עזרה לפרק ב´...

omk62

New member
עזרה לפרק ב´...

על מישהו שאני כל כך רוצה לעזור לו, ואני לא יודעת איך: פרק א´ בחייו הסתיים, מעט מרירות, אח"כ קשרים סבירים. הילדים חיו איתה תקופה מסוימת. היא הכירה חד-הורי, וכשהחליטה לעבור לחיות איתו,- הילדים (הבוגרים) העדיפו להתגורר עם אביהם. האב שמח על ההחלטה, וכך אכן היה. בינתיים האם, שעברה להתגורר עם חברה,- נשאה לו (ולילדיו). בינתיים הוא הכיר מישהי, היא הרתה, והם נשאו. הנשואים היו בידיעה שילדי פרק א´ שלו נשארים לחיות איתו-איתם. אלא שהילדים, כאמור, בוגרים, והיא, שכל חייה חיתה כרווקה עם שותפ/ה לדירה נאלצה להתמודד עם 3 שותפים לדירה...האב ושני ילדיו. ולא די בזה,- נוסף גם תינוק למשפחה ה"מסובכת" גם כך. היא לא ידעה להתמודד עם הבוגרים, עם השותף החדש לחיים. רכשה לעצמה מוצרי אוכל ואסרה על אחרים לגעת בשלה, נקתה רק חלקים בבית שקשורים בה עצמה, התחשבנה כספית על כל הוצאה, ועוד ועוד... וההתמודדות עם הילדים הפכה למריבות קשות עם מילים קשות עוד יותר, בינה לבין הילדים, והוא באמצע בין ילדיו למי שבחר כפרק ב´ שלו, כשהיא, במקום לנהוג בבגרות ירדה לרמת העלבה אישית בילדים. מאז שהתחילו הקשיים היא לוחצת עליו ללא הרף שיוותר על ילדיו, שיוציא אותם ממסגרת הבית לרשות אשתו מפרק א´. והיא מעמידה אותו בפני "או אני או הם", ומאיימת בלקיחת הפעוט המשותף וזה שבדרך, ועזיבת הבית. אז, זהו הספור. אילו לא היו להם ילדים משותפים, אני מניחה שהבחירה היתה ברורה. אלא שכעת עם פעוט ועוד אחד בדרך,- מה הוא יכול לעשות???

קשה להכנס לנעלי האחר אבל...

לפני שמפרקים מסגרות כדאי היה אולי להעזר בבעלי מקצוע להם בוודאי רעיונות ועיצות טובות משלי. אך אולי אפשר להגיע לפשרות מסויימות ...ותמיד שיחות כנות ופתוחות יכולות רק לשפר מצבים וגם אין רע בכך שהילדים בוגרים יעזרו במטלות הבית [ביחוד עם הגב´ הצעירה מטופלת בפעוט ומצפה ל1 נוסף] כלומר ינקו לפחות את חדריהם [ואולי מצבם הכלכלי מאפשר לקיחת עזרה ] מנסיון של חברותיי [ולא אחת הילדים הם עילה \סיבה או איך שתקראו לזה ל"תקלות" כאלה ואחרות כשמנסים לבנות זוגיות שניה ] ובכן מנסיון של כמה מחברותי וכתבת כי מדובר בילדים בוגרים [או שמא התכוונת למתבגרים?] חברותי השאירו את הדירה בה גרו לילדיהם ושכרו במשותף עם בן הזוג דירה אחרת או ששכרו בעבור הילדים דירה [ודרכם של ילדים בשלב זה או אחר הוא לפרוח מהקן כך שככל שהמצב קשה הוא זמני ] ואולי גם זה פתרון שבת שלום

עומק הסתבכתי מעט

לי הובן שהוא אחרי פרק א´ וגם היא פתחו יחד פרק ב´? יחד? ואז הוא מצא מישהי אחרת בעוד היא ילדה לו תינוק ומגדלת גם אותו ואת שני ילדיו? או שהפרק ג´ שלו בהריון? לא הובן לי כל כך

לאחר שאני מבינה את הסיפור טוב יותר

רציתי רק להעיר לתשומת לבכם את התוצאה של רווק עם חד הורית ולהפך, האומנם לא אומר שכל קשר כזה יגמר ברע, לדעתי לא צריך לקחת את הסיכון, אני אישית דחיתי כל "חתן" רווק ורציני כיון שלא רציתי להגיע למצבים דומים למה שסופר כאן.

