עזרה מהחברים

PAOK SALONIKI

New member
עזרה מהחברים

שלום לכולם
אני לא יודע אם הגעתי למקום המתאים ,אבל מרגיש צורך לשתף אתכם בדבר שהיה לי היום לראשונה בחיי (26)
כאשר ביצעתי היום מבחן מעשי הגעתי לרמזור , לפתע הרגל שלוחצת על הברקס התחילה לרעוד ברמות שאני לא מצליח לשלוט עליה.. וזה לאט לאט התגבר והתגבר . עד שמצאתי את עצמי לוחץ חזק עם השריר ואז זה הפסיק.. הטסטר שראה את המתרחש לא הגיב .
הגעתי למבחן בלחץ אבל עד כדי כך ? אציין שבמהלך השנים עברתי מבחנים שונים בחיי אך לעולם לא קרה לי הדבר . כמוכן מעולם לא לקחתי כדורי הרגעה כאלו ואחרים .

השאלה חברים מה עליי לעשות ?? האם עליי לראות איש מקצוע ??
תודה לעונים

ommerl

New member
לדעתי

לדעתי אתה מצפה לעבור את המבחן מאוד וכגודל הציפיה כך גודל האכזבה ולכן אתה פוחד להתאכזב.
כלומר: ציפיה גבוהה->פוטנציאל אכזבה גבוה->פחד גדול להיכשל ולהתאכזב->תגובה שמזכירה חרדה.
&nbsp
ההמלצה שלי היא כזאת: תפחית את הציפייה שלך להצליח במבחן. הרבה מאוד, אולי אפילו רוב האנשים, לא עוברים טסט ראשון וזה בסדר גמור. זה לא אומר שום דבר בכלל. יש אנשים שנוהגים מצוין ולא עוברים טסט.
&nbsp
תפחית את הציפייה להצלחה ותעשה רק את הכי טוב שאתה יכול באותו רגע בלבד. גם אם זה לא מספיק טוב כדי לעבור טסט זה מה שתעשה כי זה מה שיש לך באותו רגע.
&nbsp
בהצלחה

PAOK SALONIKI

New member
כן , אכן ציפיתי מאוד לעבור

ולצערי הלחץ רק גם לההפך .
להבא אתייעץ עם הרופא שלי ואקח כדור הרגעה אין ברירה אחרת .

ommerl

New member
אבל הרגע נתתי לך ברירה אחרת..

כדור יטפל בתגובה הפיזית של לחץ אבל לא יפחית את גודל הציפייה וגודל האכזבה. אתה מסתכל על זה לא נכון.
&nbsp
אם הציפייה גורמת ללחץ והלחץ גורם לך לרעד ברגל ולהיכשל אז הפתרון הוא לא לבלוע כימיקל שנכנס לך למערכת העצבים ומפחית את הלחץ (דהיינו כדור הרגעה). הפתרון הוא לגשת לשורש ולהפחית את הציפייה. זה עד כדי כך פשוט.
&nbsp
פשוט תפחית את הציפייה. הציפייה שלך לא מציאותית. גם אם תהיה מושלם יכל להיות שיכשילו אותך. פשוט תנהג כמו שאתה יודע לנהוג ואל תצפה לכלום. הלחץ פשוט יעלם.

עומר

זה נשמע קצת כמו העצה "רק אל תחשוב על פיל ורוד". אתה בטוח שזה כל כך פשוט??

בקיצור: תחשוב על פיל ורוד, זה ירגיע אותך.

ommerl

New member
לא מדוייק

הסיבה שאי אפשר לא לחשוב על פיל ורוד היא שהפיל הוורוד קיים בתקשורת ואין משהו שמחליף אותו. אפשר להגיד "במקום לחשוב על פיל וורוד תחשוב על פארק מים". עכשיו אין פיל וורוד ויש פארק מים (והנה זה שוב קרה).

אגב, הרבה מאוד אנשים, כמדגימים להם את עקרון ה"לא לחשוב על פיל וורוד" מדמיינים פיל וורוד ואז מדמיינים את פעולת הביטול "לא" ומשנים את מה שהם מדמיינים.

נתתי לו תחלופה לציפייה הלא מציאותית. ציפייה שהוא אולי יעבור ואולי לא אבל הוא כן ייתן את המיטב. זה אמנם לא נאמר בצורה גלויה אבל המסר הזה קיים בטקסט.

רגע רגע

כדור הרגעה יכול להרגיע אותך כל כך שתירדם על ההגה.
כדאי אולי לנסות אותו קודם בבית.

או לחילופין: יש כל מיני תוספי תזונה שמרגיעים, אבל פחות מתרופות, והם נמכרים ללא מרשם. "רגיעון", "נירוונה" וכו' שעשויים מצמחים.
גם אותם כדאי לנסות קודם "על יבש".

עוד שתי נקודות שאני רוצה להזכיר:
1. יש אפשרות נידחת שמה שגרם לרגל שלך לרעוד הוא לא ההתרגשות אלא איזו בעיה פיזית. אבל את זה הייתי בודקת רק אם תופיע תופעה כזאת שוב בזמן שאתה רגוע.
2. מה נגמר עם הטסט הנוכחי? אם המורה לא העיר כלום, אולי עברת?

בהצלחה!

למעלה