עזרה ממש דחופה...

neimann

New member
עזרה ממש דחופה...

אני ממש צריכה עזרה, מעשית ופיזית ולא רק בתשובות כתובות, לא להרוג אותי אבל אם הייתה לי ברירה אחרת לא הייתי פונה לכאן.
אני לא רוצה למצוא את עצמי מחזיקה בתנאים לא תנאים סוס ושהוא יגיע למצב של סוסי עלטזכן.
אני מאוד אוהבת בע"ח מאז ומתמיד וקניתי אותו במחשבה די נאיבית שאגדל אותו עד שימות מזקנה למרות שבדר"כ הרבה חוות מחליפות סוסים כמו שמחליפים גרביים אבל...הוא היה מסכן בבית הקודם שלו, סבל מהזנחה ופשוט לא יכולתי להשאיר אותו שם, מאז הוא השתנה לגמרי אבל, כרגע הוא חי לבד, ללא חברה של סוסים כבר כמה חודשים ולא נראה שסוס חדש יגיע בקרוב, מאחר ומי שעזר בתחזוקת החצר בצבא כרגע, גם החצר מתפרקת, ניסיתי כילדה בת 15 וחצי לעשות כל מה שאפשר כדי לגדול אותו הכי טוב שאפשר, אבל עכשיו אחרי כמעט 4 שנים, אין לי אפשרות להמשיך, אין לי זמן לטפח אותו, ככה שהוא יושב שעות לבד, פשוט בגלל שאני בשירות ולא בבית, הוא אמנם מקבל אוכל ומים באופן סדיר כמו שצריך אבל חוץ מזה הוא די מסכן, ושנה הבאה- כסטודנטית אני לא רואה איך יהיה לי תקציב להמשיך להחזיק בו. אני רק רוצה שיהיה לו טוב וניסיתי הכל אבל אין לי ברירה אלא להעביר אותו לידיים אחרות, ונשאר לי מספיק אוכל לכשבועיים....
אני לא יודעת אם זה המקום לשאול אבל...אם אתם מכרים מישהו שמעוניין לקנות סוס, או אפילו אם לא תהיה לי ברירה- לאמץ אותו, אני ממש חייבת למצוא לו מקום חדש.
אני יודעת שחלקכם תקראו את ההודעה ותגחכו עלי, אני יודעת, אני בנאדם די מוזר, חלק אפילו עשויים לכעוס, אבל בבקשה- אני מבקשת את עזרתכם יותר בשבילו מאשר בשבילי, אני ממש לא מכירה את כל עניין המכירה/קנייה של סוסים ואין לי מושג איך להתנהל.
לגביו- הוא סוס טיולים בן 13, זכר מסורס, מקומי, רגוע ושקט עם קצב מושלם, לא עצלן, מאוד מאוד נוח ברכיבה, מתאים מאוד לטיולים (קצרים/ארוכים) או עבודה במגרש (לרכיבת ווסטרן/רכיבה טיפולית), שימש בעבר לרכיבה במגרש ווסטרן וגם לרכיבה טיפולית, אופי נוח מאוד, לא נבהל מהר. מאוד מאוד מתאים לרכיבה טיפולית ולרכיבת שטח. (לא לתחרויות.), ייתכן ותדרש בהתחלה קצת עבודה להחזיר אותו למסגרת מאחר והוא כמעט ולא יוצא כרגע, הוא סוס בריא אבל צריך לרכב עם מגינים ברגליים הקדמיות (לא יודעת למה- אבל זה נורא מרתיע אנשים, זה רק מגינים...), הוא לומד נורא מהר וקשוב מאוד ברכיבה.
למכירה מיידית, אני חייבת למצוא לו תוך שבוע מקום חדש, אני נואשת, בבקשה אם מישהו יודע על חווה/אדם פרטי שמחפשים לקנות אני יותר מאשמח לכל עזרה. (אפילו פגסוס עלה בתור אופציה אבל אני לא רוצה להכביד על עמותה ומעדיפה למצוא פתרון לבד...)

כתבתי כאן כמה פעמים, בדר"כ כשהיו בעיות, מי שזוכר הוא ננשך לפני כמה זמן מסוס אחר, אז הרזה מאוד, היום השמין מאוד ועדיין ממשיך, שאלתי אז בעניין, ולפני כמה ימים שאלתי גם לגבי מגינים...מצורף שם תמונה שלו...

הוא מבלה יותר מדי שעות כרגע בחצר שלו (יש תא ושוקת והכל) וזה מאוד משפיע עליו (אנרגיה שלא מוצאת ברכיבה) ועדיף לי למכור אותו כי ככה הכסף יכול לעזור לשאר בעלי החיים הרבים (בלי עין הרע) שלהם אני מנסה לעזור ולהציל, אבל אם לא תיהיה ברירה יימסר גם ללא עלות, העיקר שיגיע לבית/חווה אוהבת שיטפלו בו כמו שצריך ויאהבו אותו...

