עזרה, עזרה, עזרה!!!!

AUZZI

New member
עזרה, עזרה, עזרה!!!!

שלום לכולם, יש לי בעיה רצינית (די דומה לבעיה בהמשך הפורום רק הבעיה שהוא שלי ולא של משפחה או חברים). יש לי כלב מסוג לברדור גזעי בן 8 חודשים (הוא אצלי מהיותו בן חודש). באופן קבוע בכל פעם שאני משאיר את הבית ריק (יש לי עוד שני שותפים בבית) הוא פשוט מפרק דברים. לדוגמא שלשום הוא החליט שהוא פשוט אוכל את החלק התחתון של השולחן שלי וראיתי פשוט נסורת מפוזרת מתחת לשולחן. באותו לילה הוא ריסק עיתון לבערך 400 חלקים, וכן הלאה וכן הלאה זה פשוט לא נגמר. אני מתוודא שאני מעניש אותו בצורה לא קלה אבל הבעיה שאני לא בטוח שהוא יודע בדיוק על מה. תבינו, בכל פעם שאני משאיר את הבית ריק לכמה שעות אני יודע שאני אחזור למשהו חדש. מה עושים??? ולא אני לא מתכוון לקשור אותו בכל פעם שאני הולך.

avia4pets

New member
מאלף מאלף מאלף

מאיפה אתה? נמליץ לך על מאלף טוב מאיזורך. ולא
בשום אופן לא להענש אותו "בצורה לא קלה"

קודם כל תפסיק להעניש אותו בצורה לא קלה ובכלל

אתה עצמך רואה כי הבעייה נמשכת. נראה לי כי המושג עונש בו אתה עושה שימוש רק גורם עינוי לכלב, ועלול לגרום לו בעיות התנהגות נוספות. שנית, תתייעץ עם מאלף שיבחן את הנסיבות והאינטראקציה שלך עם הכלב. בהצלחה

קודם כל תבין הוא גור

כל הגורים מתנהגים ככה ואתה לא צריך להעניש אותו. יש המון דרכים ללמד גור לא להרוס דברים. קודם כל כדאי לך להכין פחית רעש. קח פחית ריקה שים בתוכה מטבעות ותסגור אותה היטב שהמטבעות לא יפלו מתוכה. זה תמיד טוב שתהיה לך פחית רעש עם הכלב עושה משהו שלא מצא חן בעינייך ואתה תופס אותו בזמן אתה פשוט צריך לזרוק לו את הפחית רעש בלי שיראה אותך ככה במפתיע. חוץ מזה אתה יכול לשים פלפל על הדברים כמו למשל נייר טואלט או עיתונים ואז כשהוא ינסה להרוס משהו הוא לא יעשה יחזור על זה כי הפלפל לא טעים לא וברגע שאתה שם פלפל הוא יקשר את זה נגיד נייר טואלט שהנייר טואלט רע והוא לא יהרוס את זה שוב. וחוץ מזה אתה יכול גם להשפריץ עליו מים עם רובה מים עם אתה תופס אותו בשעת מעשה. ויש עוד משהו שאתה יכול לעשות בשביל ללמד אותו לא להרוס דברים פשוט תקנה לו צעצועים שילעס אותם. הוא הורס דברים בשביל לחזק ולחדד את שיניו. אז תמיד טוב שיהיה לו משהו להתעסק איתו כמו עצם ללעיסה סבבה?

AUZZI

New member
הבעיה הכי גדולה שאני לא תופס אותו בשעת מעשה

וחוץ מזה יש לו עצמות שקניתי לו, הוא פשוט מעדיף כנראה את הרהיטים והעיתונים בבית מאשר את הצעצועים שלו. אני חייב פתרון זה מדכא. ואגב הסיבה שאני מבקש עצה היא בגלל שאני שם לב שהעונשים לא מועילים. אני מרגיש שהוא לא יודע על מה העונש...

AUZZI

New member
העדפה

אני פשוט מעדיף ללמוד ולאלף באופן עצמאי, אני עם הכלב כל הזמן ולא אף אחד אחר. אני מחפש פתרונות באופן עצמאי ואם שום דבר לא יעזור אני אגש למאלף.

avia4pets

New member
כן אבל לא אתה למדת אילוף..מאלף הוא איש מקצוע,

בחירה שלך.. אבל אני עדיין חושבת שאתה צריך מאלף.

זה נשמע שעשית טעויות קשות

העונשים הלא קלים שאתה נותן לו. מאלף הוא איש מקצוע שב 2-3 שיעורים יכול להפוך לך את השנים הבאות לנעימות הרבה יותר. הכלב שלך הוא בגיל מאד קריטי ואין מקום לעוד טעויות. לא לומדים שחיה בהתכתבות וכך גם לא מאבחנים בעיה התנהגותית דרך הפורום. קיבלת כמה טיפים חשובים וטובים זוהי נקודת התחלה טובה. הדבר הכי חשוב תפסיק עם העונשים. אתה יכול לתחם אותו באמבטיה. בהחלט לא לקשור אותו. זה לברדור, וככה הוא יהיה לפחות עד גיל שנה וחצי. אל תיתיאש.

חבל, אתה עלול לטעות

וכך גם לפגום בקשר שלך עם הכלב וגם לשלם יותר (כספית וגם נפשית- לך ולכלב) ע"מ לתקן את הטעויות הללו. אין בושה להעזר באיש מקצוע, מה גם שאתה יכול ללמוד מכך הרבה יותר.

אתה נותן לו להסתובב בכל הבית?

עם כן כדאי לך לעשות לו פינה באיזה חדר שאין בו דברים שהוא יוכל להרוס שים בחדר את הצעצועים ושמה תשאיר אותו כל פעם שאתה הולך.

AUZZI

New member
חשבתי על הפתרון הזה

הבעיה היא שמתחינתי הוא בן בית לכל דבר ולכן אני רוצה שירגיש חופשי. לכלוא אותו זה נראה לי פתרון פשוט וסוג של עינוי, והוא מסוגל עוד להרגיש שעשה משהו רע בכל פעם שאשאיר אותו שם.

תיחום זה לא עונש

ותכנס לשיעורים באילוף של PETNET מסבירים שם יםה מאוד את העניין של התיחום. אני חינכתי את הכלבה שלי בעצמי, אבל זה אחרי שעם הכלב הקודם לקחתי מאלף. עם כלב ראשון כדאי עזרה מקצועית לפחות כדי שתבין את ההבדל בין צורת המחשבה של בני אדם וצורת מחשבה של כלבים

AUZZI

New member
מה עם לשים את הכלב במרפסת?

יש אפשרות כזאת? עם המזג אוויר הזה?

אורOR1

New member
מה הכוונה שאתה מעניש אותו בצורה לא קלה ?

הוא ריסק עיתון ל 400 חלקים ? הוא תינוק
. תשאיר ילד קטן בבית לבד לכמה שעות ונראה מה יהיה כשתחזור , בתקווה שלא יקרה לילד /כלב משהו נוראי ,. טוב שאתה לא מתכוון לקשור אותו כי זו באמת לא השיטה הטובה . מתכוון ללמוד ולאלף באופן עצמאי ? , אז באמת כדאי שתקרא הרבה חומר על זה , ותפנים . בהצלחה.

למעלה