עזרה עם היפוספדיאס, פרופ' ליבנה ומדיקל סנטר..

Chery30

New member
עזרה עם היפוספדיאס, פרופ' ליבנה ומדיקל סנטר..

בוקר טוב, אני קוראת סמויה עוד מימי טמקא, וממש זקוקה למילות הרגעה מבעלות הניסיון... הקטן אובחן בלידתו עם היפוספדיאס, קל מאוד. אורולוג קופ"ח שראינו כמה ימים לאחר מכן קבע שצריך ניתוח, רק מבחינה קוסמטית, למניעת בעיות חברתיות בעתיד. הוא טען שאי אפשר לבצע את הניתוח לפני גיל שנה, כי ההרדמה מאוד מסוכנת בגיל הזה. בנוסף, הסביר שלאחר הניתוח יהיה צורך בקטטר למשך כשבועיים עד שלושה. בשביל לקבל חוו"ד שניה, ומהמלצות שמצאתי באינטרנט, הגענו בגיל ארבעה חודשים לבדיקה אצל פרופ' פנחס ליבנה במדיקל סנטר בהרצליה. הוא גם טען שיש צורך בניתוח, אך טען שניתן לבצע את הניתוח כבר בגיל חצי שנה. (לטענתו חומרי ההרדמה מסוכנים בגיל חודש, לא לאחר מכן). בנוסף, לדבריו – את הקטטר מורידים לאחר יומיים-שלושה, ושחרור הביתה אפילו באותו יום. מישהי עברה את הסיוט הזה עם הילד שלה (בפרט עם פרופ' ליבנה – המלצות / דיסהמלצות) ויכולה לעשות קצת סדר בדברים? באיזה גיל נעשה הניתוח? כמה זמן היה הקטטר בפנים? כמה סבל ובכי עבר הילד? איך היה תפקוד הפין לאחר מכן? האם נראה נורמלי לחלוטין? כמה נפוץ שיש צורך בניתוח נוסף לתיקון? סיפורי הצלחה והרגעה יתקבלו בברכה... ואיך חדרי הניתוח / אשפוז במדיקל סנטר? והצוות?... עד עכשיו זה הרגיש רחוק, משהו שיקרה בעתיד אבל "יש זמן", עכשיו פתאום זה מרגיש מוחשי מידי, עוד חודשיים זה כלום, ואנחנו מרגישים חסרי אונים, לחוצים ומשקשקים מפחד... בקיצור – כל מידע יתקבל בברכה. תודה לעונות ולכל מי שהגיעה עד לפה...

rnavina

New member
מאחלת הרבה בריאות ורוצה לכתוב ש

אני לא בטוחה שכדאי במקרה כזה לרוץ לבית חולים פרטי. אני קצת חוששת מבית חולים פרטי במקרה של ניתוח אצל תינוקות ופעוטות. אם חס וחלילה משהו מסתבך, האם יש צורך להעביר לבית חולים רגיל? נשמע לי שכדאי לכם ללכת לעוד חוות דעת, אצל מומחה נוסף.

Chery30

New member
זה נכון, אבל...

התור לניתוח בבית חולים ציבורי ארוווווך... צריך לחכות כשנה. וזה במרכז. בסורוקה למשל, רופא קופ"ח אמר שבשביל לנתח את הילד בגיל שנה, צריך לקבוע לו תור כשנתיים לפני שהוא נולד... אז אין ברירה אלא בבית חולים פרטי. אני רוצה להאמין שגם בבית חולים פרטי יש צוות שיודע לטפל במצבי חרום. ובכל מקרה, כמובן שנבדוק זאת מראש. תודה

rnavina

New member

לגבי הרדמה , תינוקות ובי"ח פרטי

מבינה מה שאת כותבת על התורים בציבורי. גם אני בחרתי בפרטי עבור תינוק (אסות"א ברמת החייל), מנתח פרטי ומרדים פרטי ומבירור שערכתי אז עם טובי הרופאים, בית החולים לא נפל ברמתו הרפואית ובמוכנותו למצבי חירום, מזה הציבורי. (מדובר היה על תחום אחר, לא אורולוגיה).

זה לא מדוייק

מקרים שמסתבכים באסותא מועברים לאיכילוב. לא יודעת מה זה אומר "מוכנות למצבי חירום", אבל אם חלילה משהו מסתבך החולה לא נשאר באסותא. מה עם שר"פ בהדסה בירושלים? למיטב הבנתי זה ניתוח פרטי (במובן מנתח, תורים ותשלום) אבל בבי"ח ציבורי גדול מבחינת חלילה סיבוכים.

אוי. שלא נדע.

אני זוכרת שבבירור הם הדגישו שהם מוכנים למצבי חירום ושחדר הניתוח מצוייד לכאלה. אולי כי מדובר בכל זאת על הרדמה של עד שעה? הפחדת אותי קצת עכשיו, בדיעבר.

מקוקה1

New member
פרופסור לבנה המליץ על הניתוח במדיקל סנטר?

כי אנחנו היינו אצלו בגלל בעיה אחרת (לא קוסמטית כי אם בעיה בכליה) והוא המליץ על ניתוח אבל בגלל גילו הצעיר של הילד (יהיה בן 3-4 חודשים בזמן הניתוח) המליץ דווקא לבצע בבית חולים (סביבה אופטימלית בגיל הזה - ציטוט שלו). לא מכירה את הבעיה שאת מדברת עליה אבל אנחנו קיבלנו כמה המלצות על פרופסור לבנה כ- הטוב ביותר בתחומו (בתחום שלנו, בכל אופן) ומכיוון אחר התרשמנו שהוא לא ממהר לנתח אם אין צורך אמיתי (חוות דעת מקולגות). שיהיה בהצלחה!

Chery30

New member
תודה...

הוא לא המליץ על מדיקל סנטר לעומת בית חולים אחר, אבל עניין התורים, כמו שכתבתי לארנבינה, הוא קריטי. בכל מקרה לפני גיל חצי שנה לא מנתחים. בנוסף, רוצה להאמין שהיחס האישי יהיה נעים יותר ואולי גם מקצועי יותר. חדרי ניתוח נקיים יותר (סטריליים יותר), רק רופאים מומחים ורק אחיות עם נסיון רב (לדוגמא).

למעלה