עזרה עם אנקי

arvivlx

New member
עזרה עם אנקי

איך אני גורם לא לקפוץ עם הזמנים מהר מדי? זאת אומרת, אני רוצה שבמקום שהיא תראה לי מילה אחרי יום ואם אני לוחץ שזה בסדר אז היא תראה לי אחרי חודשיים, שהיא תראה לי אחרי יומיים או שלושה. שלא יהיו כאלה קפיצות גדולות בין ההופעה של מילים.

herouth

New member
זה לא אמור להיות כזה פער גדול.

אנקי הוא די נוקשה לגבי המרווחים שלו. הוא מחשב אותם על סמך עקרונות קוגניטיביים כאלה או אחרים, ואין איזשהו פרמטר שאפשר לשנות. אבל מאוד חשוב ללחוץ על הכפתור הנכון כשעונים. אם לוחצים על הכפתור של "קשה" (השני משמאל, ליד הנכשל), קצב ההתקדמות יקבל פקטור מנמיך והכרטיס יופיע שוב במרווח קטן יחסית. אם לוחצים על "טוב" (הכפתור הבא) זה יהיה בלי פקטור, ואם לוחצים על "קל" זה עושה פקטור מגביה והכרטיס יופיע שוב במרווח גדול. יש גם פקטור שמחושב על בסיס ההישגים שלך באותה כרטיסיה. אם אתה לא מבריק (לא אספר לאף אחד
) אז המרווחים בכרטיסיה יהיו יותר קטנים, ואם אתה מפציץ כל פעם ב"מעולה", אז הוא מגדיל את המרווחים. העיקרון שלו הוא הערכה של כמה זמן ייקח לך לשכוח את הכרטיס. בגלל זה המרווחים בנויים כמו שהם בנויים. המטרה שלו היא לא שיהיה לך קל לזכור בפעם הבאה שכרטיס עולה אלא להיפך, שזה יהיה על סף השיכחה.

arvivlx

New member
סף השכחה שלי מאוד נמוך

אני רוצה שהכרטיסים יופיעו כל יומיים-שלושה. אני לא מתרגל אלפי מיללים, רק שלושים-חמישים, אולי כשיהיו יותר אני אצטרך יותר זמן. בינתיים גם אם אני לוחץ על "קשה" הוא מקפיץ לי אותם לעוד שבוע או חודש...

mishel s

New member
פתח את האנקי ואת החבילה

לך ל Settings ואז ל- Deck Properties. יפתח לך חלון, לך לטאב של ה- Advanced. שם אתה רואה אופציה לסדר תוך כמה זמן הוא יקפיץ לך את הקלפים בתלות באיזה כפתור אתה לוחץ, פשוט תוריד אותם למספרים נמוכים, אם נניח תשים שם אחד בכולם, אז לא משנה מה תלחץ הוא יציג לך את הקלפים אחרי יום. כמובן זה רק הפער זמן ההתחלתי, אבל יש לך גם את הכפתור 1 שנספר בדקות. אם תכתוב שם בכולם (2 3 4) משהו כמו 0.2 אז אני מניח שאפילו עם ההכפלות שלו, עדיין קבל אותם כל יום לתקופה קצרה ואז יתחיל להיות כל יומיים שלוש.

למעלה