עזרה מסוג אחר

עזרה מסוג אחר

בחברה שבה אני עובדת נהוג שבמהלך חודש יוני, העובדים בכל הסניפים מקדישים יום לפרוייקט שנקרא Force for Good ועושים משהו טוב לקהילה שלהם.

בדרך כלל, לא היתה לנו בעיה למצוא קהילה ולעשות משהו טוב עבורה (דוגמאות? היינו במעון לילדים למשפחות הרוסות בדרום ת"א ושיפצנו אותו. שנה לאחר מכן, עשינו לאמהות אחה"צ של פינוק וספא. לפני שנה חברנו לעמותת אנו"ש ועשינו פעילות משותפת עם כ- 15 חבר'ה שלהם בפארק).
אבל השנה נשארנו 4 עובדים בלבד ולכן, המשאבים שלנו מצומצמים למדי.

בקיצור - אני מחפשת משהו ש- 4 אנשים יוכלו לעשות, שיעשה טוב לקהילה כלשהי בדרך כלשהי.

יש לכם רעיון?

לחבור לגמלאים בעיר ולתת להם הדרכת מחשב לפי

צרכיהם. יש כמה מועדוני גמלאים- אפשר לברר איתם מי זקוק.

אביבקיץ

New member
אתם נותנים רק אנשים או גם כסף?

אנחנו פעם לקחנו קבוצה של ילדים לביקור בגן החיות. עבור רובם זו היתה הפעם הראשונה שהגיעו לגן חיות. אבל לזה צריך כסף. זו חוויה מומלצת, גם למתנדבים.

יש מועדון של אקים לאנשים מבוגרים (נפגשים ברעות, נדמה לי). אני בטוחה שהם מאד ישמחו אם תארגנו להם משהו של כמה שעות. אולי אפילו קצת הליכה רגלית בסביבה, פיקניק,...

yoyo10

New member
תשאלי בויצו יש להם בית חם לנערות בסיכון

יש כאן כותבת בשם אלומה בשדה היא עובדת במקום שנראה לי ישמח ליוזמה כזאת

לתרום טסיות דם

זה תהליך שאורך שעתיים במהלכו מתחברים למכונה, דמויית מכונת דיאליזה, שמסננת מהדם את הטסיות ומחזירה את שאר מרכיבי הדם לגוף.
טסיות הם רכיב הדם שיורד מאוד כתוצאה מטיפולים כימותרפיים והחולים נזקקים לקבל אותו בעירויים לעיתים תכופות בזמן הטיפול. תמיד יש בו מחסור.
היתרון בתרומה הזו שהיא אינה מורידה את רמת ההמוגלובין ןלכן היא מתאימה גם לנשים אנמיות.
ניתן לתאם את התהליך בבנק דם של כל בית חולים גדול: הדסה עין כרם, תל השומר ובלינסון למשל.
לאחר שתצאו מהתהליך, תחשבו על מטופלי דיאליזה שעוברים תהליך דומה במשך 4 שעות לפחות 3 פעמים בשבוע ותרוצו לחתום על כרטיס אדי.

יש לי כרטיס אדי מהיום שבו קיבלתי רישיון

שזה .... לא נגלה אבל יותר מ- 20 שנה...

תבורכי אבל...

אם הכרטיס מלפני 89 ולא חידשת את צריכה לחדש כי אז הם מיחשבו את עצמם וכל מה שהיה רשום קודם - אבד (עצוב שככה עובדים שם אבל זו עובדה).

רחלילי

New member
אני הייתי הולכת על משהו עם קשישים

לעשות ערב שירה / נגינה משהו כזה.
תכינו מצגת עם המילים של השירים, תורידו שירים ותעשו להם שמח, בבת אחת להרבה אנשים.
ולא, לא הייתי הולכת לאחד הבתי אבות המפונפנים, ששם מלאים בכסף בכל מקרה (ולכן בטח גם בתכניות של בידור יותר ממקומות פחות מפונפנים) אלא על מקום עממי.
ישר כח.

רעיונות

היי עפרה,
דבר ראשון - כל הכבוד על רוח התרומה והנתינה. את כל הזמן שם. ראיתי שאספת מזון בפסח לנזקקים והנה עוד פעם. פשוט כל הכבוד. זה לא קל לפנות לזה זמן ואנרגיה, אבל אני בטוחה שזה מתגמל.

אולי אתם יכולים לשאול במחלקת רווחה של מודיעין על משפחות של קשישים או מעוטי יכולת שזקוקים מאוד לסדר או לצביעה של ביתם. זה מאוד חסר להרבה נזקקים ואפשר לעשות את זה ביום התנדבות אחד. לדעתי מחלקת רווחה יכולה לסייע לכם ברעיונות קונקרטים. בעיני קשישים הם האוכלוסייה הכי מוזנחת ולא מוחזקת כיום.

שאר הרעיונות שלי יותר קשורים לשאלה סביב במה ארבעתכם עוסקים. כי נניח אולי אפשר ללוות יזמים צעירים בעיר, או חיילים שהשתחררו לעסק, ללמד משהו חשוב - כמו איך להתחיל עסקית, או במה ללמוד. הכי קל זה להתנדב בתחום העיסוק היומיומי גם ככה.

חוץ מזה -
אני רואה אנשים טובים שמפנים לתרומות והתנדבויות אצלנו במעון, אז אני אעדכן במה המצב אצלנו.
כרגע אנחנו בתחומים מסוימים ברוויה. קיבלנו המון תרומות של ביגוד וספרים וצעצועים. כך שאנחנו כרגע לא אוספים עוד. גם בדיוק צבעו לנו את המעון, ועשו אותו יפה עבורן.
כרגע האתגרים שלנו קשורים בשני אירועים שאנחנו מנסים להרים בתקציב מזערי - אחד זאת מסיבת בת מצווה לשתי נערות, והשנייה זאת מסיבת פרידה לשתי נערות בנות 18, שמסיימות אצלנו את התהליך אחרי המון שנים (עם בגרות מלאה!! ואנחנו גאים בהן על כך). חשוב לנו להצליח לחגוג להן בצורה יפה את שני האירועים הללו בתהליך שלהן אצלנו.
מצאנו בעל אולם שהסכים לתת לנו את המקום והאוכל במחיר עלות. מאוד שמחנו, למרות שזה בעצם גמר לנו את התקציב הקיים. לכן, אם מישהו מכם במקרה צלמת/מאפרת/די ג'י ורוצה לעבוד בהתנדבות במסיבה אחת או שתיים - אנחנו מאוד מאוד נשמח!

בהצלחה במציאת יום התנדבות מרגש וחשוב.

NewInModiin

New member
אם במודיעין, תוכלו לפנות לרכזת ההתנדבות

רונית שטייגמן, רכזת התנדבות 073-2326420/8,

וקבלו ח"ח :)

תודה לכולם על הרעיונות

אני אתייעץ עם ה- 3 האחרים ונראה באיזה כיוון נבחר.

דווקא בגלל כל הסיפורים עם הקשישים בארץ לאחרונה, מאוד קורץ לי לעשות משהו טוב עבורם. נחפש.

ושוב -

למעלה