עזרה ממש דחופה

dolev659

New member
עזרה ממש דחופה

שמעו אני הרגע עליתי לכיתה י' ואני מדריכה בתנועת הצופים בהנהגת דרום.. ממש התלהבתי מהתפקיד ומהצוות שאיתי אבל יש לי מלא בעיות. יש לי בעיות במשפחה-הוריי בתהליך גירושין ואני סופגת את כל הצעקות, האפליות,האשמות ועם זאת ההורים שלי מספרים לי על הדיכאון שלהם כל הזמן וגם מאשימים אותי שאני אשמה בגירושים שלהם.וגם המשפחה בכסאח אחד עם השני וגם אני סופגת את הצעקות.בכל מקרה הצופים.החברים שלי לא ממש שמים עליי.הם צוחקים עליי,יורדים עליי ושאני עושה משהו אני מפוחדת שאולי יקרה לי משהו מהם.ואני בישיבות צוות כולם חמודים איתי אבל אחרי הצופים כולם חארות אליי.לפני כמה ימים הם אמרו לי להכין משהו חשוב והכנתי.אחרי זה הם מעירים לי הערות פוגעות ואני מתעצבנת והם אומרים שאנחנו צוות ואסור שנריב-איך אפשר שלא?!כל דבר שאני עושה אני צריכה לקבל מהם אישור,הם מתנהגים אליי כאילו אני הם מעליי וזה מעליב ואחרי זה אני יוצאת החרא-שגם נפגעת וגם לא מועילה בשבילם...הרגע התחילה השנה וכבר בא לי לעוף מהצוות הזה-הם מעליבים אותי,מרכלים עליי,מאשימים אותי ועוד כל מיני דברים שפשוט אני מתביישת להגיד אותם.. וגם הידיד הכי טוב שהיה יכול להיות לי אי פעם-התרחקנו-הוא עם החברות שלו,בכיתה חדשה שאני בחרתי אותו להיות באותה כיתה והוא כנראה לא ואנחנו לא באותה כיתה,לא באותו צוות בצופים פשוט התרחקנו ואני ממש מתגעגעת אליו ואני מנסה לדבר איתו ולהיות לידו אבל זה לא אותו דבר!!!!ועוד דבר איך משלבים בדיוק הדרכת צופים עם 37 שעות לימוד שבנוסף יש לי גם ריקוד שזה לוקח לי 4 שעות שבועיות!!!איך אני יכולה?@ אם אתם יכולים לעזור לי אז אודה לכם מקרב לב !!!! וסליחה על החפירה חחחח

or19951

New member
אממ כמה עצות

בתור התחלה נראה שאת ממש עמוסה, תנסי להכין לעצמך טבלה ולארגן את הזמן שלך.. אם יש לך בעיות בצוות, תנסי לדבר עם מי שמרכז את הצוות ואולי הוא יוכל לעזור

../images/Emo176.gifחח איך אני לא מכירה?

אני גם בהנהגת דרום :) ותקשיבי אני ממש מכירה את ההרגשה שלך עם ההורים והצוות והחברים זה חרא של הרגשה.. אצלי במקום ריקוד לי יש גיטרה שאני צריכה להקדיש לה כל יום שעה בערך שאין לי כ''כ את הזמן.. P: ותראי מה כדאי לך לנסות: לכי דברי עם ההורים שלך, תגידי להם שקשה לך עם זה שהם צועקים עלייך ובאים שמספרים לך שהם בדיכאון כל הזמן כי את בסה''כ ילדה בת 15 !(או 16 אבל לא משנה..). עם החברים שלך אני ממליצה לך (עם כמה שזה נשמע מגעיל אבל אני לא מתכוונת להיות מגעילה..) תמצאי חברים חדשים כי מהשם זה לא חברים לפי מה שאת מספרת... עם הצוות אולי תלכי לדבר עם הראשג''ת שלך או אם אחד מהמרכזים הצעירים שלך כי יש מצב שהם גם היו במצב שלך.. עם הצוות אני יכולה לעזור לך יותר כי גם לי יש הרגשה כזאת ויש לי הרגשה כזאת גם עם השכב''ג שלנו(על זה אני יכולה לדבר איתך יותר מפורט בפרטי..) ותראי.. כל הקטע של הדרכה וריקוד ומלא שעות במערכת זה חדש לך.. אל תשכחי שהתחלנו את השנה רק לפני שבועיים אבל אני יכולה להגיד לך שכדאי לך מאוד לקחת יומן ופשוט לתכנן לך כל שעה ביום(במיוחד בתקופות לחץ זה עוזר.. ניסיתי את זה שנה שעברה) מקווה שעזרתי(כן גם חפרתי)

