עזרה נואשת...

מנגה22

New member
עזרה נואשת...

היי לכולם ואני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי.. אני מבקשת רק ממי שיודע ומבין או ניסה לענות לי על השאלות כי זה די קריטי.
אז יש לי כלב בן 3 בערך חצי רועה גרמני חצי האסקי ולבן זוגי יש חתול בן 3 גינג'י חששן פחדן ולא מאלו שאוהבים להתקרבל אבל סקרן.
הכלב שלי גדל בקיבוץ.. רדף אחרי חתולים כמעט כל חייו והחתול מעולם לא נתקל בשום חיה אחרת מלבד בן אדם.
כבר חודש שאנחנו מנסים לאחד בין החיות. זה התחיל מזה שחודש שלם הייתי מביאה את הכלב לביתו של החבר ומפרידים את החיות וכמובן שהכלב היה רץ באטרף בבית ומריח כל רהיט או בלטה שהחתול דרך עליה. ככה במשך חודש שלם בתדירות של פעמיים בשבוע וכל פעם למשך יומיים לפחות הכלב היה מריח את החתול והחתול את הכלב.
לפני כשבועיים עברנו לדירה חדשה והבאנו את הכלב קודם.. כעבור 3 ימים הבאנו את החתול וכמובן ששוב היה את העניין של ההפרדת חדרים וריחרוחים כל פעם שאחת החיות הייתה מבלה בחדר בו האחר שהה.
החתול כבר מכיר בעובדה שיש כלב וחוץ מלסמור כל פעם שהוא רואה את הכלב הוא כבר לא בורח וקובר את עצמו כמו פעם.. פשוט עומד וסומר. אבל הכלב? הכלב עדיין לא מבין שיש כניראה עוד חיה או שזה לא ממש מוצא חן בעיניו. כל פעם שהוא שומע מבחוץ (עברנו לבית קרקע) יללה של החתול הוא מתחיל להישתגע ולילל וכמובן לנבוח ולרוץ לכל עבר כדי לחפש את היללה.
היום הפגשנו אותם לראשונה פגישה יזומה כשהכלב קשור ברצועה ממש קרוב אלי וכשיש לי חטיפים ביד למקרה שהוא יחליט להירגע ואז אני אשבח אותו. אבל לנו תוכניות ולכלב תוכניות אחרות. הוא ניסה בכל הכח להגיע לחתול והחטיפים פתאום לא עינינו אותו בכלל והוא נבח ונבח ונבח והחתול סמר אז הפרדנו אותם שוב הכלב לחצר והחתול לסלון.

מה אני עושה הלאה? איך אני יכולה לשלב בינהם? מה יעזור להרגיע את הכלב ואפילו לא חייב שהם יחיו באהבה מספיקה לנו השלווה.

אמן אמן אמן מישהו יעזור לנו מניסיונו...

elin86

New member
חודש זה לאו דווקא מספיק זמן

תמשיכו בהפרדה.. החתול יכול להיות בחדר מסויים נעול והכלב בשאר הבית.. להפגיש את כהלב עם החתול אחרי שהוא היה בטיול ארוך ומעייף..
להחליף ביניהם שמיכות כך שהכלב יתרגל לריח החתול.. אפשר לשים על הכלב מחסום אם אתם חוששים
לא ליצור עדיין מפגש פנים מול פנים.. אפשר דרך הדלת..
אולי שווה לכם פעם אחת להביא איש מקצוע טוב ומומלץ שיראה לכם איך להתנהל נכון בסיטואציות השונות בהתאם לכלב והתנהגותו
זה ידרוש מכם עבודה והתמדה והמון סבלנות אבל זה אפשרי
בהצלחה
תעשי חיפוש בפורום על הרגלת כלב לחתול או משהו כזה.. היה בפורום הרבה מידע על זה

חודש זה כלום זמן

אנחנו ככה כבר שנה וחצי - אבל כל הזמן המצב משתפר! הוא פשוט משתפר ממש לאט, אבל זה הגיוני, ככה זה בד"כ לדעתי.

כרגע בכל פעם שיש חתולה בסביבה והכלבים נשארים לשבת, הם מקבלים צ'ופרים (סתם כמה גרגירים מהאוכל שלהם - חשוב שיהיו זמינים, בתוך קופסה על ארון בסלון או משהו כזה, כדי שהצ'ופר יהיה מיידי ויגיע לפני שהם מספיקים לקפוץ). אחד הכלבים מקבל צ'ופר גם אם הוא כן קם אבל לא הולך אחריה, או כן מתקרב אבל עוצר מתישהו - תלוי בסיטואציה - כי לו יותר קשה כי לא עשינו את זה איתו מהתחלה, ולאט לאט גם לו "מגדילים את האתגר".

