עזרה עם חליטה

עזרה עם חליטה

איזה חליטה מומלצת לאמא מניקה להקלה בתופעות של גזים אצל תינוק בן שבועיים?
אני שותה כוס קפה אחת בלבד ביום על הבוקר (עם חלב דל לקטוז) ובשאר היום מים או תה לואיזה.
אשמח להמלצה על חליטה שיכולה לעזור ואף להגביר את ייצור החלב אם זה אפשרי.
תודה

Besomet

New member
חליטה של זרעי שומר

תקל על הגזים אצל התינוק ותגביר את ייצור חלב האם.

גם צריכת חילבה וקימל יעשו את העבודה.

0 אור 0

New member
חילבה קצת בעייתי

הי בשומת,
שומר וקימל אכן מאד עוזרים גם לתינוק
אבל החילבה יוצר ריח לוואי לחלב שלא תמיד נעים לתינוק

baraline

New member
אני מצאתי שחליטת שומר עזרה לי מאוד

שתיתי כמה כוסות של חליטת שומר ביום וזה הקל במעט. אפשר גם לתת את השומר ישירות לתינוק. לא חליטה אבל יש תכשיר לגזים שמיועד לתינוקות שנקרא גרפווטר ומכיל בין היתר שומר ואניס.

0 אור 0

New member
למה לא חליטה?

אמנם חלפו הרבה מים בירדן, אבל כשלי היו תינוקות היה נהוג להכין חליטה מאד מאד דלילה של שומר, ולנסות לתת לתינוק מעט
* הלנסות בא כי ילדים שיונקים טוב לא ממש רוצים שידחפו להם מי או חליטות לפה
* המעט כי אם התינוק כן מוכן לשתות מהבקבוק , אז להקפיד על כמות קטנה שלא תפריע לאיזון של ההנקות

0 אור 0

New member
בנוסף לחליטה

מה שנקרא "גזים" בשפה הפופולארית הם לא תמיד גזים, אלא כאבי בטן שנובעים מכך שמערכת העיכול עוד לא לגמרי בשלה.
מה שמאד מקל זה עיסוי של הבטן (של התינוק) עם שמן זית חמים - העיסוי הוא מאד מאד עדין, בתנועות סיבוביות בכיוון השעון. מגע נוכח אבל ללא לחץ. תשימי לב שאפילו הנחת היד על הבטן כבר מרגיעה.
אפשר גם עיסוי של איזור מרכז כף הרגל (שאצל המבוגרים הוא קעור) - ללא שמן , פשוט עם 2 אצבעות לעסות בעיגולים בעדינות.
צריך לשים לב גם לתזונה שלך, שתכלול רק מאכלים שאת מעכלת בקלות - ואפשר להמנע ממייצרי גזים כמו כרוב

ל"גזים" יש סיבות שונות

חשוב לשים לב מתי התינוק סובל- האם כל היום, או רק בשעות מסוימות.
אם קיבלת אנטיביוטיקה/הוא קיבל מאז הלידה- כדאי שתקחי פרוביוטיקה.
אם צבע היציאות אינו חרדלי - לבדוק האם היניקה יעילה (לבדוק את ניהול ההנקה, האם יש יניקה יעילה מחלב אחורי וכן האם המשקל עולה באופן תקין).
התזונה: כל מה שאת רגישה אליו/בן הזוג/משיהו אחר בהמשפחה גם בהתינוק עשוי להיות רגיש אליו וכדאי להימנע. (אין סיבה להפסיק לאכול הכל בלי בדיקה)
נוסף על ההצעות שקיבלת, יש תוספי תזונה שונים להגברת ייצור החלב- אך ראשית חשוב לאכול, לשתות ולנוח מספיק. במקרים קיצוניים ניתן לקבל מוטיליום במרשם רופא בלבד!

(אם הגזים מלידה- כנראה שהבעיה היא אחרת: קושי/כאב אחר בו כדאי לטפל בקרניוסקרל ולא דרך חליטה)

Besomet

New member
ההמלצה היתה שהאם תשתה את החליטה ולא התינוק

בחודשים הראשונים לחיים, מערכת העיכול של התינוק עדיין לא בשלה. לא כל אם מוכנה לעבור לתזונה טבעונית בזמן ההנקה, ולכן שתיית חליטת זרעי שומר (שהאם תשתה) יכולה להוות פתרון בטוח ועדין למצוקה מאוד שכיחה.

hal767

New member
אני הבנתי מצויין

ואני לא בעד שאם מניקה תשתה דברים כאלה, בין השאר בגלל שקיים סיכוי שהם יבואו לידי ביטוי בחלבה.

0 אור 0

New member
שומר?

זה צמח תבלין עדין ומרגיע,
שאפשר לאכול אותו גם כפי שהוא לתיבול הסלט וגם כחליטה
אני מבינה ומכבדת את הדעה שלך נגד צמחי מרפא חזקים שמגיעים בטינקטורה ו/או אינם ראויים למאכל במצבם הטבעי, אבל נראה לי שחליטות עדינות של צמחים כמו שומר, קומומיל, לואיזה ועוד מתאימות גם לכללים של מרבית הטבעונים
אולי לא לאנשי ה 811 שנמנעים גם מבצל ושאר תבלינים

תודה על ההמלצות בנות :)

בדקתי על השומר וראיתי שזה באמת צמח שיכול לסייע במקרים כאלה.
אני רואה שיש ויכוח סביב הנושא של צמחי מרפא.. בכל אופן מנסה. אגב גם הורדתי את מוצרי החלב בינתיים שותה קפה עם חלב סוייה נראה אם יעזור.

