עזרה עיצה וכדומה

קובי 65

New member
עזרה עיצה וכדומה

ביתי בת ה6.5 לומדת בכתה א ילדה מחוננת הקוראת ספרים ואפילו ללא ניקוד ילדה מאד חכמה אלא שהמורה מתלוננת שלילדה נגרמים ניתוקים בשיעור דהיינו שאינה מקשיבה וכו כאילו בוהה יש לציין שהילדה נרדמת בלילה מאד קשה וכמו"כ בבקר קמה מאד קשה אבל במשך היום היא מתפקדת 10 למעט מה שהמורה מתלוננת היינו אצל נוירולג שלא מצא שום דבר חריג יש לציין שהילדה שולטת היטב בחומר הנלמד על אף דברי המורה

דליה.ד

New member
שלום קובי וברוך הבא!../images/Emo140.gif

באמת מעניין מה שאתה מספר, על ילדה המצליחה בלימודים, כאשר המורה מדווחת על "ניתוקים", הייתי רוצה לדעת איך ה"ניתוק" בא לידי ביטוי...האם הילדה "אסטרונאוטית" מטבעה? האם הילדה מסוגלת להתמיד במשימות? האם היא נחבאת אל הכלים מטבעה או ילדה מוחצנת ובעלת בטחון עצמי? האם יש בחייה גורמים מקשים (גירושין, ריבים בבית, מישהו שמציק לה בבית הספר, התמודדות עם אבל, או להיפך: נולד לכם תינוק ידש)? התשובות האלו חשובות כי יש עוד גורמים המשפיעים על קשב ומוסחות מלבד adhd והכוונה לקשיים רגשיים שיכולים לגרום לכך שמחשבות הילדה "ינדדו" מהשיעור. איך הילדה מבחינה חברתית? האם יש לה חברים? האם היא יכולה להקשיב לסיפור ארוך בלי לנוע הרבה או להסתובב? כל אלו מדדים שיתנו לנו תמונה יתר מורכבת כך שנוכל לתת תשובה עניינית וממוקדת. תודה! מדליה.

קובי 65

New member
עוד פרטים

לדליה שלום! ובכן הילדה טיפוס שכשהיא נכנסת לאיזשהוא ענין כמו קריאת ספר וכדומה היא אפילו לא עונה כשמדברים אליה וצריכים לחזור שוב ושוב מבחינה חברתית אין לה הרבה חברות מחוץ לבית ועיקר החברות שלה מושקעת באחיה הצעיר ממנה בשנתיים ובבת דודה הצעירה ממנה במספר חדשים ומענין לציין שכשהיא נמצאת בחברתן היא מזה תוססת וכמו"כ כשהיא נמצאת בקרב בנות המשפחה האחרות היא גם מתנהגת כך עם מלא הבטחון העצמי אבל כשהיא מגיעה לחברה האחרת היא כאילו מסתגרת. עלי לציין שבגיל היא מהקטנות בכיתה ילידת נובמבר

בנוסף על דבריה של דליה, יש לזכור שאם הילדה מחוננת יכול להיות שמשעמם לה בחלק מהשיעורים והיא מרשה לעצמה "לנדוד" מחשבתית. לגבי השינה בלילה, ארגנו לה אוירת שינה אבל אל תכריחו אותה לישון למה הכוונה? ארגנו לה מנורת קריאה קטנה ווקמן עם מוסיקה שהיא אוהבת, הרשו לה להישאר במיטה ולקרוא ללא הגבלה, לפעמים ילד שנמצא באוירת רוגע מתחיל לפתח הרגלי שינה טובים יותר, אני יכולה להעיד מהבת שלי שהיא ילדה ששנאה לישון מהיום בו נולדה, שהפטנט הזה עבד מעולה וגם אפשר לי לבעלי קצת שקט (שהוא מאוד חשוב לזוגיות לפעמים) בשעות הערב. נסו ותהנו אפרת

קובי 65

New member
לימודים

מי שיודע על השתלמות מקיפה בנושא הפרעות קשב וריכוז באיזור ת"א אשמח להתעדכן תודה

דליה.ד

New member

איני יודעת איזה השתלמויות "מקיפות" יש בנושא. יכול להיות שעוסקים בadhd במסגרת לימודים במכללות לחינוך או באוניברסיטה (אח...ימות המשיח ממש!). עם זאת מידי פעם מתקימים ימי עיון והרצאות בנושא ובנושאים נלווים. עליך להביט בלוחות, אולי מתפרסמים שם כל מיני דברים. בהצלחה. מדליה.

למעלה