עזרה לפני קניית אורגן

עזרה לפני קניית אורגן

לא מזמן נכנס בי הג'וק לחסוך לאט לאולפן ביתי ורציתי שהקניה הראשונה שלי תהיה קלידים גם מהרצון לנגן בכלי זה וגם מהאפשרויות בו לנגינת גם תופים או מגוון רחב של צלילים וכלים (כמובן, לא משתווים אפילו מעט לכלי האמיתי ולקחתי בחשבון). אני רוצה מהקלידים שלי שיתאימו לאולפן ויהיה בהם אפשרות לנגן תופים (אין לי אפשרות להביא תופים לחדר ולכן תכננתי להשתמש בתופים שבאורגן), אפשרויות לכל מיני כלים באיכות סבירה (גם איכות פיאנו סבירה) ועוד כמה מדדים שאתם מכירים ואני לא שיעזרו לי ויתאימו לצרכים שלי. לא הייתי שואל אתכם אם היה לי את התקציב המתאים ללכת לחנות וללכת על אורגן טוב שמספק לי את הכל, בעוד התקציב שלי לא עולה על 1500. אני יודע שחבר קנה ימאהה חדשה בכלי זמר עם אפשרות לתופים והכל וגם עם טאצ' כמו בפסנתר (מנגן חזק משמיע חזק) בפחות מ-1500. בנוסף לכל זה, שמעתי שלאולפנים וכו' מתאימה מקלדת שליטה שאותה אני מחבר למחשב ודרך גורמים חיצוניים אני שומע את הצלילים. אני לא יודע מה החסרונות שבא ואני כן רוצה קלידים לנגן בהם ולא רק כלי עזר לאולפן. אז אולי תוכלו לעזור לי בשיקולים בין אורגן ומקלדת שליטה ? או איזה אורגן יתאים לי, באיזה מחירים (אני יכול לחרוג קלות מהמחיר בשביל משהו שווה), האם ישתלם לי בכלל לפנות ליד שניה או כל שיקול ועזרה יתקבלו בברכה רבה !!! תודה רבה מראש, גיא.

תשובה

א.יד שניה לא הייתי ממליץ אלא א"כ זה ממישהו שאתה מכיר וסומך עליו. ב. 1500 הוא סכום די מצחיק בשביל השאיפות הגדולות שלך ג. אם אתה רוצה תופים מוצלחים מומלץ ע"י מכונת תופים אם אתה יודע מה זה.

aa100000

New member
לא תוכל לקנות במחיר הזה אורגן ברמה

אחד כזה שמתאים לאולפן ביתי, הייתי ממליץ על מחיר התחלתי לאורגן סביר כ-5000-6000 ש"ח (לי יש psr 2000 של ימאהה שעלה 7500 ומספק את הסחורה כמו שצריך
)

epotex

New member
במקומך הייתי שוקל לקנות

סינטיסייזר גם יכולות של טיכנות סאונדים וגם כלי נגינה אומנם הסכום ההתחלתי יהיה בסביבות ה2500 אבל אם אתה רוצה להשקיע לעתיד אז זה ההצעה שלי דרך רגב הודעה ראשונה שלי בפורום הזה אז שלום לכולם!!!

פסייקו

New member
רק ששם אין לו מקצבים

שלבטח הוא יצטרך. סינטי זה יותר לאנשים שמשתמשים רק בסאונדים.

epotex

New member
אם הוא רוצה

להשקיע לעתיד בעזרת תוכנת עריכה הכי פשוטה הוא יוכל לערוך לעצמו את המקצב בצורה הכי מדויקת וקלילה אני באופן אישי שונא את המקצבים המתוכנתים שבאים עם 90% מהאורגנים מלפפוניו אם אתה רציני חושב על אולפן בעתיד תצתרך ללמוד לעבוד עם המחשב והקלידים\סינטי וזה דורש המון זמן אז למה לא להתחיל עכשיו? עוד אופציה שהייתי בודק היא לקנות מקלדת שליטה ולנגן איתה צלילים מהמחשב החיסרון הוא שתוכל לנגן איתה רק בסביבות המחשב כלומר אם אתה מופיע או משהו כזה אז זה לא יתאים לך אני לא מסכים עם הקביעה החד משמעית שלך{פסייקו} לגבי הסינטים אין צליל שלא תוכל ליצור עם סינטים מצלילי מקצב ועד לאפקטים שירעידו לך את הגבות
אני מכיר המון סינטים שיש להם מקצבים ואני יוכל למנות לך אותם הכל שאלה של תקציב

פסייקו

New member
הוא דיבר על תקציב נמוך

ובד"כ סינטי היחודיות שלו זה בסאונדים ונשמע שהוא מחפש משהו יותר כולל. לי אישית יש חבר עם נורדיט אם אתה מכיר וחוץ מהסאונדים הממש יפים שיש לו שם - אין שום דבר מיוחד.

