עזרה על תרמילים...

• פותח הנושא ttyt
  • פורסם בתאריך

ttyt

New member
עזרה על תרמילים...

הייתי רוצה לדעת חוות דעת מקצועית (או ניסיונית) בכל הקשור לחברות של תרמילים. DEUTER, NIKKO, NORTH FACE, TATONKA, KARRIMOR, LOWE ALPINE, GREGORY, TZABARIS האם יש איזשהו מדרג איכויות או שבאמת כולם כולם אותו הדבר וכדאי לקנות תרמיל על פי איך שהוא נראה לי ?? ( עפ"י הצבע הנועז או הצורה היפה שלו?) אודה מאד העזרה, אני פשוט לפני קניית תיק ואני השתגעתי מכל המידע "מכרו" לי בריקושט ולמטייל... תודה.

sela v

New member
בוודאי שיש הבדל

אפילו יש הבדל בין תיקים שונים של אותו יצרן. אחרת איך תיק אחד עולה 400 שקל, והשני 2000 שקל? השאלה שצריכה להשאל, היא מה המקסימום שאתה מוכן להשקיע בתרמיל, האם זה רק לטיול אחד, ומה אתה מתכנן לעשות בטיול הזה? מעניין לשמוע מה אמרו לך בחנויות המטיילים?

ttyt

New member
אני מתכננת טיול להודו למעלה מחצי שנ

וכרגע אני משוכנעת שאני אנסה טרקים, לא בטוח שאוהב זאת. העניין הוא שבחנויות לחצו עלי לדעת אם הטיול הוא טרק או לא ?! מאיפה לי לדעת ???? אני מעוניינת בתיק שיאפשר לי זאת.... ההשקעה שלי היא עד 1000 ש"ח ואני רוצה תיק איכותי טוב לאו דווקא מקצועי לטיפוס על האוורסט, כנראה שבמטייל מקבלים בונוס על מכירת KARIMOR, כי לכל סניף של למטייל ההצעה הראשונה הייתה KARIMOR, ובכלל לא המליצו על דגמים אחרים ?!! לאחר שהבנתי שיש דגמים רבים נותר לי להבין אם אני קונה מרצדס, אודי, ב.מ.ו או סוסיתה (TZBARIS?) ..... :) כל עזרה תועיל...

sela v

New member
אני לא יודע

מה אפשר לקנות מבחינת תרמיל בהודו, אבל כמה רעיונות. הייתי קונה תיק זול, אם את לא יודעת אם את אוהבת טרקים למה להשקיע כל כך הרבה בתיק יקר? במיוחד, שרוב האנשים לוקחים בלאו הכי סבל, שלא ישתמש במערכת הגב היקרה, שתשקיעי בה את כספך, ואם בכל זאת תרצי תיק, אפשר לקנות משומש ממישהו שסיים את הטיול, ורוצה למכור את התרמיל? לא בטוח שיהיה קל למצא אחד כזה. ממי שמעת שצבריס הם הסוסיתא? לא שאני יכול לתת חוות דעת על תיק זה, כי לא היה לי תיק שלהם, אבל לפי מה שהבנתי התיקים שלהם בסדר. במאמרי הפורום (קטגורית הכנה לטיול) יש רשימה של חנויות ציוד, הייתי מנסה עוד כמה חנויות מהרשימה. אם הולכים להוציא 1000 שקל על תרמיל כדאי לעשות קצת שיעורי בית לפני כן. דרך אגב את התיקים המאד יקרים למשל ה-mac pac, לא מביאים לארץ, כי הם יהיו יקרים מדי, וכנראה שרבים לא יקנו אותם.