0 אור 0

New member
התשובה מאד פשוטה

הפורום הזה מכיל בתוכו מטפלים ושותפי דרך שמגיעים משיטות שונות של רפואה משלימה.
התפיסה התזונתית והתייחסות לצמחי מרפא מאד שונה משיטה למשנה,
לא פעם אנו מצליחים לקיים דיון שמתבסס על ההסכמות הרבות והמשותף בין השיטת (הגישה ההוליסטית, המנעות מרעלים , התייחסות לבריאות ולא לחולי, לעומק ולא לסימפטום) אך כשמדברים על משהו ספציפי כמו תזונה להנקה ההבדלים מתחדדים באופן בולט
אז כדי שתהיה לך התמונה המלאה:
האל (גבר אגב) הוא מטפל ברפואה טבעית , תזונה טבעונית הגייניסטית, שמתנגדת לכל מוצר מהחי, לצמחי מרפא ולעוד מזונות ושיטות הכנה. זו שיטה מעולה אם את בוחרת ללכת אתה באופן שלם ומלא, ובהחלט אפשר גם לאמץ חלקים ממנה לטובת הבריאות - כמו למשל להרבות בפרי וירק טבעיים ולהמעיט או להמנע מכימיקלים ורעלים.
אבל אם את לא טבעונית מקפידה, אז אני דוקא לא הייתי מתחילה באימוץ הגישה שלהם לצמחי מרפא, ובפרט חליטות שהן עדינות ולא מסוכנות.
גם היום, ובודאי בתקופות שהנקתי, תמיד מצאתי שחליטות מגוונות עוזרות לי להרגיש טוב - ואני אישית שתיתי אפילו נענע והרבה (אז עוד לא הבשיל המסע הגדול של מתנגדי הנענע אז כל המניקות נהנו ממנו ללא חשש)

hal767

New member
השומר הינו ירק

המכיל שמן אתרי ובשל כך אינו מתאים במקרים רבים, כמו המקרה המדובר בדיון הזה.

האם המניקה צריכה לשקול הייטב את הרכב מזונה מכמה טעמים:

1- האפשרות שמה שהיא אוכלת ושותה יבוא לידי ביטוי בחלבה לטוב ולרע.
2- קיימת השפעה ישירה בין הנ"ל לבין יכולת גופה לייצר חלב בכמות מספקת.
3- יש להזין את גוף האם המניקה בתזונה איכותית במיוחד כדי שלא תסבול מחוסרים עקב ההנקה.

לכן חשוב שהאם המניקה תזין עצמה במזונות "בטוחים" המספקים את כל הצרכים התזונתיים מבלי לגרום נזק. השומר אינו עומד בקריטריונים האלה, במיוחד אצל אלה הסובלים מחולשות גופניות מסויימות, כגון בכבד, בכליות ועוד. כמו כן אציין את החומר הארומטי המצוי בשומר שיבוא לידי ביטוי בחלב האם, ואינו מומלץ כלל לתינוק היונק.

המלצתי הכללית לנשים מניקות היא לצרוך שפע של פרי וירק חי מגידול אורגני הבטוח לשימוש במקרים אלה, כמו חסה, מלפפון, גזר וכד' וכן פירות מתוקים טריים ומיובשים, ובכמות קטנה יותר אגוזים, שומשום ועוד מזונות מרוכזים, ואלה יבטיחו הזנה טובה ובטוחה לאם ולתינוק.
בוודאי שיש להתאים את התזונה למקרה.

Besomet

New member
החומרים הארומטיים שבשומר

אכן יבואו לידי ביטוי בחלב האם וזה מה שיעזור למערכת העיכול של התינוק.

השפעה נוספת של חומרים ארומטיים אלו היא הגדלה ביכולת האם לייצר חלב.

תזונה מגוונת ואיכותית תמיד רצוייה ותתרום רבות לשיפור מצבו הבריאותי של כל אדם.

hal767

New member
החומרים הארומטיים

אינםמזון ואינם צורך של הגוף. הם רעלים בעלי יכולת לחדור לתאים השונים, והם פועלים כמו תרופות, ואכן הם תרופות מזיקות.
סידור תקינות פעולת מערכת העיכול של התינוק תעשה ע"י מתן תנאים מתאימים לפעילותה, בין השאר ע"י הזנת התינוק במזון נכון, ולא באמצעות סטימולנטים מזיקים המדכאים סימפטומים.

גם הסדרת יכולת האם המניקה לייצר הרבה חלב איכותי תעשה באותה הדרך.

Besomet

New member
הם בשימוש מעל 5,000 שנים בכל רחבי העולם

שבטים נידחים באפריקה ובדרום אמריקה, שחיים כציידים-לקטים, משתמשים בצמחים הארומטיים ובצמחי מרפא שאינם ארומטיים כמו אבות אבותיהם.

כתבים סיניים מלפני למעלה מ-3,000 שנים מתעדים שימושים רפואיים בצמחים ארומטיים דוגמת ג׳ינג׳ר, והוודות ההודיות מתעדות שימושים רפואיים בצמחים ארומטיים כבר לפני 5,000 שנים.

אבל כמובן שכולם טועים.
הרפואות המסורתיות שהצילו חיים של אינספור אנשים עוד לפני המצאת הכתב לא יודעות על מה הן מדברות.

hal767

New member
מעל 5000 שנה

שהאדם נוהג לא נכון כלפי גופו, חולה עקב כך, ומנסה להרגיש יותר טוב באמצעות תרופות קסם מזיקות שהן רעילות בדרך כלל. היה נוהג טוב יותר לו היה לומד לתחזק את עצמו באמצעות תזונה ואורח חיים הולמים ולא נזקק לאותם רעלי מזיקים שמחליאים אותו והופכים אותו לחולה כרוני.
טיפול סימפטומטי אינו ריפוי, אלא דרך להסוות את החולי.

למעלה