עזרה עם VB ו ASP

cyrex4046

New member
עזרה עם VB ו ASP

שלום יש לי דף ASP ששולח נתונים לבסיס נתונים MDB ויש לי על אותו שרת אפליקציה של VB שמעבדת את הנתונים ואמורה להחזיר לגולש תוצאה הכיצד אפשר לבצע דבר זה בעזרה איזו טכנולוגיה או איך בהתחשב שאני רוצה שזה ישתלב לי עם VB6

davidea

New member
השאלה גדולה מידי...

חייבים להתקין שרת Internet Infromation Server (הידוע כ IIS). השרת תומך בדפי ASP, ב VBscript וב ADO. באמצעות ADO (ActiveX Data Objects ניתן לדבר בצורה מלאה עם בסיס הנתונים ובתוך דפי ה ASP (Active Server Pages) ניתן להריץ את הקוד באופן הבא: הקוד ש ASP מחלק למעשה את ה Script לשתי קבוצות. קבוצה אחת Server Side Script והשניה Client Side Script. בראשונה, הקוד שעובד מול השרת ושאינו גלוי לגולש גם אם יעשה קליק ימין, הצג מקור בעמוד שאליו הוא גולש. הקבוצה השניה היא הקוד שנשלח אל הלקוח (הגולש באמצעות IE לדוגמה). החלוקה מהטעם שאין הלקוח / הגולש אמור לדעת דבר על מקור הנתונים שלך (אבטחת מידע). למעשה, הקוד שרץ בשרת הוא זה ששולף נתונים (findfirst / findlast וכד') ואילו בקוד שרץ בלקוח הפעולות של עיצוב (בניית הלחצנים, Combo, שדות מידע / הזנה של נתונים) נעשות. כאשר מתקינים את ה IIS, (ניתן להתקין גם על מחשב מקומי, כלומר על ה XP שלך) החבילה כוללת גם אתר לדוגמה הכולל בדיוק את הנדרש (כולל קוד דוגמה) לעבודה מול קבצי MDB. לאחר ההתקנה ובחינת הקוד לדוגמה, אשמח לענות על שאלות ספציפיות. בהצלחה

cyrex4046

New member
שכחתי לציין

שיש לי את כל הכלים שאתה ציינת בתשובה בכל אופן המון תודה על תשומת הלב אני ימקד את השאלה שלי האם ניתן להחזיר נתונים ל CLIENT SIDE דרך ממש של VB6 אם או בלי עזרה של שרת IIS הכיצד???

davidea

New member
כן:

בממשק של VB6 תוכל להוסיף לפרוייקט בתפריט הראשי: Project, Componets ותסמן את Microsoft Internet Controls. יתקבל כלי בסרגל כלי העבודה הנראה כמו כדור הארץ. הוסף לטופס כלשהו. יתקבל WebBrowser1. הגדל אותו שיכסה את המסך. הוסף ל FormLoad את השורה:
WebBrowser1.Navigate "www.emanuel.org.il"​
וראה מה קיבלת (חוץ מהפרסומת.....) זו דרך אחת לשים את הדפדפן בתוך VB6. דרך אחרת היא לפתוח WinSock בין התוכנה שלך ב VB6 ולבין האתר שלך. לא פשוט אבל אפשרי. הבעיה בדרך זו היא שחומת האש FireWall של מקום העבודה יחסום בד"כ את הגישה (זה באמצעות Port לבחירתך). יהיה צורך לפתוח בחומת האש את ה Port שבאמצעותו מתקשרים דרך האינטרנט בין השרת לבין האפליקציה.

למעלה