אז אם אתם מכירים מישהו אשמח שתשלחו מסר..מקווה שהובנתי נכון ושלא יהיו תגובות תוקפניות...

horses care

New member
היי חמודה, באמת מצב לא קל...

אני מציעה לך לחפש חוות רכיבה קרובה למקום מגורייך, ולהציע להם את הסוס לשימושם כסוס רכיבה/בי"ס. ככה הוא עדיין יהיה שלך אבל מישהו אחר יטפל בו. אפילו אם כמצב זמני, כדי להוריד לחץ עד שתמצאי קונה טוב.
בנוסף אני מציעה לך באופן דחוף להתארגן על עוד אוכל, שבועיים זה זמן קצר מאוד, וייתכן וייקח לך קצת יותר זמן למצוא פיתרון.
החזקת אותו 4 שנים, ואני בטוחה שתוכלי להחזיק אותו עוד חודש...
מאחלת בהצלחה במציאת פיתרון טוב לסוס

horses care

New member
בנוסף...

מצטערת שאין לי עזרה ממש להציע לך, כיוון שאני כבר לא מעורה בנעשה בארץ, אבל אם תכתבי את מקום מגורייך אולי מישהו כאן יוכל להציע עזרה..

giri

New member
מסכימה עם כל מילה

גם אני לא יכולה לעזור לך ביותר ממילים, לפחות לא מהצד השני של האוקיינוס...
חוץ מזה, לפי איך שאת מתארת את זה נשמע שיהיה קשה "למכור" אותו מבחינת המצב שלו, וכדאי שתראי איך את כן משקיעה את האקסטרה זמן עכשיו, כי אם הוא חם ולא מאומן אף אחד לא ירצה לקחת אותו ממך - לפחות לא אף אחד שאת תרצי למסור אותו לידיו.

jgut

New member
אני מבינה אותך ואת הקושי

חברה טובה שלי היתה במצב דומה לפני שנה.
בסוף היא מצאה בית טוב ואני בטוחה שתמצאי גם. זה רק לוקח יותר זמן משבוע.
תפרסמי אותו בפייסבוק ובלוחות השונים. תדגישי שזה לבית טוב בלבד.
אם נשמע על מישהו שמעוניין - נגיד לך כמובן.
תרימי טלפון לחוות ואנשי מקצוע שאת מכירה מהתחום ותשאלי אותם. תבקשי מהם לבדוק בשבילך אופציות.

שיהיה בהצלחה

neimann

New member
תודה לכולם על התגובות...

בסוף מישהו שהתעניין בו לפני כמה זמן שינה את דעתו (הוא נרתע אז בגלל המגינים) ויבוא לקחת אותו היום. פגשתי אותו כמה פעמים ואחותי מכירה אותו הוא עבד איתה בחווה שבה הוא עובד, הוא מאוד נחמד, מקים חווה קטנה לאנשים באיזור שיוכלו לרכב, יש לו עוד סוסה בת 8, אז סוף סוף תיהיה לסוס חברה סוסית...החווה תיהיה חווה טיפולית, בדיוק מה שמתאים לסוס שלי, ווסטרן, והבית הכי חם ואוהב שיכולתי למצוא...והכי חשוב- הוא ממש שמח כשביקשתי שנבוא לבקר את הסוס כל כמה זמן והזמין אותנו לבוא לבקר מתי שנרצה ולצאת איתו.... אז יצא שהסתדרנו ובצורה הכי טובה שיש...

ושוב, תודה על התגובות...

giri

New member
שיהיה בהצלחה!

זה רעיון טוב שתמשיכי לבקר, ותוכלי לראות איזה טיפול הוא מקבל.

neimann

New member
טוב...התקשרתי לקבל דיווח אחרי קצת יותר מ24

שעות...הוא אמר שהסוס מתעלם מהסוסה השנייה (מאחר והוא היה לבד תקופה יותר מדי ארוכה לסוס) אבל הם מסתדרים ממש טוב והכל הלך בשבת טוב ויפה...אז מקווה שהכל ימשיך להיות דבש ושהוא יהנה...
בימים הקרובים אני אלך לראות את המקום ואותם ולראות איך הוא מסתדר... :))

lions queen

New member
קצת מאוחר מידי נראה לי..

אבל אם את נתקעת שוב אם הוא מחזיר אותו או משהו כזה אני אוכל לעזור לך צרי איתי קשר במסר אם יהיה צורך

המון בהצלחה

למעלה