הגלים ותהנה (ואם תהיה ממש טוב בזה אולי מישהי מדהימה תתחיל איתך ותעשה לך את יום, חודש, מה שתרצה) או כל העדפה אחרת שלך.

cozy

New member
זה לא יעזור לו

רק כמה ספרים או פסיכולוג טוב יוכל לעזור אבל אתם הישראלים לא אוהבים לקרוא ספרים חוץ מתורה ואיזה רם עורן:)

חחח פסיכולוג? למה?

ומי זה הרם עורן הזה?

אין נושא...פשוט תגובה,וזהו :)

קודם כל-תודה על התשובות...אהבתי את התשובה עם היער,רק שאני לא יודע מה זה ייקוש. פסיכולוג אולי דווקא יכול לעזור (לא בקטע של חולה נפש או משהו,פשוט סתם לדבר ולהבין)אבל,פשוט הכול עוצר אותי.לא יודע להסביר...

יותר פירוט...

הפחדים שלי פשוט עוצרים אותי לגמרי.אני לא יודע למה,אני מנסה להשתחרר מזה,אבל זה פשוט לא עוזב אותי,וכמעט כל דבר,כל החלטה,כל חשיבה אצלי,מונעת מהפחדים,או כמו בהרבה מקרים-לא מונעת בגללם.קל להגיד לשים זין,אבל זה לא ככה... לדוגמה-להזמין חבר לסרט.לא יודע למה,אני לא עושה את זה בגלל החפדים,אני חושב לעצמי בטח הוא יגיד עלי:החסר חיים הזה,אין לו מה לעשות.... או שנגיד בגלל שאין מה לעשות,אני רוצה ללכת לים.אין לי עם מי.אבל אני פשוט פוחד לפגוש שם אנשים שיחשבו:אוי,התמהוני הזה,אין לו חיים הא...בא לים לבד ואני משתגע ואני רוצה לצאת מזה ופשוט לא יכול!

user123654

New member
טריק בנוגע לפחד

הפחד הוא רגש שמתעורר בך בנוגע לתסריט כלשהו בראש שלך, שאתה מדמה שינבע כתוצאה מפעולה מסוימת. כל עוד הפעולה לא נעשתה עדיין אז תסריט הפחד ניזון מהציפייה לפעולה, וזהו הפחד. אני מציע לך לאבחן את התהליך הזה שתיארתי בתוך עצמך (זהו סוג של "ייקוש", שעליו שאלת קודם), כי לפני שתעשה כן המילים שלי לא יעזרו לך, אך החוויה היא זו שתתן לך את הידע האמיתי שדרוש לך כרגע. אחרי שתעשה את זה תהיה לך יותר הבנה ושליטה בתהליך, ואז תוכל פשוט לעשות את הפעולה. יקרו לך שני דברים: עצם זה שתזהה את הפחד שלך ואת מהותו האמיתית, יחליש את הכוח שלו בצורה משמעותית. הדבר השני הוא זה שלאחר שתעשה את הפעולה, ללא מחשבה, התסריט שממנו נובע הפחד יתפוגג, כי את הפעולה כבר עשית. אם יש לך שאלה כלשהי או צורך בהבהרה, אתה מוזמן לשאול (בלי לפחד
).

user123654

New member
אתה מתכוון לדוגמה של ישום ה"טריק"?

אם כן, אז אני אשתמש בדוגמה שאפשר גם להשתמש בה כמטאפורה לסוגים אחרים של פחד. נגיד שאתה נמצא על צוק ואתה צריך לקפוץ ממנו עם מצנח. אתה מה-זה מפחד והגובה מסחרר אותך. רק המחשבה על לעשות הצעד אל מעבר לקצה... נראת לך בלתי אפשרית. אם תבחן את זה תראה שיש בך תסריט שנטוע בך עמוק בתת-מודע, שבו לדוגמה, אחרי שתקפוץ יקרה לך משהו איום ונורא כתוצאה מלהיות משוחרר בכזה גובה, או שכוח המשיכה יביא אותך משום מה למצב שבו אתה מרוח על האדמה. הציפייה שהתסריט הזה יתרחש בעקבות הפעולה של הקפיצה הוא זה שגורם לך לפחד מהקפיצה. הזיהוי של הפחד ככזה יחליש אותו, הרי פתאום הוא בסה"כ תסריט שלא קשור למציאות. זה כבר יקל בשביל לעשות את הדבר הבא: להעלים את הפחד לחלוטין. אחרי שתקפוץ הפחד לא יכול להתקיים כי הפעולה נעשתה וה"ציפייה" הזו לאותו תסריט שלילי שגרמה לפחד, לא תהיה שם..... אז קופצים בלי מחשבה.אם מנסים פעם אחת רואים שזה כל כך פשוט, לקפוץ בלי לחשוב, פשוט ומשחרר.... קפצת כל כך מהר שעד שהמוח שלך הספיק לחשוב על זה כבר לא היה לו מה לעשות בנידון. ממש מגניב.

yom

New member
לגבי ה"טריק"

אם אתה מדבר על "קפיצה למים" אז או קי, ידוע שצריך לעבור את הפחד בפעם הראשונה בלה בלה בלה אבל בוא נגיד שאתה מפחד להיכשל במבחן, ולכן אתה לחוץ ולא מצליח ללמוד אליו, דוגמא פשוטה - אז מה הטריק אז לפי שיטתך? פשוט ללמוד? לא הולך אתה לחוץ....

זה אחרת...

אם אני לחוץ למבחן,ולא מצליח ללמוד,אז אני לוקח הפסקב,נרגע ואחרי זה חוזר...זה לא דוגמה טובה,בכל זאת תודה אבל. אבל בכל זאת-הפחד הזה לא מגיע ממקום הזוי ולא קשור למציאות,כי יש בסיס לפחד.

אריארי

New member
אני אידיוט

ולכן מאד קשה לי לנהל שיחה קוהרנטית ככה בלונג דיסטאנס בפורומים. אבל, השרשור הזה כל כך מצא חן בעיני שלא יכולתי להמנע מלהגיב... טוב... דבר ראשון, יש כאן המון ידע. כל מיני אנשים מסבירים איך ליקש, איך להשתמש במוות כיועץ, איך להשתמש ברודנים, איך לצוד(את זה הכי אהבתי)... והוא (הידע) ממש צבור בצורה נוחה וידידותית כזו של דיאלוג שאלות ותשובות. אתה ומי שמרגיש כמוך, מי שיכול להזדהות עם התפקיד שאתה נטלת על עצמך בדיאלוג הזה צריך פשוט לעבור על כל הדברים היפים שאנשים כאן כתבו, לבחור את מה שמאיזושהי סיבה נראה לו הכי מושך ולנסות אותו... יש לי מן סרט כזה בראש שרורו הוא בעצם איזה אינדיאני על LSD שיושב לו במימד אחר ומנסה ללמד אותנו משהו. ותרומתי הצנועה לדיון: אני תמיד הייתי חסיד גדול של הקפיצה למים באמונה שהתהליך ילמד אותי לשחות. תבחר איזה משהו ותנסה אותו.הכי גרוע, תרגיש כמו אידיוט לקצת זמן, זה לא כזה נורא... תחשוב על תומס אדיסון (או אלכסנדר ג. בל אני אף פעם לא זוכר) שיצא להעיף עפיפונים בסופת ברקים. לכאורה לא דבר חכם לעשות אבל הוא גילה את החשמל.

r e s t

New member
ללא נושא

תבחר איזה משהו ותנסה אותו.הכי גרוע, תרגיש כמו אידיוט לקצת זמן, זה לא כזה נורא... שום דבר לא נעלם מנסיון, לכן לא מפסידים בשום מקרה. מה שלא הורג - מחשל.

למעלה