עזרה!!! מעבירי שמן

תאי17

New member
עזרה!!! מעבירי שמן

החיפושית שלי מנוע 1300 במוסך אחרי אוברול, כל המנוע מפורק המוסכניק שלי תקוע, יש לו רק 4 מעבירי שמן והוא צריך עוד 4. המעבירים שלי אחולים לגמרי ולכן לא ניתן "למתוח" אותם ואני צריך חדשים. הבנתי שזה חלק די זול אבל אין באף מקום. מישהוא יודע מאיכן אפשר להשיג? אני חייב תשובה דחוף האוטו שלי מושבת!!!

dejavu

New member
מעבירי שמן

מה כוונתך במעבירי שמן? יכול להיות שיש לי כאלה, במשך התקופה שיש לי חיפושית אספתי קצת חלקים וביניהם כמה מנועים אז אולי אפשר לפרק מהם 4 מעבירי שמן בשבילך אבל תסביר בדיוק למה אתה מתכוון.... :)

vq55205

New member
מחזירי שמן

מדובר על שמונה צינורות מתכתיים שממוקמים מתחת למנוע לרוחב המנוע ,ארבעה בצד ימין וארבעה בצד שמאל באורך של כ - 25 ס"מ כל אחד ובקוטר של כ - 3 ס"מ (אל תתפוס אותי במילה אין לי חשק באמצע הלילה (שמונה וחצי) לגשת ולבדוק. לענין איפה להשיג ולגבי כל חלק ישן יש מוסך באזור רח´ המסגר שנקרא מוסך צבר בעל הבית שמו שלמה מצוב ויש לו מלאי בלתי נדלה של מנועים וחלקי מנועים של חיפושיות. מזמן לא הייתי איתו בקשר אבל מומלץ לנסות טלפון 035376842 .

תאי17

New member
נכון, לזה התכוונתי

למנוע של חיפושית יש 8 מעבירים, כאשר למנוע 1200 יש מעבירים שונים מלמנוע 1300/1600 אני צריך 4 כאלה אני באמת אתקשר עם המוסך ביום א´ תודה

dejavu

New member
ואם לא תצליח להשיג

אז יש לי ממש במקרה 4 כאלה.... ואתה יכול לבוא לקחת אותם אם אתה מאזור המרכז.... ויש לי עוד שאלה בנושא, סה"כ במנוע של חיפושית יש 8 מחזירי שמן? אין מחזירי שמן מהלאגר של הקרנק? ככה שתקנו אותי אם אני טועה אבל הסבירות לנזילות שמן מהמנוע היא רק ממחזירי השמן הנ"ל... (8) ודרך אגב מחזירי השמן האלה נקראים PUSHROD TUBES באנגלית... ולצערי כל אוצר המילים שלי במה שנוגע לחיפושיות הוא באנגלית.... (ספרי HAYNES)

© DrorZi

New member
למיטב ידיעתי זה לא מחזיר שמן

אלה מה שנראה מוטות דחיפים בתוך תעלות אלה נמצאים מוטות שדוחפים את השסתומים לפי התזמון הנכון, מה שלא קיים בכל מנוע מודרני בעל גל זיזים עליון (בו יש קשר ישיר ולא דרך מוט מתווך בין בגל זיזים לשסתומים)
דרור זי.

vq55205

New member
מעבירים

כשהייתי צריך להזמין כאלה מחו"ל בכלל לא ידעתי מה זה , עכשיו לך ותזמין בארה"ב משהו שאתה לא יודע אפילו איך קוראים לו בעברית. מוסכניק אחד קרא להם מחזירי שמן אז למדנו עוד משהו , לענינינו האם הישגת איך מחיר וכ´ תעדכן.

chino

New member
לא מעברי שמן ולא מחזירי שמן

אלו הם המובילים של מוטות השסתומים. יש בנצרת תחתית חנות חלקי חילוף בשם ´הנרי אבו סאלם´, יש לו כאלה חדשים.

vq55205

New member
מעברי שמן

מצאתי.בספר "החיפושית של פולקסווגן" -מדריך לתחזוקה איתור תקלות ועבודות סדנא ביתיות שכתב אבי סטטון בעמוד 56 מופיע ציור 9.9 ובו הצינורות המדוברים , והוא קורא להם : "צינורות מוטות הנידנוד" למיטב ידיעתי זה הספר העברי היחיד שמזכיר את החלקים האלה , אבל בשבילי מעברי שמן זה אחלה שם.

1303LS

New member
מעברי שמן

סחתן על הספר של אבי סטטון! חשבתי שאני היחידי שיש לו אותו אבל מסתבר שיש שניים! עד כמה שזכור לי אבי סטטון רק תרגם ולא כתב אותו.

vq55205

New member
מעברי שמן

לכאורה זה נשמע קצת מוזר אבל אם הספר שלך במצב מספיק טוב אז תהפוך שני דפים ואז תראה דף זהה לדף הכריכה אלא שבמקום התמונה של החיפושית מופיע : תרגום: א.מרקדו (מוזר שאיזה מרקדו תירגם את אבי סטטון לעברית) אבל תהפוך דף זה ומעברו השני תקבל את התשובה , דף הכותרת המקורי באנגלית ושם המחבר אבי שלנו אינו אלא STSTON ABBY ואז כל הסיפור מתבהר.

למעלה