עזרה- מערכת הינע.

• פותח הנושא geva
  • פורסם בתאריך

geva

New member
עזרה- מערכת הינע.

אני בונה קארטינג, ואני מחפש דרך יעילה לבנות מערכת הינע, יש לי רעיון, אבל אני מחפש רעיונות יותר טובים, אשמח לקבל רעיונות. ד"א, הרעיון שלי- רצוע רפויה בין הפולי של המנוע לפולי של הגלגלים, במרכז בין שתי הפולים- מותחן, המותחן מחובר במרכזו לשתי כיוונים כלפי מטה- קפיצ חזק שגורם למותחן לא למתוח את הרצוע (מוריד את המותחן) כלפי מעלה- כבל (כמו כבל גז) שמעלה את המותחן ע"מ למתוח את הרצוע בצידו השני הכבל מחובר לידית (כזו של אמברקס{הנד-ברקס}) ברגע שמרימים את הידית המותחן מותח את הרצוע ותנועת המנוע עוברת לגלגלים. מה דעתכם? יש רעיונות יותר טובים?

geva

New member
כי זה עולה.... המון!!!!!!!!!!!!

כמעט 1000 שקל.....

geva

New member
לא ביקשתי להעביר הילוכים

רק שהקארט לא יסע ויסע ללא יכולת לעצור, למשל בהתנעה אני התניע (משיכה של כבל) והקארט יסע בלעדי....

אז אתה לא צריך את המותחן, יש דרך

אחרת שגם עובדת על רצועה רפוייה/מתוחה. ב ICQ יהיה הרבה יותר קל להסביר

pacoo

New member
היי !!!!

לפי מה שכתבת הרצועה תגמור את חייה במהירות רבה מיכוון שהעברת התנועה מסתמכת על חיכוך ורק עליו. בנוסף ברגע שתמתח את הרצועה מעבר לגבול מסויים המתיחה תתחיל להאיט את הקרטינג עקב מתחיחת יתר שבין שני הגלגלים המניעים (למרות שאתה "בפול גז" ) אם אני מבין נכון אז המנוע נותן לך סל"ד קבוע בגלל זה השתמשת ברעיון הזה ??!!!! שמעון

geva

New member
המנוע נותן סל"ד משתנה

ואת המותחן מותחים במידה שלא תכביד על המנוע...

benya

New member
הכי טוב תמצא וספה גרוטאה =====>

תוריד ממנה את המצמד ותתקין אצלך. זה כרוך אמנם בקצת עבודה אבל יחזיק מעמד הרבה יותר מרצועת הגומי (וזה גם פחות מסריח - גומי שרוף כתוצאה מחיכוך לא עושה טוב לאף) בהצלחה

geva

New member
זה רעיון טוב.... אבל...

איך מורידים מצמד מוספה? (יש לי אפשרות להשיג וספה...)

י שלום

New member
קרטינג..

איזה מנוע אתה מתכנן לשים? אם יש לך ווספה עם מנוע עובד, יהיה קל יותר להשתמש בכל המיכלול, תקבל גם גיר וקלאצ'. תן יותר פרטים..

geva

New member
ok פרטים נוספים

מנוע ישן של משאבה ניידת בערך 500 סמ"ק

למעלה