עזרה קטנה ...

עזרה קטנה ...

עוד מעט אני מיתגייס בערך שנה ורציתי לישאול מה הסיכוי שאני יקבל חייל בודד ..? ולאיפה אני צריך ליפנות במקרה ואני גם רוצה קרבי ואני מיתאמן מאוד קשה ...בשביל זה ...

oshiko

New member
שלום וברוך הבא

כדי להיות מוכר כחייל בודד אתה צריך לענות על אחד מהקריטריונים הבאים: בודד טהור - מלש"ב אשר עלה ארצה בגפו, ללא קרוב משפחה מדרגה ראשונה יהיה זכאי במהלך שירותו הצבאי להטבות האלה: מענק, שכר דירה, שכר חדר או הוצאות החזקת דירה, חופשות, שיחות טלפון בין-לאומיות, אימוץ בקיבוץ והטבות משרד הקליטה. בן שליחים - מלש"ב שהוריו שוהים בחו"ל מטעם עבודתם (שליחות פרטיות או ציבורית), יוכר כבודד לתעודה בלבד. בן יורדים - מלש"ב, שהוריו היגרו מהארץ עקב סיבות אישיות, יוכר כחייל בודד וההטבות יקבעו על-פי המקרה. מיועד לשירות ביטחון שלו משפחה בארץ, אך בשל בשל בעיות משפחתיות מיוחדות אינו מתגורר איתה, יוכל להגיש בקשה לבודד, אשר תיבחן על-פי מצבו המשפחתי, ביקור בית על-ידי מש"קית ת"ש והאישורים שיציג. בקשר לקרבי - אם נקבע לך (או ייקבע לך) פרופיל 72 ומעלה - אתה הולך לקרבי. אם לא - אתה לא הולך לקרבי. במקרה הראשון אין צורך בבקשה מיוחדת, ובמקרה השני היא לא תעזור, אלא אם כן תשנה את הפרופיל.

.....

אני לא יקבל איזה אפשרויות יש לי ....? אני שאני מיתגיסס לא רוצה לחזור הביתה לא משנה מה! אני יחייה ברחוב ולא יחזור הבית! כל מקרה תודה על התגובה מהירה ........

סמדר בנ

New member
אתה צריך

להגיש בקשה - תפנה ללשכת הגיוס בנושא. הם אמורים לעשות ביקור בית אצל הוריך לבדוק מה מצב היחסים.

רותם351

New member
בוקר טוב לך , אין לי הרבה מה

להוסיף. קיבלת תשובות מקיפות ממנהלי הפורום. בעבר אימצנו חייל בודד שהיתה לו אמא בארץ אבל המצב הכלכלי היה קשה ולכן הוכר כחייל בודד. היום יש לנו חיילת מאומצת. יש לה הורים בארץ אבל היא אינה יכולה לחיות אתם ולכן מוכרת כחיילת בודדה. אצלנו בקיבוץ יש עכשיו קבוצה של חיילים ב ודדים - בנים של הורים הנמצאים בשליחות, בני יורדים, ילידי הארץ שאינם יכולים להיות במשפחתם ועוד.

למעלה