עזרה עם חניך שלי

נבנבוני

New member
עזרה עם חניך שלי

שלום, אני מדריך חדש באחד מענפי הספורט. בקבוצה חדשה ישנו ילד "קצת" בעייתי (כיתה ד') המפר את הסדר והמשמעת, מפריע לי כמדריך ולשאר החניכים כקבוצה. מדובר בילד שהתברר לי כבעייתי בכלל גם בבית הספר (עפ"י עדויות תלמידים והורים). קיבלתי כבר מס' תלונות גם מהורים אשר אינם רוצים את הילד הנ"ל בקרבת ילדיהם. מדובר בילד אשר מרבה להתקוטט עם שאר חברי הקבוצה, מגיע למקרי צעקות, קללות ואפילו אלימות. לא פעם כשמשהו נוגד את רצונו, הוא מרבה לשבור את הכלים. ניסיונותיי לשוחח איתו כשלו, גם כשהבטיח שישנה את התנהגותו שום דבר לא עזר. גם כשהוצא באמצע שיעור כבר מס' פעמים, המשיך להפריע מבחוץ. אני שוקל כעת לדבר עם אביו, אך איני חושב שזה יועיל. אני דיי לא יודע איך להמשיך ולהתנהג עם ילד שכזה, אחת האפשרויות היא לסלקו מהחוג, אך אני מעדיף זאת כברירה אחרונה ומצב שכזה דיי יתפרש מבחינתי ככישלון. אודה לעצות!! בתודה, מדריך חסר ניסיון

האם פנית בבי"ס

ליועצת, התיעצת עם מורה בכיר ומנוסה? תנסה לגייס את הילד לצידך - תן לו תפקיד של עוזר שלך, משהו שיאפשר לו להרגיש שייך וחלק מהקבוצה. לא פעם התנהגות כזו של ילד היא בשביל להרגיש חלק מהקבוצה. כאשר לא הולך בדרכים חיוביות, מנסים דרכים שליליות. בהתנהגות זו הוא מקבל תשומת לב, חברי הקבוצה שמים לב אליו, אתה עסוק בו. אם תתן לו תשומת לב על דברים חיוביים - לא יצטרך להשיג זאת בדרכים שליליות. נכון שלא בכל מקרה השיטה הזו עובדת, אך שווה לנסות. אני שמחה שאתה לא ממהר לפתרון הקל של הוצאתו מהקבוצה. בהצלחה.

נבנבוני

New member
תגובה

לגביי פנייה ליועצת בית הספר - איני שייך לבית הספר, מדובר בחוג חיצוני מעבר לשעות הלימודים. האם אני יכול לפנות ליועצת שלו על דעת עצמי? לגביי הצעתך לתת לו תפקיד עוזר, אני חושב ובטוח ששאר חברי הקבוצה ירגישו מופלים ויבינו מיד כי הילד הנ"ל קיבל פרס בעקבות התנהגותו הרעה.

ומה עם מדריך מנוסה?

לגבי תפקיד עוזר - לא צריך לתת זאת כתפקיד רשמי, אלא מפעם לפעם לבקש ממנו עזרה, לתת לו הרבה עידוד על כך. כדאי לעשות זאת גם עם ילדים אחרים, אך קח בחשבון שהוא צריך זאת יותר מאחרים. אפשר לעשות תורנויות בין הילדים ולתת לו ראשון או שני. תמצא דרך לעשות זאת מבלי ליצור בעיות חדשות. לפנות ליועצת בי"ס - בלתי אפשרי, אם אינך מצוות בי"ס. אם אתה מחליט לפנות להורים - תפנה בדרך שאתה מבקש מהם עזרה, כי לשניכם יש אינטרס משותף - טובת הילד. אל תתחיל את השיחה בטענות על הילד.

פלגיה

New member
אם ככה - תיצור קשר עם מחנכת הכיתה

תתאר לה את המצב, תשאל מה היא עושה עם אותו ילד, כי אולי יש לה עצות שיכולות להועיל. היא גם יכולה להפנות אותך ליועצת בית הספר, ואז זה לא על דעת עצמך. גם פניה להורי הילד יכולה לעזור. אפשר לייצר בחוג מנהג של "מברק חם" להורים (לכלל ההורים) כלומר פתק עם מספר מילים טובות בכל פעם שיש משהו, אפילו קטן, שאפשר לציין לטובה. כשאני הייתי מורה לא מנוסה ודי חסרת אונים בכיתה ד' פתקים כאלה סייעו מאוד במתן מוטיבציה לתלמידים.

למעלה