עזרה? מה לעשות?

idanber9

New member
עזרה? מה לעשות?

התחלתי לאחרונה לבנות. בתחום המגרש שלי יש עמוד תקשורת של בזק. עמוד עץ "מגעיל" כזה ומאוד לא סימפטי. פניתי ל"בזק" והם שלחו נציג. נפגשתי איתו והוא אמר שיש לי 2 אופציות: 1. לפתוח תיק בבזק ולבקש הערכת מחיר לגבי שינוי התשתיות....וכמובן פתיחת התיק בסך 549 שקלים עליי וכמובן שתשלום שינוי מיקום התשתיות יחול עליי. 2. אופציהה נוספת- להגיש תלונה ולראות לאן זה מתפתח...רמז שאולי כדאי לי להגיש תביעה. האם מותר לבזק להשאיר את העמוד בתוך המגרש שלי [צמוד לחומה- גבול גזרה עם השכן מדרום]. האם אני צריך להתרגל לכך שיש עמוד בפינה של המגרש וכבל תקשורת שחור שמתנופף לי בחצר האחרוית של הגינה. אשמח לעזרתכם!

בינא

Member
עמודי העץ של בזק קיימים בכל מקום שאין תשתית

תת-קרקעית ברחוב ועמודים אלה הם עמודים זמניים עד לבצוע תשתיות תת-קרקעיות קבועות. לא ציינת היכן בארץ אתה בונה ולכן ההתיחסות שלי היא כללית בלבד... אתה מרוויח בשלב זה כי אינך חייב לבצע פילר לבזק בחזית הרחוב, כמו לחברת חשמל, אלא רק להעביר 2 צינורות תת-קרקעיים מארון התקשורת בתוך הבית, עד לקצה המגרש האחורי ומשם לעלות על העמוד כ-2 מ'. מותר לך והרבה עושים זאת, לאחר שמקבלים את חיבור הטלפון מבזק, לשתול למרגלות העמוד מטפס עם פרחים כחולים ועלים רחבים שבתוך שנה בלבד, יהפוך את העמוד "המגעיל" לעמוד פורח ויפה...

idanber9

New member
ובכל זאת....

אני בונה במושב במועצה אזורית דרום השרון. חברת הפיתוח עשתה הסכם עם חברת הוט ולכן בפילר יש לי הכנה לתקשורת וכבלים של הוט [כמובן תת-קרקעיים]....ובכל זאת האם יש דרך לגרום לבזק להעביר את העמודים הללו או לחילופין למצוא פתרון טוב יותר.... הרי גם הכבל התקשורת שרץ בחלק האחרוי של המגרש שלי לא כזה "נוף" מרהיב....

בינא

Member
מותר לכם לדרוש בכתב מבזק להוציא את העמוד

מתחומי המגרש שלכם. רצוי לכתוב להם מכתב מעו"ד המתמצא בנדל"ן, גם אם זה יעלה כמה מאות שקלים. בזק יכבדו את הדרישה ולא ילכו איתכם למשפט בנושא כי יש תקדימים לדרישות כאלה. מה שכן - סבלנות...כי התהליך אורך כמה חודשים...

gevayu

New member
יש עוד אופציה, אפילו שתיים

1. אחרי שאתה משלם את ה500 ומשהו ש"ח לפתיחת החשבון ואז הם מעריכים עלויות כמה זה יעלה להם. בדר"כ מתמחרים קצת גבוה - כמה אלפי שקלים - ומתוכם מקוזז ה500 הראשונים ששולמו. אז אתה רשאי גם לבצע חלק מהעבודות לבד או באמצעות אנשים שלך - חפירת התעלה והנחת הצינור במפרט הרלבנטי שלהם - כל עוד פועל לפי המפרט והתכנית (מיקום התעלה) ואז קורא להם לעשות את ההשחלה של הכבל. יכול מאוד להוזיל את העניין ל-500 ש"ח התחלתייים ועוד כמה מאות על הצינור ועל שופל לחפירה. 2. לבדוק טוב בחוזה שלך עם הרשות/עירייה/מושב/מינהל - מה הובטח לך בפיתוח המגרש. האם היה שם סעיף של עמודי בזק בתוך המגרש? לפי דעתי הם נוהגים לשים סעיף קבוע בחוזי המנהל לגבי עמודי חשמל אבל לא עמודי טלפון. בהצלחה. ספר איך נקטת, לטובת אילו עם הבעיות הדומות (כמוני)

למעלה