אז מה הדרך בכלל? (ארוך...)
א. זו לא דרך הלוחמים בכלל!!! זו אחת הדרכים שעוזרות לי. אם ההנהלה מוצאת כי ה"עצה" שלי אינה מתאימה לפורום זה, היא מוזמנת למחוק אותה... [היי, היי, hold your horses, אני צוחקת
). ב. אין ולא היתה שום כוונה לשום סוג של חשיבות עצמית מיותרת בהצעתי ואני מצרה על כך שזה מה שהשתמע מדבריי. קצת קשה לי להעביר חוויות פנימיות שלי... הכוונה אינה ליהירות (מסוג 'אני הכי' ואתם לא...) או לחשיבות עצמית יתרה ('תסתכלו עליי, אני פה ואני היפה ביותר'). ממש לא. הכוונה היא להרגשה הפנימית שהייתי שמחה אם לכולם היתה, שכולנו יפים, מוכשרים, חכמים וכו', רק שלפעמים פשוט קשה לנו לראות ולהאמין או לקבל, שכולנו כאלה. אני באמת מאמינה, שכולנו שלמים, בדיוק כפי שאנחנו (הלוואי והייתי זוכרת את זה בעצמי בכל שנייה מחיי...). השינויים הללו, שאנו מבקשים לעצמנו, הם חזרה ל'עצמנו' נקי. 'עצמי' שאינו מושפע מניסיון העבר, אינו מושפע ממה שחושבים עליי והחשוב ביותר - משוחרר מכל ביקורת עצמית, שיפוט עצמי נוקשה ובמילים פשוטות - טחינת מוח שאנו עושים לעצמנו (מה חושבים עליי, איך אני איראה אם אומר משהו, מה פתאום שאני אעשה כך וכך, מה יחשבו עליי...). הכל בראש שלנו!! מה שניסיתי לומר לאדם שפנה, הוא שלפעמים "לעבוד על עצמנו", עוזר לנו להבין שאנחנו יכולים אחרת, אם רק נחליט. זה מזכיר לי עוד דוגמא: פעם כשהייתי צריכה להתלונן על שירות לקוי שקיבלתי, הייתי מקבלת פיק ברכיים. אני? להתלונן? מול "מעצמה" שכזו? מי אני בכלל? באתי מלכתחילה מעמדה 'חלשה' אל מול נותן השירות. לימים, כשגדלתי (לא פיזית...
), החלטתי שאני מגיעה כשווה מול שווים. אני לא יותר טובה מהם והם לא יותר טובים ממני. מותר לי לבקש את אשר מגיע לי. מה שהם יעשו בנידון כבר לא ממש עניין אותי. אני באתי כאילו אני מישהו אחר - עם בטחון, בנועם (כי לא פחדתי...), באסרטיביות. אני כבר לא בטוחה שהדוגמא קשורה, איבדתי אותי בדרך
בקיצור, הרעיון של לומר לעצמי: "אני יפה, מוכשרת, חכמה", הוא גרוע באותה מידה כמו לומר: "אני טפשה, מכוערת, משעממת". שניהם לא תורמים בכלום, אבל שניהם הוא התנסות בייקוש... אני מצליחה לגלות יכולות שלא העזתי לחלום עליהן בזכות הניסיונות האלו. ומה יצא לי מכל זה? הידיעה שאני יכולה להיות מי שאני רוצה, מתי שאני רוצה ובכך לשחרר את עצמי ממחוייבות כלשהי להתנהגות טיפוסית שלי, למחשבות מקובעות, לסגנון חיים אחד. אני לא עושה את זה, אבל אני יכולה להיות מה שאני רוצה... למה אני לא עושה את זה? כי גם אני פוחדת. ממה? זה כבר שייך לסרט אחר
מי נשאר בחיים אחרי ההודעה????? אוהבת, יה-יה.