עזרה לצעירה!

Kaysa

New member
עזרה לצעירה!

היי. אני חדשה בפורום, חדשה באזרחות וחדשה בתרמילים. אבל צריך להתחיל מאיפשהו... אז החלטנו (אני ועוד חברה) על אוסטרליה וניו-זילנד, ובעצם אין לנו שמץ של מושג מאיפה להתחיל! למישהו יש? ואני מתכוונת-אתרים מומלצים (רצוי בעברית), ספרים ושאר מלים כתובות? דיברתי עם מישהי שאמרה לי שרוב התיירים שמגיעים לאוסטרליה הולכים לקטוף תפוחים או לגזוז כבשים או בקיצור-להרוויח כסף, בתמורה ללינה אצל בעל התפוחים או הכבשים...השאלה שלי היא איך זה עובד בדיוק? האם זה נחשב עבודה? ואם כן, מה לגבי אישורי עבודה? וגם-מהי הדרך הכי טובה לעבור ממקום למקום? רכבת? טרמפים? בקיצור-אני צריכה תדרוכים, והרבה מהם. תודה רבה לכולם ולילה טוב!

ליאורט1

New member
כמה דברים,

אני לא יודע הרבה בקשר לעבודה באוסטרליה, לפי מה שאני זוכר מהטיול שלי לשכונה הזאת באוסטרליה אין שום דרך שבה ישראלי יכול לעבוד באופן חוקי. לעומת זאת בנ"ז יש, בעיקר בעבודות חקלאיות. בקשר ללאן לנסוע, אם את כבר מגובשת על היעדים אז כבר עברת את השלב הקשה, 1. פשוט תעשי חיפוש כאן בפורום. 2. תלכי להרצאות ב"למטייל", לדעתי מומלץ ללכת ליותר מאחת כדי לקבל נקודות מבט שונות על הדברים. 3. האתר של למטייל(בהסטוריה של הפורום שם יש המון המון מידע) 4. הפורומים של לונלי פלנט. 5. ובכלל לחפש באינטרנט, על נ"ז אני יכול להבטיח לך שיש יותר מידע ממה שאת יכולה לספוג. שיהיה בכיף

froggirl

New member
אוסטרליה וניו זילנד

הי לך לפני שאני אוכל לענות לך בפרוטרוט אני צריכה קצת מידע ממך: 1. לכמה זמן את נוסעת? 2. מתי? 3. כמה כסף יש לך (לא כולל כרטיס) 4. מה את אוהבת לראות?לעשות? נופים/טרקים/פעילויות אנדרנלין? 5. אם תהיו 2 או יותר? אני אנסה לכוון אותך קצת יותר עם המידע שתתני לי בשמחה FROG

אמנון כ

New member
אוסטרליה

את מוזמנת להתרשם ממסעות בתמונות - מאמרים שפרסמתי ובהם עשרות תמונות ומידע רב. אודות אוסטרליה תוכלי למצוא את המאמרים הבאים: סידני וההרים הכחולים החוף המזרחי ומלבורן קנברה - בירת אוסטרליה רשומה נוספת שפרסמתי מספידה את התרבות האבוריג'נית שעומד להיכחד מהעולם. (לינק בסוף). אוסטרליה היא היעד האהוב עלי בעולם. אני בטוח שתהנו עד מאוד!!! נ.ב. מאוד לא מומלץ לעבוד בצורה לא חוקית באוסטרליה (ובכלל במדינות אחרות), אתם עלולים למצוא את עצמכם בכלא ו/ או מגורשים מאוסטרליה עם חותמת שחורה בדרכון.

Kaysa

New member
וואו, קודם כל הרבה תודה

בקשר לעבודה-אין לי שום כוונות לעבוד באופן בלתי חוקי. השאלה שלי היא האם העבודות החקלאיות הנ"ל (קחי לך תפוחים וכבשים...) מצריכות אישור עבודה. ובכלל, איך מגיעים אליהן? פשוט דופקים אצל חוואים ושואלים לשלום תפוחיהם? קצת מידע: בגלל שהכל עוד ממש ראשוני וטרי, עוד לא ממש החלטנו על הכל. אני רוצה לנסוע לחודשיים עם אפשרות הארכה אבל אני לא יודעת איך זה יסתדר הלימודים בארץ. נראה. התכנון הוא לאוקטובר (לא הזה, הבא...) אבל יש מצב להקדמה. אשכרה הגזמתי עם תכנון שנה מראש...אבל אני נכנסת עכשיו לאטרף של קריעת תחת בכל מיני עבודות ולכן לא יהיה לי זמן להתעסק בזה כמו שצריך אחרכך. לגבי הכסף-ע"ע קריעת תחת! לפי החישוב שלי יהיו לי בערך 30,000. פלוס מינוס. לכמה זמן זה מספיק ובאילו תנאים? אני בקטע של טרקים כרגע, לא יותר מדי קשים ולא יותר מדי מסוכנים-פשוט כיפיים. הצעות יתקבלו בברכה. כרגע אנחנו רק שתיים אבל יש בהחלט מצב לעוד. מה דעתכם? תודה, שוב!

Kaysa

New member
תודה, זה מעולה!! ידוע לך במקרה

כמה זמן מצפים מאנשים להשאר בדרך כלל? הם לא מציינים את זה בשום מקום.

ליאורט1

New member
בקשר לנ"ז

אוקטובר זאת לא ממש העונה לנסוע לשם אוסטרליה מספיק גדולה בשביל למצוא שם עונה בכל עונה

sela v

New member
לא נראה לי שיש הגבלה

אחרת היו רושמים. את יכולה לשאול את גילקי היא עשתה לי הכרה עם האתר הזה, וגם רשמה על זה מאמר. לפני כחודש פגשתי אנגלי שהתנדב כחודש בצרפת בחווה דרך האתר הזה.

Kaysa

New member
אה, ועוד משהו

מה לגבי הכסף? כמה יספיק לתקופה של חודשיים פלוס?

ליאורט1

New member
בערך 1000 דולר לחודש

בערך 1000 דולר אמריקאי לחודש בנ"ז ובאוס' קצת יותר אבל קשה להעריך במדויק כי זה תלוי בהמון המון גורמים, זה יכול לצאת הרבה יותר או הרבה פחות.

למעלה