עזרה ממפתחי ג'ומלה

koler

New member
עזרה ממפתחי ג'ומלה

שלום חברים ,
התחלתי לפתח component לג'ומלה
לפי המדריך הבא:

http://docs.joomla.org/Developing_a_Model-View-Controller_(MVC)_Component_for_Joomla!2.5_-_Part_05

שתי שאלות:

1. כשאני בונה גירסא חדשה , איך אני רק מעדכן אותה בExtensions manager ?
מה שאני עושה עכשיו זה כל פעם למחוק את הישן ולהעלות חדש , אני מאמין שאפשר לעדכן Component במערכת הזו.

2. ראיתי שג'ומלה עובדת עם קובצי XML , וככה היא בונה את התפריטים (לפי מה שמתכנת הפלאגין מעוניין) ,
אבל לא הבנתי את הקוד הבא:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<metadata>
<layout title="COM_HELLOWORLD_HELLOWORLD_VIEW_DEFAULT_TITLE">
<message>COM_HELLOWORLD_HELLOWORLD_VIEW_DEFAULT_DESC</message>
</layout>
<fields name="request">
<fieldset name="request">
<field
name="id"
type="list"
label="COM_HELLOWORLD_HELLOWORLD_FIELD_GREETING_LABEL"
description="COM_HELLOWORLD_HELLOWORLD_FIELD_GREETING_DESC"
default="1"
>
<option value="1">Hello World!</option>
<option value="2">Good bye World!</option>
</field>
</fieldset>
</fields>
</metadata>

שנלקח מפה: http://docs.joomla.org/Developing_a_Model-View-Controller_(MVC)_Component_for_Joomla!2.5_-_Part_05

מה אלו המשתנים הללו בתוך הXML?

תודה רבה חברים!

barnyrebal

New member
תשובות

1. אתה יכול לעדכן בעזרת מערכת העדכונים האוטומטיים (לגרסא .2.5). על מנת להשתמש בזה עלייך להגדיר לרכיב מאיזה שרת (URL) הוא קורא את העדכונים וליצור XML שיעדכן את העולם (כל מי שקורא את ה URL שאוזכר קודם) שיש גרסא חדשה.
לסביבת פיתוח פשוט תעבוד ישירות על הקוד.

2. המשתנים בתוך ה XML הם כל מיני הגדרות שאומרות איזה פרמטרים להציג, וה COM_HELLO ב Label זה הצבעה לקובץ השפה וע"י כך איפשור ריבוי שפות.

AdminTheWeb

New member
תשובה

1. אין צורך להתקין להסיר כל פעם את הextension הוא פשוט מתעדכן כל פעם שאתה מנסה להעלות אותו, דבר חשוב שכדאי שתסים אליו לב ה sql לא יעשה שינויים אם לא עשיתי שיניויים בגירסה או שמחקת את הגרסה הקודמת ולכן אם מצרת שאתה צריך לבצע שינוי ב SQL אתה צריך או להרים גרסה לEXTENTION או להסיר ולהתקין אותו מחדש.

2. כל המשתנים האלה ב XML נועדו על מנת ליצור טופס עם פרמטרים מסויימים. ואני לא ממליץ לעבוד על השרת ישירות אם אתה מפתח EXTENSION מכיוון שכדאי לבדוק שההתקנה, השידרוג וההסרב עובדים.

koler

New member
זאת הבעיה

הא תמיד רושם לי שיש פריט עם אותו השם בתפריט (בצדק...)

למעלה