עזרה מחברי הפורום

גיא יה

New member
עזרה מחברי הפורום

גם אני אובחנתי. סוף-סוף הבנתי מה היה לא בסדר איתי כל השנים, וההקלה גדולה. אבל, עכשיו אני מנסה להבין מה אני עושה עם האינפורמציה הזו. והכי חשוב לי למצוא את עצמי מבחינת קריירה. אני בת שלושים והחלפתי תשעת אלפים עבודות עד עכשיו. יש לכם הצעות? אילו עבודות לדעתכם יכולות להתאים ל ADHD? תודה

לאן לקחת את האבחון?

מתוך תשעת אלפים העבודות (אני אישית הגעתי רק למשהו קרוב לעשר..אולי טיפונת יותר), מה אהבת? עבורי לפחות, מה שהכי מתאים לי לעסוק בו, הוא כל מקצוע/נושא שמעניין ומאתגר אותי. מה שמשעמם לי, אינו מגוון או אינו מעניין- אבוד מבחינתי די מראש. לא ממש משנה כמה אנסה להתעמת עם זה. השעמום יכריע ואני אעזוב במהרה... המירב בו החזקתי במקום עבודה כלשהו היה 5 שנים, כאשר לפחות השנה האחרונה כבר היתה בתחושת 'מסטיק' עבורי בד"כ... הבנתי מזמן- שאני בחיים לא אמצא עצמי עובדת במקום אחד 20 שנה אני נהנית לגוון לעצמי כך ורואה בכל שינוי עבודה הזדמנות ללמוד עוד משהו שנראה לי קוסם ומעניין. מה הייתי מציעה לך? -- לבחון מה את אוהבת? מה מושך אותך לנסות לעבוד בו? מצאת תחומים כאלו- מה מהם הכי נראה לך לנסות קודם? מה צריך לעשות בשביל זה?.... זו יכולה להיות התחלה מתאימה עבורך?

גיא יה

New member
מסגרות

תודה על התשובה.ועוד משהו - הפסיכולוגית שלי אומרת שחוסר מסגרת היא דבר גרוע עבורי בגלל הפרעת הקשב. אני נוטה להסכים אבל מצד שני תמיד במסגרות נחנקתי מאד מהר.מה את חושבת? איך זה עבורך?

מה שמתאים לאחד-לא בהכרח יתאים

לך.. לדעתי האישית, מסגרת היא מושג די נרחב. ישנן מסגרות שונות,צבאיות,גמישות,נוקשות... ודרישות שונות בכל מסגרת. חוסר מסגרת יכול להיות גם חיים ללא שגרה מובנית. לאו דוקא מסגרת עבודה קבועה. מה היתה כוונתה כשאמרה את זה? אולי להתחיל לבדוק עם עצמך, לפי מסגרות שחווית בעבר- מה התאים או לא התאים בכל אחת מהן? מה גרם לך להעלאת מוטיבציה בהן? מה חסם? הרתיע? פירוק לגורמים ולזהות מה עובד/לא עובד עבורך יוכל אולי לתרום לך בחיפוש המחודש אחר עבודה, כמו גם בהחלטות לגבי מבנה שגרה יומית.

גיא יה

New member
ועוד משהו...

לגבי המסגרת - בהחלט הכוונה הייתה שגרה מובנית (למשל - ליצור לוח זמנים מאורגן לפי כל יום בשבוע, נראה לי משהו שיכול לשבור את הדחיינות והקושי) מעניין אותי לשמוע מה דעתך על ריטלין למבוגרים - ההמלצה של הפסיכיאטר שאיבחן אותי הייתה לקחת מדי פעם, כשצריך. אותי מטרידות בעיקר תופעות הלוואי, בעיקר כל הנושא של הדיכאון, עצבנות, פסיכוזות וכו'. תמיד חששתי מחומרים כימיים ועכשיו אני טיפל'ה מבולבלת מזה.

ריטלין למבוגרים? בהחלט כן.מה ההבדל

בין מבוגר לילד- כאשר קיים קושי? מעבר לבעייה להקשיב לאורך זמן, יש לי גם בעייה לעיתים לעכל את הנאמר ולשלוף תגובה מתאימה מיידית, בעיקר תחת לחץ. כגון- פגישות משא ומתן וכדו' אז? אז ריטלין לפני פגישה שכזו, מאפשר לי גם לא לפספס דבר בהקשבה, גם להגיב כפי שאני צריכה- מבלי לכעוס על עצמי אחר כך- למה לא אמרת כך, או כך. לימודים? גם לילד גם למבוגר ADHD, אותו תסכול להקשיב ולהפנים מה אומרים בכיתה מולו. אז אם לומדים- ריטלין עוזר המון. עבודה? ניקיון בבית? קניות? נהיגה? - ADHD הוא בכל תחום בחיינו. לכל אחד מאיתנו ישנם התחומים בהם זה מפריע יותר. אז כן- כמו שאמר הרופא, מתי שצריך. בכדי לדעת מתי את זקוקה לריטלין יותר, אפשר לקחת במשך חודש כל יום ואת ההבדלים, האמיני לי- תראי כל יום ויום- בין התוצראות וההתנהלות שלך עם ובלי. כך תוכלי לדעת ולהחליט.

למעלה