עזרה-- עבודה

קרןמכבי

New member
עזרה-- עבודה

שלום כולם... אני קרן.. אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון אבל אולי אתם יודעים. יש לי עבודה בבית הספר ואני צריכה לעשות על עץ התפוח. אני לא כול כך מוצאת האם יש לכם קישורים להביא לי אתרים? הנושא של העבודה הוא כאילו לבחור פרי או ירק ולאחר מכן לעשות על הצמח שלו. אז בחרתי את התפוח והעץ שלו זה עץ התפוח נכון?? אם כן אז אני צריכה ת.ז של הצמח,הכולל שם הצמח,שם מדעי,עונת רביה,תכונות החלקים השונים של העץ. אשמח מאוד לעזרה.. תודה רבה.. .

רוּפֵן

New member
חומר על תפוח

א. מהאתר של 'גאמנון' ב. מהאתר של 'ויקיפדיה' ג. קטע שפורסם פעם ב'סגנון' - מעריב תפוח עץ - הפרי המפורסם בעולם תפוח-עץ הוא פרי עתיק מאוד. הוא מופיע בתמונות, בציורים, בשירים ובסיפורי אגדות. בתורה כתוב, שחווה נתנה לאדם הראשון לאכול פרי. לפי האגדה, הפרי היה תפוח-עץ. התפוח הוא גם סמל לאהבה. בתנ"ך, בספר "שיר- השירים", שֶכתב שלמה המלך, התפוח הוא פְּרִי של אהבה, שעוזר לחולֵי-אהבה. תפוח מפורסם אחר, הוא תפוח שֶנפל מעֵץ ועזר למדען החשוב, ניוטון לגלות ולהבין את כוח-המשיכה (גְרָבִיטָצְיָה) של כּדור-הארץ. היום, "התפוח הגדול" הוא הסמל של העיר הגדולה, ניו-יורק. במשך אַלְפֵי שנים התפוח הוא הפרי הפּוֹפּוּלָרִי ביותר בארץ ובעולם. הישראלי אוכל בממוצע (בערך) 20 קילוגרם תפוחים בשנה. המבוגרים אוהבים תפוחים אדומים ומתוקים. הצעירים, לעומת זאת, מעדיפים תפוחים ירוקים וחמוצים. בכל שנה, בחודש ספטמבר, כאשר מתחילה שנת-הלימודים בגני-הילדים ובבתי-הספר, קונים יותר תפוחים, כי הילדים אוכלים אותם בהפסקות. בארץ מגדלים תפוחי-עץ בעיקר בגליל ובגולן. בעבר, היה התפוח פרי של עונות הסתיו והחורף, אבל היום, אפשר לשמור את התפוחים בקירור, ולכן מוכרים אותם במשך כל השנה. אפשר להכין מהתפוח מאכלים מבושלים ואפויים וגם - מיץ, יין וחומץ. יש האומרים ש"אכילת תפוחים מרחיקה ממך רופאים". תפוח-עץ שלם עם הקליפה עשיר בוויטמינים, מצוין לטיפול במחלות-בּטן ועוזר גם לסובלים מרמת כּוֹלֶסְטְרוֹל גבוהה.

למעלה