עזרה פליז

karin85

New member
עזרה פליז

היי לכולם, אני צריכה להעביר הרצאה + הפעלה בנושא "סמים" כמובן שאני מעוניינת שההרצאה תיהיה מעניינת שלא ישכחו אותה... יש הצעות,מישהו הרצה בנושא הנ"ל בעבר ויכול להעביר לי עזרים?? תודה מראש

../images/Emo101.gif אנחנו תאאא--מיד שמחים ../images/Emo140.gif

לעזור.. רק עכשיו עידכנתי את קישורי הפורום - מופיע בשורה בכחול בדף הפורום, תמצאי שם אתרים, קישורים, מאמרים ועזרי הדרכה לנושאים אותם ציינת. מציעה לך להתקשר עם NA באיזור מגורייך ולבקש את עזרתם, ייתכן מאוד כי האפקט החזק והטוב ביותר הוא שילוב של סיפור אנושי - אמיתי אין מראה עיניים כמשמע אוזניים... שבת שלום ובהצלחה קרין.

LucidGuest

New member
היה נדמה לי שרצית להרצות על חלומות

ולי משום מה היה נידמה לי שרצית להרצות על חלומות.... את יודעת יכולת לפחות לחזור לפורום "חלומות צלולים" ולהגיב על התשובות שקיבלת, או להגיד שהחלטת לשנות נושא - נימוס אלמנטרי. שאלת שאלה בפורום, אנשים ענו לך, ופתאום את נעלמת כאילו בלעה אותך האדמה... יכולת לפחות להגיד תודה על התשובות שקיבלת, זה פשוט לא מנומס להעלם אחרי ששאלת שאלה. דרך אגב את יודעת זה ממש מעניין, דוקטור יוסי באומהקר שהוא מומחה לנושא חלומות צלולים (חלומות בהם את יודעת שאת חולמת בזמן שהחלום מתרחש ואת יכולה לישלוט בחלום עם מודעות עצמית מלאה כשהכל סביבך מציאותי לגמרי ולממש כל פנטזייה בצורה המוחשית והמציאותית ביותר שיכולה להיות) עשה גם עבודת דוקטורט על נושא הסמים והשפעתם על המוח, הוא נחשב מומחה גדול בנושא, שמעתי אותו גם מדבר על כך ברדיו כמה פעמים בגליי צה"ל, הוא גם כתב ספר בנושא חלומות צלולים בשם "התודעות המשולבות" והוא מרצה באוניברסיטת תל-אביב. נושא החלומות הצלולים קשור לנושא סמים בכך שבזמן חלום צלול את יכולה לחוות את כל הדברים שניתן לחוות באמצעות סמים אבל בלי ההשפעה הרעה על הגוף ובלי ההיתמכרות. טוב לגביי ההיתמכרות לחלומות צלולים אפשר אולי להיתווכח ...
בקיצור יהיה נחמד אם תחזרי ותגיבי על התשובות שקיבלת בפורום שלנו, קצת נימוס אחותי. Lucid

../images/Emo12.gif סליחה "חלום צלול" יקרה..

מדוע הכעס? על מה המהומה? חלומות צלולים - אשמח להתוודע לטכניקה יתרה מכך - אשמח לדעת להשתמש בה, אולם מדוע הכעס על השאלה בפורום זה? הרשי לי קודם כל לברך את כניסתך אלינו, אין זה משנה כרגע מדוע - (ובעצם קראתי את החומר באתר החלומות הצלולים - וכמעט הורדתי את התוכנה, אלא שהחלטתי שעלי ללמוד יותר על הנושא בטרם אנסה אותו.) זכותו של אדם לבקש עזרה לרעיונותיו בכל מקום שיחפוץ, אורחת יקרה, זכותו גם לשנות את דעתו בנושא העזרה שהוא מבקש לעצמו... אם אכן "חלומות צלולים קשורים לנושא ההתמכרויות והסמים - לא זו בלבד שאשמח לאותך כאן לעתים יותר קרובות - אלא כחברה של קבע בפורום. כל יד המושטת לנו אם לקבלה עם לנתינה - מנושקת בחרדת קודש ובעדנה. אל נא באפך חלום יקר וצלול. כולנו כאן לעזור האחד לשני לשלישי...ככה יצרנו את המעגל הקסום הזה. רק טוב לך.

