עזרה קטנה

avrahamg

New member
עזרה קטנה

שלום וברכה! אני גננת הרוצה ללמד את הילדים על ארצות שונות, וחשבתי ללמד על סין אשמח לקבל מספר מילים פשוטות שניתן להשתמש בהם במהלך היום בגן כמו למשל: שלום, בוקר טוב, אימא, אבא, להתראות וכו'... אשמח אם מי שהיה בסין יוכל לספר לי קצת על המקום- המון תודה- ושבוע מבורך (הניק הוא של אחי-אז אל דאגה אין לי פיצול אישיות)

אMור

New member
עוד מעט יגיעו הלינגוויסטים שלנו

ויספקו כמה מילות בסיסיות ב- PIN YIN, שזה בעצם סינית מדוברת באותיות אנגליות. לא משנה שלא מבטאים אותן כמו באנגלית ושבטוח שאף ילד סיני בגן לא היה מבין אותך, אבל לא חשוב, העיקר הכוונה. בקשר ללספר לך על המקום.... ובכן, יש את סין המיתולוגית וסין העכשווית. אני הייתי ממליץ שאחד מבוגרי האקדמיה יספק לך קצת חומר בסיסי באשר לתרבות הסינית. עדיף מאשר מישהו שחי בסין יספר לך אודות התת-תרבות השוררת כאן. תת-תרבות מנקודת מבט מערבית, כמובן.

avrahamg

New member
תודה על הכוונה הטובה../images/Emo140.gif

בס"ד ובאמת חשובה רק הכוונה אני בטוחה שהילדים שלי בגן יהנו מכך...

yi tai

New member
בבקשה

שלום - Ni Hao! בוקר טוב - Zao shang hao! אימא - Mama אבא - Baba להתראות - Zai jian תודה - Xie xie בבקשה - bu ke qi

Mei11

New member
סין לילדים בגן...

אולי תבנו מודל של החומה הגדולה מקופסאות לבן?
אפשר ללמד אותם לאכול עם מקלות, אפשר להסביר להם שלילדים בסין כמעט ואין אחים ואחיות (בגלל מדיניות הילד האחד), אפשר לעשת מגזרות נייר (כמו הדוגמאות שפה). תלוי לאיזה כיוון רוצים לקחת את זה...

avrahamg

New member
תודה ../images/Emo140.gif

בס"ד רק שאלה קטנה: קוראים את זה כמו אנגלית? המשך יומקסים-אורלי

avrahamg

New member
התבלבלתי בין התגובות...

בס"ד כתבתי לך בטעות בהודעה שמתחת להודעה שלך... אורלי

סינית 2

New member
היסטוריה של סין

אני לומדת סינית והיסטוריה של סין כבר שנתיים באוניברסיטה העברית ועדיין לא סיימתי ללמוד את כל ההיסטוריה של המדינה הענקית הזאת ולכן קצת יהיה לי קשה לספר על ההיסטוריה של סין... את יכולה להסתכל בויקיפדיה ,זה יקשר אותך ישר לסין:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%94_%D7%94%D7%A2%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%AA_%D7%A9%D7%9C_%D7%A1%D7%99%D7%9F ועוד קישור לאתר שמסביר מעט על סין: http://www.campus-studies.co.il/SiteFiles/1/40/313.asp אני מקווה שזה יעזור, בכל מקרה ילדים בגן פחות אוהבים לשמוע היסטוריה (לפי דעתי) ולכן אפשר אולי ללמד אותם קצת מגזרות כמו שהציעו בהודעה הקודמת או אוריגמי-יש פה קישור להכנת קיפולים כאלה: http://my.area.co.il/view.php?siteid=1169&jet=page&menuid=163092 הסימנים הסינים הם כמו ציורים אז אפשר להראות להם את הסימן ולהגיד להם איך אומרים ומה הפירוש,אז אם תרצי אוכל לשלוח לך קובץ עם הסימנים מודפסים. שיהיה בהצלחה!!

avrahamg

New member
תודה ענקית

בס"ד אם יזדמן לך אשמח אם תשלחי לי קובץ עם הסימנים.. ושוב תודה ויום שמייח-אורלי

סינית 2

New member
קובץ סימנים סיניים

צירפתי פה קובץ עם סימנים, שיהיה בהצלחה,מעניין לדעת איך הילדים הגיבו על הסינית...

avrahamg

New member
תודה ענקית.. אבל,

בס"ד יש לי בעיה קטנה אני לא רואה את הסימנים אלא רק ריבועים..
ישנה אפשרות לתקן בעיה זאת..? אשמח מאוד אם כן-אורלי

סינית 2

New member
פתרון לבעיה

חשדתי שזה יקרה...המחשב שלך פשוט לא קורא סינית הנה קובץ אקרובט

guanyin

New member
aMor

מה זאת אומרת תת תרבות? מה זאת הגזענות הזאת? ממך לא הייתי מצפה... אז מה אם הם: *מקנחים את האף עם הידיים *מחרבנים אבל לא מורידים את המים *פותחים את הברז אבל לא סוגרים *יורקים ללא הבדל דת גזע ומין *צורחים בכל הזדמנות *צופרים בכל הזדמנות *לוחצים על הגז לפני מעברי החצייה (תרבות נהיגה) *בולעים את האורז בקולות של שואב אבק (תרבות אכילה) *זורקים את הזבל על הרצפה/כביש/גן/פארק *מתלבשים בחולצות ירוקות עם מלמלות ורודות ופייטים כחולים עם מכנסיים צהובים *ישנים ב12 בצהריים גם אם זה בעבודה *משקרים *מרמים זאת לא תת תרבות, זאת תרבות "שונה"...
נ.ב כרגע בתאילנד "מחלימה" מהתרבות השונה...

hedvushy

New member
אני לא חושבת שהוא התכוון לתת תרבות

במובן גזעני (כמו: תת רמה..) אלא במונחי גודל (כמו: תת יבשת) וחוץ מזה - הבהלת אותי נורא! עוד שבועיים אני בסין וזה מה שמחכה לי?!

guanyin

New member
i'm in thailand

there are hebrew keyboards in here... hehe i'm pretty sure aMor knows i was kididng... and yep - that's china!!! going there again tomorrow, i hope the chinese have learned their lesson!

אMור

New member
נו ברור...

וגם אם לא, זה לא היה מעלה את הסינים לרמה של תרבותיים...

hedvushy

New member
טוב נו.... לפחות לא אהיה מופתעת ../images/Emo4.gif

מהתרבות הסינית...

למעלה