עזרה ל"טירונית"

zoti

New member
רק כפפות זה לא מספיק.

תמיד, אבל תמיד צריך לחבוש את הידיים. למה ? אחרי שמעקמים את כף היד באיגרוף על השק מבינים. ולגבי השאלה המקורית. אני חושב שמה שהכי מתאים לבחורה הם כמה שיעורים פרטיים שיראו לה את הדרך הנכונה אבל כאן באה הסתייגות כי לדעתי זה מאד קשה לעבוד בצורה עמצמאית על שק (מבחינת מוטיבציה) ולכן אולי כדאי דווקא שהיא כן תצטרף לקבוצה ותתאמן במקום מסודר. אהי לא מכיר אף מקום שבו יכריחו אותה להתאגרף עם אנשים אחרים אם היא לא רוצה. מקסימום, שתמצא לעצמה קבוצת קיקבוקס אירובי (לא שאני ממליץ)

P u s s i c a t

New member
../images/Emo12.gif

מה שהכי מתאים לבחורה?.. סתם. וואו, כמה תגובות. טוב, אז ממגבלות פיזיות, בעיקר, לעולם לא אהיה מתאגרפת מקצועית וגם לא אוכל להתאמן בצורה "רצינית" כמו רובכם פה. זה לשניה לא מפחית ממידת העניין שלי בתחום וממידת הרצון שלי לעשות - גם את זה - כמו כל שאר סוגי הספורט שאני מתעסקת בהם - בצורה רצינית ואחראית - שזה אומר אימונים והדרכה כדי למנוע פגיעות, בראש ובראשונה ובשלב מאוחר יותר להנות. "גם מסע בן אלף מילין, מתחיל בצעד קטן אחד" ולהסיק ישר שאני באה "לנצל" את התחום, או לשתות את דמו של המדריך ואח"כ לזנוח אותו... זה קצת קיצוני. אף אחד לא יודע לפני השיעור הראשון מה יקרה אתו בהמשך. כל החיים שלי חלמתי על אופנוע כבד - ובשיעור הראשון בגלל אותה מגבלה - הבנו המורה ואני שאין סיכוי לעולם שיהיה לי רשיון כזה. אבל ניסיתי והיו לי כוונות. תחום אחר שמעולם לא עניין אותי - ידיד שלי הזמין אותי למשחק לילה אחד - התאהבתי ובמשך שנה וחצי התאמנתי עם מדריך אישי עד שהגעתי לרמה שהביאה אותי לנצח במשחקי ליגה. הכל פתוח. קיק בוקסינג יש לי במכון הכושר שאני מתאמנת בו. מעולם לא הלכתי לשיעור כי זה נראה לי פארודיה על המקור, אבל אם אתם אומרים - ננסה ונראה. לגבי החבישה - אתמול מכיוון שלא זכרתי איך חובשים את פרק כף היד (המוכר המדהים בחנות הראה לי פעם אחת אז לא זכרתי) ניסיתי להכות בשק רק עם כפפות וזה כמעט פוצץ לי את הפרקים. עד עכשיו יש לי סימנים אדומים. לא מזלזלת בבטיחות, כמו שלא אחסוך על נעלי ספורט איכותיות לריצה - לא אחסוך על כפפות וחבישה רציניים. לגבי האגרוף מול אנשים..... מכיוון שהבחור האחרון שנפגשתי אתו הוא מתאגרף לשעבר - היה לי העונג לראות מקרוב איך נראה אף של מתאגרף. מעדיפה לשמור על זה שלי. קיבלתי כמה טלפונים של מדריכים בחנות (שהבנתי שהיא הכי מקצועית בארץ) נחכה ונראה מה יהיה. לכל מי ששלח תמונות ו/או קישורים לחבישות - ולכל מי שהעלה רעיונות - תודה רבה רבה.

zoti

New member
לבחורה = FOR THE GIRL

לא FOR A GIRL. יש הבדל. לא רציתי לקרוא לך ילדה או גברת. יכול להיות שהשיעורים אצלכם במכון הם אכן פארודיה על המקור. לכי לשיעור נסיון ותראי. נראה לך לא רציני ? מצאי לך מקום שכן עובד ברצינות. לגבי החבישה. כמו שכבר גילית בעצמך היא די הכרחית. אני הייתי ממליץ גם לשים שכבת הגנה מתחת לחבישה עצמה. ראי בלינק המצורף. מגני מפרקים כאלה עוזרים למנוע חתכים בעור המפרק וכאבים במפרק עצמו. ונעבור לנושא האף. נכון שאפם של מתאגרפים מקצועיים נוטה מאד להראות כמו אף של גרוזיני מפרברי טבילסי אבל לא הייתי מצפה ממך לספוג את כמות האיגרופים שגורמים לאף להראות ככה. 'סתכלי על האף של בני קוגן למשל
עם כל הנסיון וכמות הספארינג והקרבות שהוא עשה בחייו האף שלו עדיין נראה "יהודי גאה".

P u s s i c a t

New member
../images/Emo6.gif

גרוזיני מפרברי טבילסי? ולגבי האף.... הוא גם היום לא נראה כמו אף יהודי גאה.... אבל מקבלת את הדעות / עצות. יום ראשון אני במכון - ונבדוק את הסוגיה. תודה ולילה טופ

Raffael

New member
אני מאוד לא ממליץ על אימון על שק

אם את לא יודעת מה בדיוק את עושה. לשק יש משקל והתנגדות. כל מכה בו היא מכה חזקב גם לגוף שלך. פוטנציאל הנזק הוא לא קטן - לגב, למפרקים ועוד. אם את רק רוצה להוציא אנרגיה ולהרגיש טוב, לפחות הקפידי על מכות חלשות, יותר סימון של המכה ממכה באמת ותנועה רבה סביב השק. זה יוציא לך את המיץ כמעט באותה מידה ויבטיח לך פחות נזק. כשהייתי ילד והתחלתי להתאמן, מאוד משכו אותי התרגולים של הוותיקים עם השק. העצה של המורה היתה לחכות עד לחגורה חומה לפחות, לפני אימון אינטנסיבי עם שק. ענין של שנתיים-שלוש של אימונים. אחח, איפה הימים ההם...
אם את צריכה עזרה בנוגע לצרפת, את יכולה לפנות אלי במסר אישי - אני נוסע לשם לעיתים קרובות מאוד (אני גר שם, פחות או יותר).

למעלה