עזרה מקצועית

larisa55

New member
עזרה מקצועית

צהריים טובים ושלום לכל המנוסים בתפירה. רציתי בבקשה לקבל עזרה . אז ככה אני תופרת כמה חולצות סריג הבעיה שלי שאני לא יודעת איך לעבד את קו המחשוף. אין לי מכונת האפרט המיוחדת שנועדה לסוג כזה של עיבודים ומכפלות. אבל בכל זאת איך אפשר לבצע זאת? האם למשל קיים איזשהו סרט כמו סרט אלכסון לצורך בדי סריג? אני רוצה לציין שאת האפשרות של עיבוד מהבד עצמו עשיתי אבל לא אוהבת את זה. תודה!

שש שבע

New member
יש סרט שנקרא אלכסון לייקרה, שהוא לא

באמת אלכסון, אבל הרעיון שהוא על תקן של... הוא סרט אלסטי, עם פס אמצע שמקל על הקיפול. אבל אפשר לגזור מהבד רצועה ולהשתמש בה, או פשוט לקפל פנימה את הפתח, אם המכפלת לא ממש גדולה. הבעיה במחשוף היא הגמישות, כאשר מעבדים בסרט את הפתח חיבים למתוח אותו מעט תוך כדי עבודה.. אני ממליצה לעשות מעין דוגמא, לגזור בשאית בד מעין מפתח צואר ולנסות לעבד אותו בכל מיני דרכים, סרט או בד או קיפול, ככה תראי מה את הכי אוהבת.

larisa55

New member
תודה תודה על כל ההצעות

אנסה ביום ראשון את אופציית אלכסון ליקרה ומקווה שזה יראה טוב.

אני נתקלתי הרבה לאחרונה בעיקר בבגדים לילדים/

תינוקות, שכשעושים עיבוד (כמו עם סרט אלכסון) במקומות מעוגלים כגון פתח צוואר, את הרצועה לעיבוד לא גוזרים לרוחב הבד אלא באלכסון. וכי מדוע וכי למה?

אדה1

New member
אופציה נוספת

ראיתי הרבה חולצות שהשאירו את הבד ללא גימור. אפשרות נוספת שראיתי - ביצעו אוברלוק בקצה ללא מכפלת - אולי אפשר בצבע נוגד וכך זה גם משמש כקישוט (גם בקצה השרוול וגם במכפלת).

../images/Emo192.gif

בפעם הראשונה שנתקלתי בזה, זה היה באיזו חולצה לילדה תוצרת איזה מקום נידח שאיני זוכר. הפעם השנייה הייתה גם בחולצה בחנות לבגדי תינוקות. הפעם השלישית הייתה באיזו חנות יוקרתית למוצרי ובגדי תינוקות בנווה צדק. דברים מאוד יפים היו שם. אולי במקרים שהסריג אינו נמתח כלל או ממש ממש מעט לרוחבו, אז באלכנוס הוא יותר נמתח? ולמי שתהה מה לי ולבגדי תינוקות-אני מוצא אותם נורא חמודים, הבגדים כמובן. וחצמזה לחברה של אמא נולדה בת לפני חודשים מספר, אז מדי פעם אני מריץ לה איזה חולצה או שמלונת

שש שבע

New member
נראה לי שזה מה שיצא להם בפריסה, אז הם אמרו

"נריץ דוגמא, יצלח יופי, לא יצליח נפרוס עוד כמה מטרים" כנראה שהצליח להם....

למעלה