עזרה מקצועית

עזרה מקצועית

אני מורת שילוב ושנה שעברה למדתי ילד חולה אפילפסיה עם קשיי קשב וריכוז והיה לי קשר מצויין עם ההורים. לפני כמה ימים פנתתה אלי המחנכת של הכיתה וסיפרה שההורים הפסיקו לתת לו את הרטלין כי זה הגביר אצלו התקפים הילד ממש באיבוד שליטה הופך את הכיתה משליט ממש טרור הוא סובל וכולם סביבו סובלים היא פנתה לעזרתי אבל היות ואני לא מורה שלו השנה אני לא יכולה להתערב. המורת השילוב השניה בבית הספר עובדת איתו אצלה לא חל שינוי לרעה וגם אין לה מה להגיד להורים ברגע שהם מסרבים מבחינה רפואים ויש גם מכתב מהרופא שהמליץ על הפסקה.היות אני רואה מה קורה לילד אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידים. אז מה עושים? הוא מטופל אצל ד"ר שגיא שהיא רופא מצויינת אני מאוד מתפלאת שלא הציעה תחליף כנראה שיש סיבה לכך אבל מוכרחים לעזור לו.

hashy

New member
את אומרת שאצל המורה השניה אין שינוי

לרעה. אז אולי זה המורה או הנושא ולא הילד? את גם תמיד יכולה להתקשר מתוך הסימפטיה האישית שלך לנושא ולילד ולשאול את ההורים מה שלומו ואיך הוא מסתדר עם התרופות וכולי.... אולי זה יפתח שיחה שתבהיר כמה עניינים וזה בטח יגרום לך להרגיש יותר טוב...

S E M 151

New member
שלום תפוזינה הגדולה.

יש אמנם תרופות נוספות המקבילות לרטאלין, אבל הם לא כלולות בסל התרופות וגם לא כל סוגי הרטאלין, ולכן הם יקרות. ממה שנוכחתי עם הדר שגם היא מטופלת בראטלין יחד עם הטגרטול, כשעלו מספר ההתקפים לפני כשנתיים, הנוירולוג הפסיק את הראטלין עד לייצוב של ההתקפים באמצעות הטגרטול. (הועלה המינון היומי ושונה). להערכתי אין הרבה מה לעשות,אלא לחכות שהמצב של הילד מבחינת האפילפסיה יתייצב והוא שוב יהיה מאוזן ואז לחזור לרטאלין. עם כל הקושי שחוות המורות, אין אפשרות לזרז את התהליך. רק סבלנות ולאחל לו שיתאזן שוב במהירות.

למעלה