עזרה עם קרקס סיני

מאור בר

New member
עזרה עם קרקס סיני

שלום, שמי מאור ואני תלמיד בבצלאל. מחר אני אמור להגיש פרוייקט בנושא "הקרקס" וברגע האחרון החלטתי לנסות את כוחי באוריגמי. אני מנסה ליצור רקדן או רקדנית, דרקון סיני וחיה נוספת, אריה למשל. כל ההוראות שמצאתי היו קשות והתבססו על ידע קודם של קיפולים סטנדרטיים וזה מאוד מקשה על העניין. אין עוד מקומות כמו אוריגמי קלאב (רק לא עד כדי כך פשוטים) שמשתמשים בהמחשה ע"י סרטוני פלאש? -ככה אי אפשר לטעות. אנא אל תפרשו את הלחץ שלי להגשת העבודה כזילזול באמנות הנפלאה הזו, אני מבין שזוהי מלאכה הדורשת תרגול רב. בכל אופן אשמח לכל עזרה ביצירת: דרקון סיני דמות אדם - רקדן או רקדנית אריה או נמר תודה מראש.

ophler

New member
מאור שלום

אם אף אחד לא ענה לך עדיין במסר פרטי אני מציע שתמצא חלופה. כמו שאתה רואה הפורום לא פעיל מדי. ידוע לי שיש כמה וכמה מקפלים בירושלים (שלא בהכרח גולשים בפורום), אבל אני לא יודע איך אפשר ליצור קשר איתם. כמו שכתבת, אוריגמי (כמו הרבה מאוד דברים אחרים) זו אומנות שדורשת תירגול, בייחוד ליצירת דברים כמו שביקשת. אם אתה רוצה לעסוק באוריגמי כתחביב (שמתי לב שיש לך בעיקר עיסוקים, ואין לך תחביבים
), אני מציע לך להתחיל מלימוד בסיסי של הסמלים לעבור לדברים פשוטים, ורק אז להגיע לדברים המסובכים באמת. יש ברמת גן את המרכז הישראלי לאוריגמי, שבין שאר הפעילויות יש מפגשים, תערוכות וחוגים. מירי (מנהלת הפורום) היא מייסדת ויו"ר המרכז (אבל אני לא יודע עד כמה היא נמצאת בפורום בימים אלו. אאל"ט בימים כתיקונם, פול, בעלה מלמד בבצלאל) תכנס לאתר ותוכל ליצור קשר. אם מישהו מהירושלמים יכנס, תנסה ליצור איתו קשר. אם אתה מעוניין לקנות ספרים למתחילים תבקש המלצות כאן. (אני ממליץ על אוריגמי 1-4 מאת רוברט הארבין (בייחוד השניים הראשונים) שאלות אתה מוזמן לשאול כאן בפורום, מאוד שמחים לעזור פה, ולהגדיל את מעגל המקפלים. אופלר

מאור בר

New member
תודה אופלר

בינתיים לימדתי את עצמי קיפולים בסייסיים וכעת אני עובד לפי דיאגרמות ביתר הבנה. קודם לא עזר לי אם הדיאגרמה התחילה מבירדבייס למשל, כי לא היה לי מושג מה זה. לקחתי גם שני ספרים מהספריה ואני מקווה להספיק הלילה הכל. אם לא ילך אני יכול ליפול לקיפולים של אוריגמי קלאב. תודה על ההסברים, אני מקווה שיצא לי להתעסק בנושא בעתיד. זה די מרגיע - אפילו כשלא מצליח ממש
.

מאור בר

New member
תמונות "הקרקס" ../images/Emo151.gif

אמנם העבודה לא עסקה באיכות הקיפולים אלא במכלול של העבודה ובהקשר הקונספטואלי של הביצוע לעבודה, אבל בכל זאת חשבתי שיעניין אתכם לראות. קיבלתי ביקורת מצויינת
.

גילה או

New member
יפה מאוד!

האמת שלא האמנתי שתצליח לקפל בלילה אחד מה שתיכננת .(חסרת אמונה שכמותי).עכשיו כשיש לך מספיק זמן תנסה קיפולים נוספים .אולי תדבק בחיידק הזה גם אתה.

מאור בר

New member
תודה גילה

הייתי רוצה להתעסק בזה עוד קצת, פשוט קשה מאוד להבין את ההוראות אלא אם כן מקפידים להדגים כל שלב בפירוט... ו... גם אני לא הייתי בטוח שאני אספיק אבל מלמדים אותנו שם לעשות גם את הבלתי אפשרי...

ophler

New member
כל הכבוד

על ההשקעה ועל התוצאה. בכל מקרה, נראה לי שאם תלמד את הבסיס, אתה תרוץ. בהצלחה

למעלה