עזרה קטנה..

עזרה קטנה..

חברה שלי הראתה לי מודעה באחד מאתרי הדרושים, שמחפשים אנשים לעבודה של השיקוף בנתב"ג..הקטע הוא שמי שמגייס זאת חברת כח אדם (אני לא זוכרת איך קוראים לה..) שקיבלה מכרז על התפקיד הזה. ויש לי 2 שאלות בהקשר.. 1. האם יש הבדל בין מועסקים של רש"ת לבין מועסקים של חברת כח אדם? (מכל בחינה..תנאי עבודה, משכורת,יחס, כמות אנשים, קידום ועוד)? 2. איך התפקיד עצמו? מעניין/מרדים/מתסכל/פיזי? ואם לא שיקוף, אז על איזה תפקיד אתם ממליצים..?

מקפיצה..

1.יש הבדל גדול בין מועסקי קבלן

למועסקים ע"י רש"ת.תנאי רש"ת וקבלן די זהים פרט למשכורת שברש"ת יותר גבוהה. 2.התפקיד מיועד לעובדי קבלן בלבד!מקצוע משעמם ללא קידום,ומרדים.

AgeGen

New member
תרשי לי לחלוק...

1. המשכורת בסיס של חברת הקבלן המדוברת (ל.מ כ"א, העבודה מזהה משקף), גבוהה יותר, 25. ברשות זה קצת יותר ממינימום. מה שעושה את ההבדל זה אחוזים אחרי הצהריים והלילה וסופ"ש. ל.מ נותנים רק בסופ"ש, לעומת הרשות שנותנת גם בלילה. מה שיוצא מזה זה שבתור מז"מ צריך לעשות הרבה סופ"שים, וברשות לילות. חוץ מזה מקבלים תלושי אוכל, הסעות כל היום מהבית, ביטוח מנהלים כמו ברשות. לעומת זאת לא מקבלים שום הנחות בטיסות או משהו כזה, גם אחרי כמה שנים (אבל יש פרוטקציות בבידוק
) 2. עבודה לא כזאת משעממת - יחסית לעבודת אבטחה (!). לא עומדים כל היום כמו סלקטורים, ולא משתעממים בעמדות לבד כמו אבטחת שערים או סורקים. אומנם אפשרויות קידום דיי מינימליות, אבל בכללי זו עבודה לסטודנטים, ולא מקצוע. אנשים צעירים שבאמת כיף לעבוד עם רובם הגדול.

יש לך מושג לגבי בודקים/סלקטורים..?

איך האנשים שם? האם גם בתפקיד הזה דורשים התחייבות לשנה? אחרי כמה זמן אפשר לקבל הנחה בטיסות? איזה אפשרויות קידום קיימות? ומה אורך הקורס? אה ו..דיברת על אחוזים בלילה-אתה מדבר על 150% או 125%?

AgeGen

New member
לא סלקטור

אבל ממה שאני יודע ושומע, יש התחייבות לשנה, ל-5 משמרות בשבוע, מה שאומר שזה לא מתאים לסטודנטים. אבל כבר חלקו עלי בשדה אז אני לא בטוח. לגבי האנשים, גם כן צעירים, הרבה סטודנטים. יש איזה ממש המון כאלה.. אז האוירה פחות מקובצת כמו אצל מז"מים שעובדים ביחד כל הזמן ובאותו מגזר. תוספת שכר (אחוזים) למשכורת, לפי החוק, זה 125% אחרי הצהריים ו 150% בלילה וסופ"ש (תקנו אותי אם אינ טועה). אני לא בטוח לגבי שעות כי אני לא מקבל אותן (לא חוקי אבל למי יש כוח לזה עכשיו...). רש"ת מקבלים, מז"מים לא. מרמור? כן, אבל לא הכל הוגן בעבודה בארץ...

ממה שרשמת כאן

הבנתי שלכל דבר יש יתרונות וחסרונות.. בבידוק יש שכר נמוך יותר מהמז"מ, אבל האפשרות לקבל אחוזים היא יותר גדולה (כי יש יותר לילות מסופ"שים). הבידוק זה עבודה דינמית, אבל בגלל שיש המון אנשים, אין לך יותר מדי אינטרקציה עם שאר העובדים, ובמז"מ עובדים במקום אחד ולכן הם יותר מגובשים.. מבחינת תנאים-זה הכל אותו דבר, למעט ההנחות בטיסות והקידום שיש בבידוק.. יש לך עוד משהו להוסיף במשוואה? ואגב-איך האנשים במז"מ? כי אני רוצה להתמיין לשניהם וקשה לי להחליט מה אני רוצה יותר...

AgeGen

New member
לא יותר לילות מסופ"שים

יותר אחוזים בשעות ובימים האלה מאשר מז"מים. בגדול.. אם אתה מתכנן ללמוד מתישהו בשנה הראשונה הייתי ממליץ מז"מים. אם לא ויש לך שנה לטחון משמרות, לך על בודקים זה יותר כסף.

למעלה