עזרה מקצועית

שחרפון

New member
עזרה מקצועית

שלום.
יש לי קרוב משפחה בן 27 שגר עם ההורים. מאז סיום השירות הצבאי שלו לפני 6 שנים, הוא נמצא בבית בחוסר מעש, בלי רצון לעשות שום דבר. הוא נמצא חלק ניכר מהיום בדיכאונות, בורח מההתמודדות עם המציאות לבעיות פיזיות רבות שהוא טוען שהן קיימות (אבל די ברור שהוא סתם בורח מהמציאות). אין לו חברים, הוא לא יוצא עם אף אחת. יש עוד דברים שמאפיינים את צורת התנהגותו, אבל אני לא יכול להיכנס לכל הפרטים.
אני לא יודע מתי המצב שלו התחיל להיות לא טוב, אבל זה היה עוד לפני סיום הצבא, לדעתי עוד מתקופת התיכון ואולי אפילו לפני. אני לא יודע אם זה קשור או לא, אבל הייתה לו לוקמיה כשהיה קטן מאוד.
ההורים שלו מנסים להוציא אותו מהמצב הזה, בחוסר הצלחה, ואולי אפילו רק גורמים להדרדרות המצב, ואם תשאלו אותי הכלים שהם מוצאים לנכון להשתמש בהם אינם נכונים (למשל לוחצים עליו כל הזמן לחפש עבודה, כשהוא רק מחפש סיבות לא לעבוד והעבודה הכי ארוכה שהוא הצליח להחזיק עד שפיטרו אותו הייתה שבועיים).
ההורים שלו לא נעזרים באף עזרה חיצונית, ואני חושב שבלי עזרה כזאת המצב שלו לא יוכל להשתנות ולהשתפר.
דיברתי על זה עם הפסיכולוגית שלי, והיא ייעצה לי לשלוח אותו לאבחון, כי אף אחד לא יודע מה באמת מקור הבעיה. השאלה שלי היא - איפה עושים אבחון כזה, ומה עושים באבחון כזה?
 

גרא.

New member
שחרפון,שני דברים.ראשית ההורים באמת זקוקים

לייעוץ חיצוני שכן הם אינם יודעים כיצד להתנהגו איתו.אפשר לפנות ללשכת הרווחה המקומית,או לחפש
יועץ מהיימן בשוק החופשי.אבל,וזו הנקודה העיקרית,הבחור בן 27 מתנהג לפי הבחירה שלו.אם אינו רוצה
לקבל עזרה,אי אפשר להכריח אותו לקבלה.כך אפשר להעריך שהוא לא יסכים לאבחון פסיכולוגי-קליני שכל
פסיכולוג קליני שולט בו היטב.ברור שזה לא יוכל להעשות ע"י המטפלת שלך,אלא ע"י פסיכולוג אחר.אם
אפשר יהיה לשכנע אותו לבצע אבחון כזה,אפשר יהיה להעריך את מצבו,ולהציע בהתאם מה לעשות.אם
הוא לא ירצה לעשות את זה,זה לא יתבצע.במקרי סרוב כאלה,אפשר לחשוב תמיד על הבאת פסיכולוג קליני
הביתה בכדי שינסה ליצור איתו קשר,ואולי להניעו ללכת לאבחון.אבחון כזה מקיף את התחום האינטלקטואלי,
היכולות הכשרים של הבחור,וכמובן מכסה את כל החלק הרגשי.
 
מאוד יפה שאתה דואג

אבל אי אפשר "לשלוח" בנאדם בן 27 לאבחון.
הוא צריך ללכת מרצונו.

מה שכן, אם ההורים כל כך מודאגים (ויש להם ממה להיות מודאגים) שיתחילו לקחת ייעוץ לעצמם איך לנהל את הסיטואציה מול הבן.
דברים כמו:
איך להציב גבולות ותנאים למגורים משותפים תחת אותה קורת גג
איך להניע אותו לפעול למען עצמו במקום איך לגרום לו להתחפר יותר עמוק בבלטה.
איך לתקשר באופן יותר אפקטיבי

השינויים יחולו אצלו אחרי שיחולו אצלם.
 
למעלה