dolev659

New member
שמעי קודם כל תודה אבל שוב אני צריכה עזרה

אני אוהבת את הצוות שלי בתור צוות.אבל יש שם 3 אנשים (שבעצם זה כבר חלק מהצוות)שאני לא מסתדרת איתם כי הם די חושבים שהם מעליי והם כל יכולים-ואין לי ביטחון עצמי להגיד להם את זה-ואני לא יודעת מה לעשות כי אני לא מטיפוס האנשים שאוהבים אקשן ולריב ולהשלים כל הזמן-אני מהרגילים. דבר שני בקשר ללחץ זמן-עוד שבוע מתחיל לי תקופה מאוד מאוד ארוכה של מבחנים (עד למרץ-ואני לא מגזימה)יש לי כמעט כל שבוע 3 מבחנים שבוע אחד.בנוסף גם הלוז של בצופים עמוס מפה ועד דרום אמריקה ובנוסף לזה יש לי את הריקוד.ואם התשובה שלך היא לוותר על אחד מהדברים-אז לא-אני יודעת שאני לא סופרמן ולא מיסיס עולם אבל אני לא מתכוונת לוותר על אף דבר.איך את הצלחת שנה שעברה?אני די מנסה יומן-וזה באמת עוזר-אבל בתקופת לחץ זה באמת יעזור?את יכולה לתאר מה עשית במצבים כאלה?באמת הצלחת בלימודים גם בצופים וגם בגיטרה? תודה רבה רבה רבה!

בכיף :)

לגבי הצוות אני גם מרגישה ככה ואני לא יכולה לעזור לך בזה כי גם אני לא יודעת מה לעשות וזה ממש קשה לי ככה(ואני לא באה לבאס או משו) אבל אמרו לי שהצוות זה דבר דיי חשוב ותכלס הגעתי למצב שחשבתי אולי לפרוש בגלל הצוות אבל אמרתי ז.ן(אני לא יודעת אם אפשר לכתוב פה או לא אבל נראלי שהבנת אותי) למה שאני אפרוש בגלל הצוות(אם את רוצה אני יכולה לדבר איתך שנים על הצוות שלי..) ולגבי החוגים שלך- לא התכוונתי שתפרשי מאחד מהם את יכולה לעשות את זה אולי בהתחלה יהיה לך קשה אבל ראיתי אנשים שעשו הרבה יותר ממה שאת מתארת.. קיצר מה שאני באה להגיד לך שזה לא כזה נורא.. שנה שעברה מבחינתי הייתה לי הרבה יותר לחוצה מבחינת בצפר ומבחינת הצופים(אולי זה כי אני לא מדריכה..) אבל לי באמת עזר הקטע של לסדר את הזמן פשוט תיכננתי לעצמי כל שעה ביום ובהתחלה זה טיפה לא עזר כי אני בנאדם שלא כ''כ עומד בל''וז אבל אח''כ התרגלתי לזה והיום אני כן עומדת בלו''ז :) ואני יכולה לתת לך גם דוגמה ששנה שעברה היה לנו תקופה של מליון מבחנים ובחנים בשבוע ואפילו מבחן ו2 בחנים ביום(הגעתי למצב שהייתי צריכה לחשוב באיזה מקצוע יותר חשוב לי להצליח) ובדיוק היה לנו את היום צופה(לא יודעת איך זה אצלכם אבל אצלנו ט' מרימים את כל הטקס) ואז ניסיתי את היומן וזה עזר לי :) קיצר נורא נורא חפרתי ומקווה שעזרתי :) ותכלס היו מקצועות שלא ממש הצלחתי בהם אבל באתי וצעקתי על המחנכת שלי שזה לא בסדר ושיניתי את הציון במועד ב' :)

dolev659

New member
ת-ו-ד-ה אבל את יכולה שוב להיכנס?

זה קשור ולא קשור לצופים ולצוות. הצוות "אוהב" אותי רק בצופים ואחרי זה מרכל עליי מאחורי הגב-עם זה אני אנסה שלא להיפגע. אבל מה שכן אני נפגעת זה שכולם מתרחקים ממני.אני ילדה די מופנמת-קשה להתחבר אליי אם לא יודעים איך-זה אני באמת אומרת לך כי זה נכון.אבל עדין אני מנסה להתחבר לאנשים ואני מתקרבת אליהם והם פשוט מתרחקים וחושבים שאני מוזרה. היום כשהייתי בצופים אז הייתי בחדר והיו בנו שתי בנות והן לא ראו אותי.והם התסתובבו וראו אותי ושאלו "מאיפה באת" "מה את עושה פה" (בטון סנובי וצפוני שאת לא מתארת) ואז אמרתי להם כזה-לא סתם אני מחכה לילדה.ואז הן תוקעות בי כזה פייס מעליב ופוגע כאילו אני איזו ילדה מסכנה שאין לה חברים ולא רוצים להתחבר אליה.ואחרי זה יצאתי משם והן ועוד אחד ראו אותי והם נכנסו לאיזו מכונית שבאו לנסוע וראו אותי (לא הסתכלתי עליהם) והם לא התניעו את האוטו...אולי זה אומר שהם ריכלו עליי? ועוד דבר יש לי פחד ענקי מהחברים-אני פוחדת שהם מרכלים עליי-יש לי את הפחד הזה עוד מכיתה ו'.ואני לא יודעת מה לעשות.כשאני בלי שני החברים הכי טובים שלי-אני תמיד לבד:יושבת לבד,אוכלת לבד והכל לבד. מה לעשות?!!!!!!1מצטערת שאני כזאת אין לי עם מי לדבר פשוט.

למעלה