omk62

New member
אז ככה,

הילדים היום הם בני 19 ו16. שניהם זקוקים עדיין לחיים במסגרת משפחתית. הקושי גדול יותר דווקא עם ה- 16. גיל ההתבגרות הוא גיל מורכב מאד ממילא, גם אם לא צריך להתמודד עם שינויים משפחתיים (גם לי עצמי יש "טיפש-עשרה" בבית)... העניין הוא שהכלה החדשה-כבר ישנה ידעה לאיזו מסגרת היא נכנסת. היא ידעה שאם היא נשאת לאב, גם ילדיו יחיו איתם. בהתלחה היתה אידיליה. היא קרבה אליה את הילדים, היתה ה"חברההכי טובה שאפשר" של המתבגר, עד כדי כך שאפילו הם התלהבו לקבל אותם כאשת האב. אלא שאחרי החתונה..... נחמד כבר לא קיים בלקסיקון שלהם....

ספור עצוב../images/Emo4.gif

כולם אומללים במשפחה הזאת. לדעתי כדברי בוחשת הם חייבים לפנות לטפול משפחתי כדי לנסות לתקשר ביניהם. ברור שתקשורת חסרה כאן. אני חושבת קודם כל על הילדים המתבגרים שלו, אגב בני כמה הם?, הם מרגישים לא רצויים, דחויים. אני לא יודעת מה חלקו ואיך נוצר המצב הסבוך הזה. יתכן שגם הוא לא ידע להציב גבולות לילדיו, או לא עזר להתקרבות שלהם אל אשתו החדשה. והיא? ברור שלא פשוט לרווקה חופשיה לחיות עם ילדים שאינם שלה. מורכב.. צריך לנסות יעוץ מקצועי לפני שמפרקים ושוברים את הכלים, בעיקר בשביל הילדים, וגם בשביל התינוק שבדרך.

סרט תורכי

בוקר טוב מצב קשה סבוך ובלתי אפשרי. בו נדרש האומלל וכך אכן הוא מצבו. לבחור בין ילדיו מפרק א לבין ילדיו מפרק ב. הגשר לפתרון בעיה זו . הוא הילדים. באשר הילדים מפרק א ומפרק ב אחים הם. צריך בשלב ראשון לטפח את הקשר בין האחים. ולקרב בניהם. ואולי עיי כך לפתוח את הפתח ל מערכת יחסים טובה יותר בין האשה השניה לבין הילדים מפרק א. שהרי האשה השניה היא האם של האחים שלהם. מצב זה מחייב הכנה ונכונות של כל המשתתפים בסרט התורכי הזה. אני לא יודע מה חלקה של האשה השניה במצב מסובך זה. ברור לי שבשלב ראשון היא חייבת להקל על הבעל האומלל. שהוא במצב הקשה מכולם. היא חייבת לתמוך בו ולסייע לו. ובודאי שהיא אינה צריכה להוסיף לחץ מתח וכאב על זה שכבר קיים והרבה. בסופו של דבר במידה ויהיה פיצוץ זה יפגע בה.

העוקץ

New member
סיוע

לפי דעתי הם צריכים ללכת דחוף ליעוץ רק שם יש את הכלים להתמודד עם מצבים מסובכים אלו

עצוב

מצב סבוך שלדעתי רק אנשי מקצוע יוכלו לסייע בו. התגובה הראשונית שלי היתה - שיזרוק אותה לכל הרוחות איזו זכות יש לה לדרוש ממנו שיוותר על ילדיו,הרי כשהכירה אותו זה היה מצב נתון. לא אוהבת גם את התנהגותה כלפי ילדיו. נכון שיש לו ילדים גם ממנה , ובכל זאת האם זו האישה שאיתה הוא רוצה לחיות? בכל מקרה בדיוק כפי שמוצאת הזכירה,גם אני מראש מונעת מראש סיטואציה כזו... לא רווק בשום פנים ואופן,רק גבר שהוא אב לילדים.

