עזרה- עצי בונסאי

C h a r m e r

New member
עזרה- עצי בונסאי

שלום, אשמח לדעת איך אני יכול לדעת מה סוג עץ הבונסאי שקניתי עליו בשרניים, קטנים וירוקים בצורת לב... לפי הבנתי כל סוג דורש טיפול אחר, מה הטיפול המתאים לסוג שיש ברשותי? אשמח לפרטים נוספים. תודה מראש

tanei 1

New member
עזרה

קשה לקבוע לפי תאור מילולי ולא תאור חזותי, מתאים לצמח סוקולנטי שנקרא-פורטולוקריה -אפרא.צמח עמיד בתנאים קשים שאינו זקוק להשקיה מרובה,להמלצתי רצוי מצע בעל ניקוז טוב המאפשר חילחול המים כדי למנוע רקבון של השרשים. בדרך-כלל לא גוזמים את הצמח הנ"ל במזמרה ,אלא קוטמים אותו באצבעות הידים.מעדיף אור שמש, אבל יגדל גם בצל למחצה.

סן תאי

New member
זיהוי וטיפול

אכן לצורך זיהוי מוחלט היה טוב לו יכולת להעלות לפורום צילום של העץ אם כי אני חושב ש-tanei 1 צודק באבחנתו. מניסיוני עם הפורטולקריה היא אוהבת צל חלקי, וניתן אפילו להחזיק אותה בבית בסמוך לחלון מואר היטב. בימים גשומים אני ממליץ להעביר אותה אל מתחת למחסה - טיפות הגשם פוצעות את העלווה. ככלל זהו זן עמיד מאוד.

C h a r m e r

New member
אתם נהדרים!

אתם גדולים מן החיים! הזכרתם לי את השם! קלעתם בול! העץ שברשותי יפה להפליא וגובהו כחצי מטר. טסתי להולנד מיד לאחר שכתבתי כאן את השאלה ע"מ להשאיר הנחיות טיפול למשגיחים עליו בארץ. עכשיו אני מתכתב מהמחשב בבית הוריי כאן. כשאחזור בעוד שבוע, אנסה להעלות תמונה שלו. עוד שלוש שאלות קטנות: להשקות אותו מלמטה? האם טוב לו להיות באור שמש ישיר? והאם זה סימן רע ש"נושרים" לו העלים כל הזמן (ללא מגע יד אדם)? אינסוף תודות... גד-מאיר

סן תאי

New member
שלוש תשובות

ככלל להשקות עדיף מלמעלה ולא בטבילה. אור שמש ישיר לא יזיק לפורטולקריה, ו'נשירת' עלים זו התנהגות תקינה של הזן הזה, כל עוד לא מדובר בהתקרחות. הפורטולקריה מבצעת תחלופת עלים תכופה. המדד העיקרי לבריאות העץ הוא בטקסטורה של העלים - כל עוד העלים מתוחים(ולא קמוטים) בורקים(ולא בגוון מט) קשיחים למגע(ולא סמרטוטיים) - העץ המצב טוב.

C h a r m e r

New member
ואו... ../images/Emo2.gif

פשוט כיף לראות אנשים כל-כך ספצים בתחומים השונים... עשיתם לי חשק להתחיל לעצב אותו...ולקנות עוד ועוד כי אני רואה שיש אינסוף אפשרויות עיצוב. מעניין איך מטפס ישתלב עליו :) אולי בעתיד עוד אוכל להגיע איתו למפגש... שוב תודה, גד-מאיר

אולמוס

New member
להתחיל בבונסאי

למקרא תגובתך ראיתי חובה לציין כי בשלב זה עדיפה כמובן האיכות על הכמות. מכיון שעץ בגודל כזה דורש בד"כ תשומת לב כמעט כמו לחיית מחמד -רצוי בתחילת הדרך לטפל בשניים או שלושה -תלוי במקום ובתנאי התאורה העומדים לרשותך. כמו כן רצוי לבחור במין עץ חזק יחסית המתאים להתחלת הדרך.(פיקוס בנימיני ,זית ואחרים) לגבי מטפסים - ככל הידוע לי לא מקובל בבונסאי לשלב יחד אבל ניתן לגדל סוג זה או אחר של מטפס גם כבונסאי בפני עצמו (אני מגדל לדוגמא קיסוסית כבונסאי). שיהיה לך בהצלחה ושילוב מענין עם עיסוקיך הנוספים...

C h a r m e r

New member
ורציתי רק לשאול ... ../images/Emo8.gif

מהו סוג העץ שזכה במקום הראשון התחרות ט"ו בשבט (של משה). הוא נראה לי, בתור הדיוט, כעץ הקלאסי ביותר לבונסאי, האם זה נכון?

C h a r m e r

New member
זאת אומרת:

מהו שמו של הערער הפרוקומבנס באנגלית? תודה, גד-מאיר

למעלה