Yo-man

New member
טרקים בהודו לא טובעניים כל כך

מלבד אחד. ברוב הטרקים חייבים לקחת חמורים שיסחבו את האוכל ושאר הציוד. זה אומר שעל הגב צריך תיק-יום. לי היה (ועדין יש) תיק של צבריס, הוא החזיק מעמד יפה מאוד ועד היום נראה צהוב ומבהיק. יש טרק אחד שבו צריך לקחת את כל הציוד לבד (עד כמה שזכור לי) וזה ממנאלי ל-לה. טרק מאוד קשה של שבועיים או שלושה. מי שלא מכיר את יכולותיו לא יוצא אליו. מי שבדק את עצמו בנפאל קודם - בדר"כ יוותר עליו כי אין יותר יפה מנפאל... רוב היוצאים לטרק הזה הם מכורים להליכה וכאלה שמשתמשים בציוד הכי טוב בשוק. זה לא את, ולכן לדעתי את לא צריכה רולס-רויס או מרצדס. התיק הגדול שלי היה קרימור מזוודה רחב. הו אלא אמור להיות תיק לטרקים, אבל הוא ממש לא הפריע. כל התאוריות על תיק גבוה מול תיק רחב נכונות למעברי הרים צרים, גשרים מסולמות מעל נקיקי קרח וציד לוייתנים לילי בעירום. הטכנולוגיה של התיקים היום כל כך מתקדמת שהתמיכה לגב מספיק טובה בשני הסוגים (ומה שביניהם), החוזק דומה בכל התיקים ומה שצריך לעניין אותך בשלב הזה זה נוחות השימוש. כמה קל לפתוח, כמה קל לנעול (צריך 5 מנעולים או שאחד מספיק), כמה תאים יש וכמה את רוצה. כאלה שאלות. אה, והצבע. לא פחות חשוב.

NUTHZ

New member
מה צריך

קחי איתך תחתונים וחזיות. ומצלמה טובה. את השאר תיחקני שם. בעשירית מחיר. אין לך מושג מה את עושה ב 10000 רופי בהודו. אל תפחדי. הייתי שם המון ובפעם האחרונה עם האישה והילד. בן שנתיים. (לפני שנה) אם בא לך להסתכן ויש לך דרכון זר אז ממנאלי תבררי טיפה. יש מי שמארגן טרקים בקשמיר. חבל על הזמןןןןןןןןןןן.סוף העולם. אם בא לך סעי לטיבט ,תתגברי על הגבהים ותטרקי לכיוון אגמי נאמאצו. אחרי זה כל העולם ומה שקורה בו לא יזיזו לך.אושר אושר אושר.

ttyt

New member
אכן יש לי דרכון זר, ברזילאי ,,,,

האם דרכון זר יכול לעזור לי במקרים שתיארת ?

muga

New member
תיקון

אין בעיה להגיע לקשמיר ולטיבט גם עם דרכון ישראלי וללא שום דרכון זר. הבעיה בקשמיר היא הבעיה הביטחונית עקב הסכסוך המתמשך של הודו ופקיסטן. לפעמים, המצב יכול להיות שם לא כל כך סימפטי. אבל מי שגר בארץ די רגיל...

ששש

New member
קצת על תרמילים

תקרא את המידע המצורף אני מקווה שיעזור לך קצת.

sela v

New member
מעניין לדעת

אם בפורום של למטייל היו מוחקים הודעה שמפנה למאמר בפורום הזה?

assael10

New member
אתה תמיד יכול לפנות אלי אם יש בעיה

אתה יודע שאני מנהל את פורום אוסטרליה ניו זילנד של למטייל ומכיר את מנהל פורום ציוד די טוב, הרעיון הוא לעזור אחד לשני, במידה והקישור הוא לחנות או לאתר המוכר ציוד אכן תהיה בעיה, במידה ולא אני לא רואה בעיה, אגב, קשה להתווכח עם העובדה שיש מספר גולשים בפורום ציוד שהם מהמומחים בארץ (עמיר ויינשטיין לדוגמא הוא שם דבר בכל הקשור לציוד כלשהו בארץ) לגבי תרמיל, שמשם התחיל הסיפור, אני בתור תרמילאי ותיק טיילתי עם תיק של מודן של 70 ליטר שנמכר מפושט רגל בסכום מגוחך, מערכת הגב לא היתה גרועה אבל גם לא הכי טובה לי, וכן בטיול הבא התרמיל שירכש ואני מקווה שילווה אותי להרבה מאד זמן הוא הקרימור שעלותו כ 1200 ש"ח. לגבי דגם ספציפי שכחתי את שמו אבל ניתן לזהות אותו על סמך הגודל של 60 + 20 ליטר שהשק שינה נכנס למעין כיס בתחתית התרמיל.

