עזרה עם תוכנת Quark

lllyhzkl

New member
עזרה עם תוכנת Quark

שלום לכולם,

הורדתי גרסת free trial של תכנת Quark לצורך העמדה ועיצוב של חוברת טכנית כשלהיא. החוברת היא דו לשונית ואני רוצה לערוך אותה ולהחליף שפה אחת לעברית. הבעייה היא, שכאשר אני כותב בעברית, זה כותב לי הפוך. למשל, אם אני מקליד את המילה מצלמה הוא יכתוב לי המלצמ. כזה. יש לכם רעיון מה אפשר לעשות? יש לי את הקובץ גם בpdf וגם קובץ מסוג QuarkXPress Project‬ (‪.qxp‬)

אודה מאד לכל עזרה.

arseny92

Well-known member
מנהל
לא יודע אם יש את זה ביישום זה, אך כמעט בכל עורך טקסטים

קיים לא רק הגדרת יישור טקסט אלא גם כיווניות קריאת והקלדת הטקסט, ויש לשים לזה לב
&nbsp
בתמונה דוגמה מ-Word ושם כמובן בברירת מחדל לא ניתן להגדיר יישור וכיווניות בצורה נפרדת: כשמשנים כיווניות, היישור מתהפך לצד השני ולהיפך. בעית ההתהפכות קוראת כאשר מגדירים כיווניות בצורה לא תקינה באופן נפרד מיישור לכיוון הלא נכון

lllyhzkl

New member
תודה, אבל

תסתכל/י שוב בדוגמא שנתתי. זה לא ימים שמאל. זה הופך את סדר האותיות במילה.

arseny92

Well-known member
מנהל
האם בדקת את הדבר ביישומך? זה שוורד לא נותן להגדיר

כיווניות ויישור בנפרד, לא אומר שביישום אחר גם לא ניתן לעשות זאת

קרא שוב: "בעית ההתהפכות קוראת כאשר מגדירים כיווניות בצורה לא תקינה באופן נפרד מיישור לכיוון הלא נכון"
משמעות המילה התהפכות כאן זה התהפכות כיוון הקלדת הטקסט, שבמקרה של עברית יוצר כתב בסדר אותיות ראי הפוך

lllyhzkl

New member
תודה על ההבהרה. בדקתי ואין את אופציית הכיווניות.

אבל מצאתי אתר שניתן להפוך טקסט בעברית ולכן זה כנראה יהיה הפתרון.
אלף תודות!

arseny92

Well-known member
מנהל
אם בכוונתך להדפיס את החוברת שאתה עורך, כדאי שקודם תנסה

בדיקה עם דף או שניים, לפני שאתה עושה פס ייצור המוני
לא תמיד מה שמוצג דו לשונית עם כיווניות מנוגדת על מסך, גם יודפס אותו הדבר על מדפסת או אפילו יוצא כראוי ל-pdf, בעצם זה לא רק בעיית כיווניות אלה גם גופנים ודף קידוד, לדוגמה אם אתה ב-IE מחליף קידוד לדף אתר המוצג (קידוד בתפריט לחצן עכבר ימני על מקום ריק) מ-ISO-Logical ל-ISO-Visual, אז סביר שכל מילה גם תתהפך לך אם אותו הדף לא מקודד בutf-8 unicode

lllyhzkl

New member
YES!!!!!!

אפשרי גם להכניס פסקאות שלמות ולא רק מילה-מילה?

lllyhzkl

New member
שמחתי מוקדם מדיי :) :(

כי כשאני מכניס פסקה זה הופך את סדר האותיות אבל גם את סדר השורות. השורה האחרונה הופכת להיות הראשונה וכו.
פתרון לזה? או שעבודת נמלים...

lllyhzkl

New member
אני רוצה להעלות קובץ קווארק אך הוא אינו נתמך כאן. מה עושים?

lllyhzkl

New member
השמחה היתה מוקדמת מדיי

כי כשאני מכניס פסקה זה הופך את סדר האותיות אבל גם את סדר השורות. השורה האחרונה הופכת להיות הראשונה וכו.
פתרון לזה? או שעבודת נמלים...

arseny92

Well-known member
מנהל
חשבת על שימוש ביישום אחר שיש בו הגדרת כיווניות נורמלית

בטקסט דו לשוני? לעשות הכל ב-Word ולייצא ל-pdf או בכלל ישירות ב-Adobe Acrobat?
&nbsp
הכיצד אתה עורך את הטקסט? דו-כיוונית על פני אותה השורה?? או שהגדרת עמודות נורמליות כמו בעיתון עם טקסט בשפה משלו בכל עמודה, כך שהפסקאות לא יתחברו אחת עם השנייה בשפה מנוגדת?

למעלה