עזרה פליזוש..

עזרה פליזוש..

מחר אני יוצאת לטיול...עם כיתות ח' אני בכיתה י'. אנחנו יוצאים לכרמל לנחל אלון. מישהו יכול לעזור לי בקשר לכמה מושגים? כעיקרון אני צריכה לדעת על 3 הרבדים,מכלול נוף אדם,התערבות האדם בטבע, מעיין שכבה. אם למישהו יש תמצית של החומר רק את הרעיון המרכזי על כל נושא, הוא יעזור לי מאודדדדדדדד..

ניצניזם

New member
יש לי ניסוי מאאאגניב למעיין שכבה..

ומי תהום.. את לוקחת חצי בקבוק- (הצד עם הפקק..) וממלא נגיד רבע ממנו בקמח.. אולי קצת יותר..- זה כאילו השיכבה הרכה.. האטומה. על זה את שמה קצת אפר.. ומעל הכל את שמה אבנים קטנות.. גדולות..- שכבת הסלעים הקשה.. שבה מחלחלים מים.. את שופכת מים- לא הרבה.. (כל זה מול התלמידם כמובן..) ואז את מסבירה להם - במין סיכום כזה מה עשית בעצם.. - מה שיש בבקבוק זה כאילו שכבות ההר.. - זה מראה ממש יפה איך נוצר מי תהום.. וכמובן שאת מסבירה להם אחר כך איך חופרים בהר כדי להגדיל את זרימת המים ובלע בלע בלע... לסיום את פותחת את הפקק של הבקבוק.. לאט לאט- כמובן שכולם יבהלו כי הכל ישפך.. אבל -זה לא אמור להשפך בכלל!!! זה מחזיק יפה מאוד!! :) כל נשאר בבקבוק למרות שהוא פתוח.. - רק אל תזיזי אותו יותר מידי. :) את יכולה לסגור את הבקבוק בחזרה.. לעשות חור בין הקמח לאפר.. ולהראות ששם בעצם המים התנקזו.. - זייהו.. הניסוי מסביר הכל. :) מקווה שהבנת..- - עדיף לנסות קודם בבית מעל כיור.. - לוודא שזה מצליח לך! בהצלחה!!!!!! ניצן - שניצ

ניצניזם

New member
זה בעצם פותח אותך מ..

לדבר שנתיים בלי שיקשיבו.. וזה גם אחלה בחלה של ניסוי!! - אוהבים אותו- מניסיון!!! :)

למעלה