Yo-man

New member
אתה טועה לגמרי !!!

נכון שבעיקר שומעים על הסכסוך הפקיסטני באיזור קשמיר, אבל המוסלמים שם כבר לקחו ישראלים כבני ערובה וגם הרגו אחד לפני 10 שנים (או יותר). מאז ישראלים לא מתקרבים לאזור, ולא בגלל הסיכסוך עם פקיסטן. בכל מלון וגסט האוס אתה חייב להציג דרכון כדי להירשם. אם בעל המקום, או אולי אחד העובדים שלו, רואים דרכון ישראלי הם מעבירים את המידע הלאה, וכך עובר המידע. וזה חוסר אחריות מצידך לרשום שאין בעיה לישראלים. גם אם בטעות היתה שם (מה שאני כמעט משוכנע שאינו נכון), זה לא אומר שזה בטוח.

NUTHZ

New member
YO YO MA MAN

הישראלי שנחטף ונירצח בשנת 1992 בקשמיר שמו היה רן כהנא אם אינני טועה.חבר שלו שחזר כמה ימים לפניו לארץ(למזלו)יתראיין אצל אילנה דיין בערב חדש בשעה חמש.שמו היה ועודנו יבדל לחיים ארוכים בני אברהם. מחיפה. אצל דיין הוא סיפר אודות ניפלאות קשמיר. YO YO יקירי. אני הייתי בטיבט עוד מתי שאסור היה לזרים להיכנס לשם בכלל.הכובש הסיני הוא חסר רחמים. להיכן שהגעתי הגעתי בכוונה תחילה בחוצפה של העזה אבל תמיד עם כבוד והערכה למקום ולאנשים אלהם הגעתי. חוויתי חוויות ש 15 שנים אחרי גורמות לי להזיל דימעה מהתרגשות וגעגוע. ואם היית שם לב שאלתי אותה אם יש לה דרכון זר!!!!!! אז YO YO התפרצת לדלת פתוחה

Yo-man

New member
השאלה לגבי הדרכון הזר פחות רלוונטית

כי אם רוצים להסתיר את הזהות צריך גם להסתיר את התיק שמודפס עליו ISSTA בגדול, את הסנדלים של שורש, את המדריך שכתוב בעברית, צריך למצוא שותפים שאינם ישראלים, והכי חשוב, במקרה שלה - לדבר פורטוגזית... אז זה לא שלא שמתי לב לשאלה, אני רק חשבתי שהיא לא פותרת הרבה. אבל אז באה תשובתו המורחבת של muga, שהיה שם בקיץ שעבר. ואולי אני טועה וישראלים הם לא יעד לארגוני טרור מוסלמים יותר, או שרק לו, ולמאות הישראלים האחרים שהיו איתו, היה מזל. אני נוטה להתחשב בהמלצות משרד החוץ קצת יותר ברצינות מאשר לנסיונם של מטיילים בודדים. נכון שבמשרד החוץ מגזימים פה ושם, אבל במקום עם עבר של חטיפת ישראלים |בדגש|משום שהם יהודים לצרכי מיקוח (ולא בצע כסף או קלף פוליטי כמו שהיה בקולומביה) אני בוחר את הצד הזהיר יותר. ותודה על כל הדלתות הפרוצות והנעולות שהנחתם בפני

muga

New member
עם כל הכבוד

אני מודעת לבעיות בקשמיר ולסכסוך שם. עם זאת, הייתי בקיץ האחרון בקשמיר, ללא דרכון זר, אני ועוד מאות ישראלים אחרים. ולאף אחד לא הייתה בעייה. נכון שרוב השהייה בקשמיר בימים אלה היא עם "מדריך מלווה" ואי אפשר להגיע לכל מקום, אבל עדיין אפשר לטייל שם - ישראלי או לא.

NUTHZ

New member
דרכון זר

אכן כן. ידוע שדרכון קנדי הוא הטוב ביותר אולם לא ידוע שיש לאירגונים מוסלמים קיצוניים משהו נגד ברזילאים. קשמיר הוא חבל ארץ מהיפים בעולם. ללונלי פלנט יש ספר בניפרד הניקרא טראקים בהימאליה ההודית. לבכות שאנחנו לא צעירים לנצח.

למעלה