עזרה עם vbs

אריק ח.

New member
עזרה עם vbs

ערב טוב. אני צריך קצת עזרה עם vbs יש קונטיינר שנקרא תל אביב. בתוכו יש OU שנקראים cstc,marketing,hr. יש קונטיינר שנקרא חיפה עם אותן קבוצות בפנים ( כי גם בסניף בחיפה יש לי ש"ל, כ"א ומכירות ). יש לי שתי בעיות: 1. כיום יש לי סקריפט לכל קב' בכל סניף ( כל קב' צריכה מיפויים שונים ומדפסות שונות ) כיוון שלא הצלחתי ליצור סקריפט אחד שכולל את כל הקבוצות. בקיצור, איך בונים סקריפט שבודק באיזה ou אני ומפעיל רק את המיפויים הרצויים לאותו ou ? 2. מפעם לפעם אנשי המכירות מסניף X נוסעים לבקר בסניף Y וכשהם מתחברים לרשת הם מקבלים את המיפויים של סניף X למרות שהם בסניף Y. כמובן שהפעלת אפליקציה/הדפסה משרת מרוחק איטית הרבה יותר מהפעלת אותה האפליקציה בסניף בו הם נמצאים. איך אני משלב בסקריפט את עניין הסניפים ? אני מעוניין שהסקריפט יבדוק היכן עשיתי log in לרשת ויתן לי את המיפויים הרלוונטיים לקב' שלי אך בסניף בו אני נמצא כעת. מקווה שההסבר ברור... מצ"ב תמונה להמחשה. תודה

antidot

New member
------>

עבור תל אביב וחיפה מוגדרים subnets ו-sites ? למה שלא תפעיל GPO עבור מיפוי מדפסות לפי הsite ?

אריק ח.

New member
קצת בעייתי

קצת בעייתי כיוון שהסניף בת"א גדול ולכל מחלקה יש את המדפסות שלה. בכל אופן, subnets & sites מוגדרים. כיום רץ לי לכל קב' סקריפט שונה ( ד"א GPO ) וזה מטמטם אותי ( יש למעלה מ - 10 קב' בסניפים שונים )

antidot

New member
בא נראה אם הבנתי נכון

אתה רוצה בערך משהו כזה: 1) אם המשתמש נמצא בsite שלו, מפה לו מדפסות לפי security group מוגדר מראש, אחרת ==> 2 2) המשתמש לא בsite שלו ==> מפה מדפסות לפי הsubnet (הבנתי נכון ?)

antidot

New member
שאלה אחרונה

האם כל OU (למשל HR בחיפה) הוא גם subnet בפני עצמו או שהsubnet מכסה יותר מOU אחד ?

אריק ח.

New member
כרגע לא.

כל הסניף ( חיפה לדוג' ) הוא subnet אחד למרות שבעתיד יכנסו גם vlan's ואז הסיפור יהיה שונה.

antidot

New member
ז"א

שאתה שתאלץ ליצור מפה ידנית של OU<==>printer group או שיכול להיות מצב שבתוך OU יש גם תת חלוקה ואתה מגדיר security groups עבור כל קבוצת מדפסות ?

אריק ח.

New member
ממ...

את האמת, לא חשבתי שזה כזה ברדק. כיוון שבסניפים האחרים יש מעט מדפסות ( 2 - 3 ) אולי כדי למפות את כולן או שאולי כדי להישאר אם כמה סקריפטים..

antidot

New member
------>

או שממפים את הכל או שזה לא שווה את הטירחה, ניהול security groups עבור מדפסות מהר מאוד יהפוך לסיוט. גם ככה אני משחק עם vbs... אולי יצא משהו מועיל...

antidot

New member
---->

יצא מכוער למדי, אבל עם קסטומיזציה והוספת בדיקת שגיאות, אמור לעבוד...

אריק ח.

New member
היום התחלתי לשבת על הסקריפט

ישבתי איזה 4 שעות ועדיין לא סיימתי. יש לי הרבה קב' ולכל אחת מיפויים שונים. עושה רושם שהסקריפט עובד. תודה Antidot שיחקת אותה.

למעלה