בהחלט שווה להביא מאלפת למפגש או שניים, ואפילו לא צריך את המומחית הכי גדולה ויקרה - רק מישהי שתקלוט קצת יותר מהר מכם מתי לתת לכלב את הצ'ופר או מה הדבר שיחזיק אותו רגוע גם בשניות הראשונות כאשר מתקרב חתול. כאמור - לנו זמן להבין איך לעבוד, וחבל על הזמן של כולם וגם על ההידרדרות בזמן זה.

*צריך לתת לחתולות קצת אקסטרה תשומת לב ופינוקים כי הכלבים מקבלים יותר מזה באופן טבעי (כי את חייבת לצאת איתו לטיולים וכו', וכלבים גם ככה נוטים תמיד להידחף לכל מקום בעוד שחתול בא בדיוק כשלא מתאים).

yardy85

New member
הכלב מהמם!

ולעניין, תפגישו את החיות בתחילה ממרחק גדול שבם יוכלו רק לראות אחד את השני אבל לפני שהכלב נכנס לאטרף.תשאירי את הכלב ב"ארצה" ותפנקי אותו על רוגע: מבט שלא לכיוון החתול, הנחת הראש על הקרקע וכולי. לאט לאט מקטינים את המרחק.
אני שמח לראות שלא נאלצת למסור את הכלב בסופו של דבר.

מנגה22

New member
בינתיים הם שוב בהפרדה..

אתמול הם נישארו בהפרדה עד ששכחנו לסגור את הדלת טוב בטעות והיה מרדף לא נעים בכלל בבית... בכל מקרה כרגע אנחנו מפרידים אותם למצב שהכלב יהיה בחוץ לגמרי והחתול יהיה בבית.
וניראה עוד יום יומיים איך אנחנו ממשיכים מפה.
וכן לא מסרתי את הכלב אבל עברתי דירה לדירה עם חצר פרטית.. כדי שיהיה לו מרחב להסתובב אבל עכשיו הוא נובח המון כי יש מחוץ לגדר ארנבות גורמה ...

ליצולה

New member
זה לוקח זמן והרבה עבודה

לפני כמה שנים טובות גרתי עם שותפה, וכשהתפצלנו היא לקחה את החתולה ועברה לגור עם בן זוג עם כלב שגם לא היה רגיל לחתולים.
לקח להם שנה! במהלך השנה הזו הייתה הפרדה והם הפגישו ביניהם רק שהכלבה קשורה. הם עבדו המון עם צ'ופרים על התנהגות רגועה. בעיני לרוב כל עוד רדיפה מצד הכלב החתולים מסתגלים לא רע. יכול להיות שלא יהיו סיפור אהבה, אבל יילמדו לחיות ביחד בשקט. העניין הוא ללמד את הכלב לא לרדוף אחרי החתול, לכן חשוב שיהיה קשור בהתחלה.
עוד משהו- הם השתמשו בשלב מסוים בדלת רשת. ככה הכלב לא יכל לרדוף אחרי החתולה והם התרגלו אחד לשני מבלי להיות קרובים.
מצרפת תמונה שלהם מעכשיו... אז לא לאבד תקווה ולהמשיך לעבוד

ליצולה

New member
זו החתולה המפורסמת מהתמונה הזו

רק כשהיא בוגרת...
נמצאה בגיל שבוע בקופסת קרטון

elin86

New member
אני זוכרת היטב את התמונה הזו

ואת הסיפור של ההרגלה של החתולה שתמיד מהדהד לי בראש כשמישהו שואל אותי על הרגלה

elin86

New member
תמיד יש סיכוי.. רק עניין של

התמדה, מוטיבציה וסבלנות.. כמובן שזה לא פשוט אבל אפשרי..
אם החתול כבר נרגע אז זה מעולה.. אתם בדרך הנכונה..
אני חייבת להגיד לך שגם הכלבה שלי שחיה עם חתולה התחרפנה כשהיינו אצל חברים והיה להם חתול בבית.. רק חיפשה אותה בבית והחתולה רשפה, זה היה נורא
אמנם כשהבאתי את החתולה שלי היא היתה גורה והן הסתדרו יפה מאוד וחיות בכיף יחד כיום

למעלה