עזרה קטנה אם אפשר..

• פותח הנושא Galle
  • פורסם בתאריך

Galle

New member
עזרה קטנה אם אפשר..

אני מתחיל ללמוד מחדש את 3ds max . ניסיתי לפני יותר משנה ולא הצלחתי לעשות משהו רציני.. יש פה בפורום מאמר בשם: "MESH MODELING ALL THE WAY" שנשמע לי נחמד למרות שאין לי מושג מזה ה- mesh הזה.. יש למישהו את ה- zip שנמצא שם? כי הקישור לא עובד.. כנ"ל לגבי "זן ואומנות יצירת דמויות לאנימציה" עוד דבר קטן.. הצלחתי סוף סוף לעשות אנימציה פשוט של כדוה"א מסתובב סביב שמש.. אבל ... אהממ.. אני תקוע בדבר הרבה יותר פשוט.. איך לייצא את זה? לא משנה מה.. avi.. swf.. משהו.. אבל איך? :S תודה מראש, רועי.

Galle

New member
ועוד שאלה אם אפשר..

חיפשתי בפורום ובגוגל אבל אני לא מוצא בשום מקום איזכור לכזה דבר: יש לי sphere, אני יכול להגדיר שהגוף הזה יאיר? שיהיה יעני שמש.. תודה מראש.. (ומצטער על השאלה הטיפשית)

Mihfir

New member
תשובה :]

אהלן, אם אני לא טועה אתה מפורום פלאש ( 222 ) :] בהצלחה בעולם התלת. בקשר לשאלה הראשונה, אתה צריך לרנדר את הסצינה שלך, אתה הולך לתפריט RENDERING ומשם אתה הולך לRENDER ( מקש קיצור - F10 ). יש לך שם קבוצה בשם Time Output אם אני לא טועה, שם יש לך תיבות סימון. תבחר שם את האפשרות שאתה רוצה האפשרות הראשונה זה רינדור של פריים יחיד ( לא לאנימציה ). האפשרות השנייה זה לרנדר אנימציה בת 100 פריימים. האפשרות השלישית זה בחירת טווח פריימים לרינדור, תבחר שם את הפריים שממנו אתה רוצה להתחיל לרנדר, ואת הפריים שאתה רוצה שהוא יגמור לרנדר בו. האפשרות הרביעית זה לבחור פריימים אחדים.. אחרי שהגדרת מה שאתה רוצה אני יורד קצת למטה. יש שם קבוצה בשם Render Output שם אתה לוחץ על הכפתור FILE, בוחר לאן לשמור את הקובץ ובאיזה פורמט לשמור אותו. אוטומתית הוא יכתוב לך בתיבה שם את הנתיב של הקובץ ויסמן את התיבה SAVE FILE ב-V. לאחר-כך אתה לוחץ על הכפתור RENDER ( נמצא בתחתית החלון בצד ימין ). ומחכה עד שהוא יסיים לרנדר :]. בקשר לשאלה השנייה, מה שאתה מחפש זה GLOW, יש כמה דרכים לעשות את זה אני אחפש טוטוריאל קצר על זה ואשלח לך פה לינק. בהצלחה!

מיכאל ג

New member
תכניס מנורה לאמצע הכדור

יש פתרונות יותר "נכונים" אבל הם מסובכים מכדי שאוכל לסכם אותם בהודעת פורום.

Galle

New member
מהתחלה ניסיתי ככה..

אבל איך עושים שה-"שמש" לא תסתיר את המנורה שבתוכה?

Mihfir

New member
חומר חצי שקוף.

אממ אתה עושה את השמש כחומר חצי שקוף.

Galle

New member
אוקיי. הצלחתי עם ההארה..

אבל אני רוצה להוסיף גם את ה- glow.. לרנדר אותו זה לא בעיה, את זה הצלחתי באותה שנייה.. הבעיה שלי היא ברינדור כל האנימציה עם פלט לקובץ וידאו. זה מה שלא הצלחתי.. ושוב המון תודה..

Mihfir

New member
הסברתי לך איך.

במקום לסמן בקובץ JPEG או כל פורמט תמונה אחר תשמור כפורמט AVI.. או כל פורמט וידאו אחר :] בהצלחה. אם אתה צריך עוד עזרה אני בשמחה אעזור לך במסנג'ר או באייסיקיו אם יש לך, אם בא לך דבר במסרים. בהצלחה.

למעלה