About a Boy

הסרט החדש. מישו ראה? מה יש לרווק לחפש בקבוצת תמיכה של אמהות חדוריות?
והתקציר הרשמי : וויל (יו גרנט) הוא לונדוני עשיר ורווק בן 38 שכל מה שמעניין אותו זה להיות מגניב, להתחמק מאחריות ולצאת עם נשים. לאחר שהוא מנהל מערכת יחסים קצרה עם אם חד הורית הוא מגלה שקבוצות תמיכה לחד הוריים הן מקום טוב לפגוש נשים פנויות. וויל ממציא לו ילד בשם נד ומצטרף לקבוצת תמיכה מקומית, כשהמטרה שלו היא להתחיל עם סוזי (ויקטוריה סמרפיט) אבל התכניות משתבשות כשהוא פוגש את מרקוס (ניקולאס הולט), הבן של חברה שלה. מרקוס בן ה – 12 הוא ילד קצת מוזר עם בעיות בבית ובבית הספר. פיונה (טוני קולט), אימו, היא היפית אידיאליסטית ודיכאונית ומרקוס סובל מהגישה שלה לחיים ומהילדים בבית הספר שלא מפסיקים לצחוק עליו. ביום בו וויל ומרקוס נפגשים, פיונה מנסה להתאבד ומרקוס פונה אליו לעזרה. מרקוס מנסה לארגן דייט בין אימו לבין וויל וגם כשזה לו הולך הוא לא מרפה מוויל, עוקב אחריו ומתחיל להופיע בביתו כל יום אחרי הלימודים. תחילה וויל מסרב לרעיון, אך אחר כך הוא מתרגל לכך ועד מהרה השניים נעשים חברים. בערב השנה החדשה וויל פוגש את רייצ´ל (רייצ´ל וויס) ובפעם הראשונה בחייו מתאהב נואשות. מבלי שהתכוון רייצ´ל מבינה שמרקוס הוא בנו של וויל. בהיותה בעצמה אם לילד בן 12, היא מציעה שהם ייפגשו כולם יחד. מכאן מתחיל להתגלגל גלגל של טעויות שבסופו מבין וויל עד כמה חייו ריקניים וכמה מרקוס חשוב לו. הוא מחליט לעשות משהו על מנת לעזור למרקוס ובעצם על ידי כך עוזר גם לעצמו…

דנוטציה

New member
רוצה גם לחשוב....

שהיתי נמנע ממצב דומה....אבל יודע שלאהבה קשה להגיד לא, במיוחד שמופיעה היא כה מעט. לובשת כל כך הרבה פרצופים.יעוץ תמיד מומלץ לפני לקיחת החלטות אך במקרה הזה אין כל כך על מה לגשר והוא יצתרך לבחור...וגם שם הוא יבחר באשה, אני לא ממש חושב שיש לו ברירה,כל דבר אחר ישאיר אותה לבד אם ילדיו הקטנים,,,אם התאורים נכונים זה יגבול ברשלנות. ...............אינטגרציה במערכת החנוך ומיד..

קשה לי להאמין

שיש דברים כאלה בעולם אך זהו חלק ממנו מה לעשות גם קשה לי להאמין שלא היו סימנים מקדימים שהוא נהג להבליג והלתעלם מהם או פשוט שהוא כל כך תמים ולא ראה אותם, עשה עוד ילד והוסיף על החטא וחבל עכשו לא יודעת מה טוב יותר אך בכל מקרה להמשיך ולחיות עם אדם כמוה לא יעזור לו בכלל רק בגלל הילדה כי אני בכל מקרה לא בדיעה שנשארים למען הילדים, לדעתי הילדים שלו חשובים ולא יתכן שאישה זו תקלקל לו את החיים, ובקשר לילדה שלהם יחד מסכנה שנולדה לחיים אומללים מראש.

maof

New member
סליחה אבל אני ממש לא מבין

להתחיל פרק ב´ זה מבחינה מסוימת קל הכל נימצא ממש ממול כתוב באותיות מאירות היא גרושה + ???? הוא גרוש + ???? אין כאן מצב לא ידוע (בהנחה שאין שקרים) הדברים ידועים המצב הוא חבילה אחת גדולה.... אין מצב להפריד את האשה מהילדים שלה.... ואיך אומרים זה מה יש......הכל או לא כלום...(כנ"ל לגבר) כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו לפני תחילת הקשר לפני שיפגעו הילדים קטנים או גדולים..... ולראות אם מתאים לו ......החבילה הכוללת הכול...הטוב ואת הפחות טוב אם מתאים לו להתמודד עם זאטוט עקשן או אם בוגר בגיל הקשה ולא לישכוח זה הקטן גדול יהיה......וגם הוא יהיה בגיל הקשה מה קורה לאנשים שלו מבינים שגם לילד הקשה יש רגשות ותחושות וגם לו כואב ורע לפעמים למה עד גיל מסוים זה טוב ואחר כך לא..... אני חושב שאם שני אנשים בוגרים בפרק ב´ החליטו כן להביא ילד לעולם כדי לממש את האהבה ושניהם רואים את הדברים בצורה ברורה וריאלית לעולם לא על חשבון הילדים שנימצאים ואם שני הצדדים ידעו להראות את הדברים לילדים הקודמים לעזור וליתמוך בקשר עם בן הזוג הדברים יצלחו (גם אם לא ברגע הראשון) מעוף

למעלה