עזרה, מה לעשות?

• פותח הנושא yy62
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

yy62

New member
עזרה, מה לעשות?

עזרה, מה לעשות?
בתי אותרה כמחוננת ע"י מכון סאלד לפני מספר שנים. ביסודי הכל היה פשוט לה, היא לא היתה מתאמצת ולרוב גם לא מכינה שיעורי בית. לאחר שהחלה ללמוד בחטיבת הביניים, החל מהפך והשגיה הלימודיים החלו לרדת. מכיוון שרצתה ללכת לבית ספר יוקרתי היא הגבירה את המאמצים שלה והשקיעה הרבה בשיעורי בית ובלימודים למבחנים. בפועל כל החברות הטובות שלה התקבלו לבית הספר היוקרתי, חוץ מבתי. באותה תקופה בה נערכו מבחני המיון, עבר בני הקטן אבחון ואותר כבעל קשיי לימוד (למרות היותו ילד חכם ופקח). מכיוון שהסימפטומים דומים מאד, חשבתי שאולי גם לבתי יש קשיי לימוד. כיצד אני יכול לעזור לה? האם משהו כאן התנסה בדבר דומה?

בשביל לדעת כיצד לעזור

עזרה, מה לעשות?
בתי אותרה כמחוננת ע"י מכון סאלד לפני מספר שנים. ביסודי הכל היה פשוט לה, היא לא היתה מתאמצת ולרוב גם לא מכינה שיעורי בית. לאחר שהחלה ללמוד בחטיבת הביניים, החל מהפך והשגיה הלימודיים החלו לרדת. מכיוון שרצתה ללכת לבית ספר יוקרתי היא הגבירה את המאמצים שלה והשקיעה הרבה בשיעורי בית ובלימודים למבחנים. בפועל כל החברות הטובות שלה התקבלו לבית הספר היוקרתי, חוץ מבתי. באותה תקופה בה נערכו מבחני המיון, עבר בני הקטן אבחון ואותר כבעל קשיי לימוד (למרות היותו ילד חכם ופקח). מכיוון שהסימפטומים דומים מאד, חשבתי שאולי גם לבתי יש קשיי לימוד. כיצד אני יכול לעזור לה? האם משהו כאן התנסה בדבר דומה?
בשביל לדעת כיצד לעזור
כדאי קודם כל לנסות להבין מה הקשה עליה. מדוע לדעתך (ולדעתה) החלו הישגיה לרדת? מדוע אותו המאמץ לא השתלם?

yy62

New member
אני לא יודע מדוע

בשביל לדעת כיצד לעזור
כדאי קודם כל לנסות להבין מה הקשה עליה. מדוע לדעתך (ולדעתה) החלו הישגיה לרדת? מדוע אותו המאמץ לא השתלם?
אני לא יודע מדוע
כנראה שהיא מתקשה בארגון החומר הלימודי, הלואי והייתי יודע

אז כדאי שתנסו לחשוב ביחד

אני לא יודע מדוע
כנראה שהיא מתקשה בארגון החומר הלימודי, הלואי והייתי יודע
אז כדאי שתנסו לחשוב ביחד
מה בעצם קורה. נתחיל מזה - היא מגיעה למבחנים ונתקלת בשאלות שפתאום היא לא יודעת?

כןכןכןכן

עזרה, מה לעשות?
כןכןכןכן
יש ילדים מחוננים עם לקויות למידה. חפש חומר על אבחון לקויות למידה אצל מחוננים ועל "אסטרטגיות למידה". אין לי זמן לקשר אבל זה הכיוון. יש פתרונות והם לא קשים בדרך כלל. הכוונה לתת לה כלים להתגבר על הקושי. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה