עזרה לתאוריה...

אווזונת

New member
עזרה לתאוריה...

יש לי ביום ראשון הבא תאוריה... יש לי שאלה שהייתי שמחה אם תעזרו לי בה...אתמול שישבתי ללמוד עם חברים נתקענו בה.... יש ריבוע בתור הריבוע מצוינים אור ראש תורן לבן ואור צד ירוק... מצד ימינך: א. ממוכן, מפליג ימינה. אין סכנת התנגשות, אמשיך בקורס ובמהירות ב. ממוכן חוצה משמאל לימין, הוא חייב לפנות לי דרך- אמשיך בקרוס ובמהירות ג. מפרשית חוצה מימין לשמאל, עלי לפנות לה דרך שמאלה. ד. מפרשית חוצה משמאל לימין אין סכנת התנגשות אמשיך בקרוס ובמהירות מה אתם אומרים? אני אמרתי א', השנים האחרים אמרו ג אם אני לא טועה מפרשית צריכה להדליק טריקולור.

link3

New member
חסר מיידע ,הסבר

1. לא כתבת איזה כלי שייט אתה?, 2. התאור שבריבוע (לבן ראש תורן +אור ירוק)יכול להיות גם מפרשית וגם ממכון . 3. מפרשית מעל 24 מטר רשאית להדליק three color , זה לא חובה . בהנחה שאתה רואה זאת על צד ימין , עפ"י החוק לא קיימת סכנת התנגשות , ולכן אתה ממשיך בקורס ההפלגה שלך , תשובה א' נכונה . זאת דעתי האישית .

אווזונת

New member
זאת השאלה....

ככה היא מופיעה לי אם אתה רוצה אני אסרוק אותה ויעלה אותה... אבל למפרשית אם אני לא טועה אין ראש תורן לבן.

עקרבנון

New member
מפרשית עם אור ראש תורן?? ממתי?

זה ממוכן מכוון דופן ימין שלו!!!!. ואם הוא מימין אין סכנת התנגשות, אם הוא מלפנים הוא חוצה משמאל לימין והוא זה שחייב לפנות דרך. האור ראש תורן היחיד של מפרשית הוא רשות, אדום מעל ירוק!

link3

New member
נכון

אתה צודק בקשר לאור ראש תורן עדיין תשובה א' ,היא הנכונה בקייס הנל

יורם 1004

New member
לבן אדום וירוק

למפרשית אין אור ראש תורן לבן. אם היא מפליגה על מנוע צריכה להדליק steaming light לבן על התורן(כמובן שבלילה זה ייראה כמו אור ראש תורן). אדום מעל ירוק במפרשית? לא יכול להיות. לא זוכר מה זה אבל בוודאי לא מפרשית! לדעתי תשובה א' או ב' נכונות (שני כלי שיט מפליגים זה מול זה, הכלי שמצד שמאל מפנה)

עקרבנון

New member
קצת מזכיר לי את הבדואי בגן החיות

עמד ליד הכלוב של הג'ירפה הסתכל הסתכל הסתכל , ואמר: "לא יכול להיות אין חיה כזו"

עקרבנון

New member
ואגב,

המפרשית, כשהיא על מנוע ומדליקה אור על התורן זה בשום פנים ואופן לא יראה כמו אור ראש תורן, אתה יודע למה? כי זה אור ראש תורן על כלי שייט ממוכן ולא "נראה כמו..."

zerez

New member
לדעתי זה ב

במבחני התיאוריה ההנחה היא שאת על מפרשית ולכן ממוכן מפנה למיפרשית.

olahav

New member
אותי תמיד מנחה ההמשפט

שאמר לי פעם רב חובל מנוסה מאוד: Green to Grreen Red to Red Dont be a shmock and keep ahead!!!

עקרבנון

New member
ובעברית פעם נאמר

אדום לאדום או ירוק לירוק יענה קדימה שוט כל רע לא יעונה

אווזונת

New member
אני יודעת מה הפרוש....

לא הבנתי למה הוא התכוון כאילו לאורות של מי זה מתאים? כמו שיש את של הנתב... white over red pilot ahead

zerez

New member
הכוונה היא

שאם את רואה בצד ימין שלך אור צד ירוק של כלי שייט אחר או בצד שמאל שלך אור צד אדום של כלי שייט אחר אז אין סכנת התנגשות.

למעלה