LucidGuest

New member
תודה לך!! ../images/Emo140.gif ../images/Emo23.gif

מתנצל על כך שהתעצבנתי, התנצלתי כלפיה גם במסר אישי, פשוט מרגיז אותי לראות כל פעם מחדש שאנשים שואלים שאלות בפורום ואחרי שאנשים עונים להם הם אפילו לא טורחים להגיב ולהגיד שהם קראו את התשובה, זה נותן לי בתור אחד שענה הרגשה שעניתי לקיר או לאוויר ושזה ששאל לא קרא את מה שכתבתי לו, לכן אני חושב שנימוס אלמנטרי זה שאחרי ששאלת שאלה בפורום תהייה מספיק בוגר כדי להתייחס לתשובות שקיבלת, המינימום זה להגיד "קראתי" או להגיד "תודה", לא יותר מזה. האם קראת את החומר באתר החלומות הצלולים בעיקבות הקישור שנתתי בהודעה או שהכרת כבר את האתר ממקודם? כמו שאמרתי קודם דוקטור יוסי באומהקר (מרצה באוניברסיטת תל-אביב) הוא מומחה לחלומות צלולים (כתב אפילו ספר בנושא - "התודעות המשולבות") והוא גם מומחה ועשה דוקטורט על סמים והשפעתם על המוח, עושה רושם שהוא בן אדם מדהים. בחלום צלול את יכולה לחוות כל דבר שרק תעלי בדעתך ובעוצמות שלא הכרת במציאות, החל מאורגזמה שבחיים לא תהייה לך במציאות ועד להיתמסטלות מסמים, והכל מוחשי ומציאותי לחלוטין, למרות שאפשר לעשות בחלום צלול המון דברים אחרים כמו לעוף, לסייר בסביבה החלומית ולחקור אותה לעומק, לדבר עם דמויות בחלום וכו', אני אישית עישנתי פעם נרגילה בזמן חלום וההרגשה וההשפעה היו פשוט מדהימות שקשה לתאר במילים, ממש הרגשתי את ההיתמסטלות. Lucid

../images/Emo52.gif../images/Emo3.gif חלום צלול "יקר"

טעות שלי... לא ראיתי, אבל עדיין זכותו של אדם לחפש עזרה בכל מקום הנראה לו. וטרם קיבלתי מענה לנושא החלומות הצלולים - נשמע לי מרתק.

Sunset Night

New member
חבר שלי פעם היה צריך להעביר הרצאות

כאלו על סמים. זה במסגרת עבודות שירות, משהו שקצינת מבחן סידרה לו, לא יודע בדיוק. קיצור, הוא היה צריך לעבור באיזה 10 בתי ספר תיכוניים ולהרצות על סמים. היו עוד כל מני אנשים כמוהו שהרצו על סמים בבתי ספר אחרים, אבל הוא קיבל את ה"ציון" הכי גבוה. כששאלתי אותו למה, הוא אמר לי שכשהוא הכין את ההרצאה, הוא לא כיוון אותה לכיוון שיאמר שסמים זה דבר טוב, וגם לא כיוון אותה לכיוון שיאמר שסמים זה דבר רע. פשוט נטו מידע. כשלנו עשו הרצאות סמים בתיכון, אף אחד לא הקשיב למילה שהמרצה אמר בגלל שהוא ניסה להבהיל אותנו ולהפחיד אותנו מלהשתמש בסמים. כולנו ידענו שהוא מלא בבולשיט. הרצאה על סמים שמעודדת שימוש בסמים זה לא דבר שאפשר לארגן בדיוק. אבל הרצאה נייטרלית, שמציגה מיידע רלוונטי, שלילי וחיובי במידה שווה, היא המעניינת ביותר. היא נותנת לאנשים המקשיבים להרצאה תחושה של כבוד. היא לא גורמת להם לרגיש כמו מטומטמים שצריך לחנך אותם. היא גורמת להם לחוש מבוגרים ואחראיים מספיק כדי להתמודד עם סוג המידע הזה. וכך, הם מחליטים יותר ברצינות ובכבדות ראש ע"פ המידע שסופק להם האם להשתמש בסמים או לא. תכנסי לאתר www.erowid.org יש שם המון מידע על סמים, וגם דיווחים אישיים על שימוש בסמים. להציג סיפורים אמיתיים תמיד מעלה את רמת ההתעניינות ותמיד מסייע לעבור את הגשר בין תאוריה למציאות. יש שם חוויות טובות וחוויות רעות. השתמשי במה שנראה לך נכון. מקווה שיצא מעניין. בהצלחה.

../images/Emo45.gif אהבתי מאוד את הקישור

מה שלא מצאתי שם זה "סיפורים אישיים. מסכימה איתך במאה אחוזים כי רק אדם שהיה שם יכול להעביר מידע בצורה הכי אמיתית שאפשר. הבחירה לפנות בצומת המסובכת של "כן או לא" לסמים היא בחירה אישית ולכן המידע המועבר חייב להיות הכי אמיתי שאפשר, מהמקום הכי קרוב לכאב שבבחירה הלא נכונה. תודה.

Sunset Night

New member
יש למטה

רשימת קישורים שמחולקים לפי כל מני קוטרות. חפשי experiences גם בכל קישור לסם יש בדף המידע קישורים להתנסויות על אותו סם ספציפי.

למעלה