epotex

New member
פסייקו ידידי

הסינטי הנ"ל מתאים להפקות אלקטרוניות ובגלל זה הצלילים שלו אלקטרונים לפי השם שלך והמושגים שאתה כותב אני מרשה לעצמי להסיק מסקנה נמהרת שאתה בא מתחום המוזיקה האלקטרונית ואני מרשה לעצמי להמר על טראנס... מי יודע אולי צדקתי ואלוי אני ישתכנע לשלוח לוטו :} היחודיות של הסינטיסיזר היא האי מגבלות שלו לסנטז צלילים חדשים{שאותם אתה מכנה סאונדים ולא רק} עם העבודה מול הסינטי אתה לומד לכוון את הסינטי לפי הצלילים שאתה אוהב ורוצה ליצור ומתוקף זה הצעתי לבחור הנ"ל לקנות סינטי אם הוא באמת רוצה להשקיע באולפן עתידי והוא בעצמו אמר שהתקציב שלו גמיש כלפי מעלה שלא תטעה גם אני טרנסאי גאה ושרוט :}

תודה לכולם ! ההתלבטות רק גדלה

באמת לקחתם את זה ברצינות ועזרתם לי, למרות שכמובן אני עדיין בהתלבטות. אחרי בירורים קטנים על מה סינתי יעזור לי ובמה מקלדת שליטה, אני עדיין לא יודע. מקלדת שליטה היא אולי אמצעי זול ושימושי לאולפן, אבל אני מחפש גם אורגן לנגן בו ולא רק כלי עזר לאולפן. סינתי יקר (שאם זה היה משרת את המטרות שלי בדיוק אז הייתי חוסך עוד כמה זמן), אבל אני לא מתרגש מליצור צלילים חדשים. יהיה נוח לי עם האפשרויות הכי פשוטות שבאורגן (פסנתר, כלי נשיפה וכו'), שלא יהיו באיכות הכי גבוהה אבל לא ישמעו חשמליים חסרי רגש מדי. בקשר לתופים, הציעו לי גם לקנות מכונת תופים אבל באורגן אני בעצם יוכל לנגן אותם על הקלידים באיכות סבירה אז נראה לי שזה עדיף לי. בכל מקרה, הסרטון של הימאהה די הרשים, אבל זה עדיין סרטון שלהם וזאת המטרה שלו . יכול להיות שאני אקנה אורגן כזה או אשקיע באורגן קצת יותר טוב. שוב, אני לא רוצה אלף אפשרויות וצלילים, אלא רק את הצלילים הפשוטים באיכות נורמלית, חיבור למחשב (ויכולת להקליט דיירקט) ואולי האפשרות לחלק את הקלידים לחצי כאשר כל חצי מנגן צליל אחר. אם למישהו יש הצעות או מחירים לדבר כזה, אם אמרתי משהו לא בדיוק נכון או אם יש משהו שישרת את המטרות שלי לדעתכם, אני שוב אודה מאוד כי כרגע זה המקור היחיד שלי לרכוש מידע על הנושא. תודה.

epotex

New member
אולי תתאר לנו מה אתה הולך לעשות

בזמן הקרוב עם הכלי שאתה מחפש ואז נוכל לכוון אותך למה שהכי יתאים לך לאיזו מטרה הכלי הולך לשמש? תוכניות עתידיות? למדת לנגן? אתה מנגן בתור תחביב? וכ' יהיה לנו קל יות לעזור לך

epotex

New member
והכי חשוב איזה סיגנון מוזיקה

איך שכחתי דבר שכזה ?

אוקיי.. תשובות

אני מנגן כבר שנתיים בגיטרה ומבין את כל העניין התיאוריה, לכן יהיה לי יותר קל ללמוד נגינה על קלידים ואני מתכוון להשקיע בזה כשאני אקבל אותם. אני שומע כל מיני סוגי רוק אבל האורגן יכול לשמש אותי גם בבלדות רוק כאלה (יודעים למה אני מתכוון), רוק אקוסטי (אם מדמים באורגן כינורות וכו') וגם קלידים עם קצב מהיר כמו בהרבה שירים של דיירה סטרייטס או תפקידי הפסנתר/כינורות וכו' בסגנונות כמו השירים הישנים של אביב גפן או אפילו מופע הארנבות. חוץ מזה, יהיה מגניב לנגן סימפוניות מפורסמות. כשהגעתי להחלטה לחסוך לאולפן ביתי ישר חשבתי על קניית קלידים. לכל אחד המתעסק בתחום זה יכול לעזור מאוד כי זה כלי ורסטילי שיכול ללוות כל דבר והמדמים של הרבה כלים במובנים בתוכו יכולים לעזור לאולפן (אין לי איך להביא פתאום חצוצרה) ובמיוחד התופים שבניתי עליהם. אח"כ שמעתי גם על מקלדת שליטה וסינתים שבהודעה הקודמת הסברתי למה מהידע הקטן שלי אני חושב שהם לא מתאימים לי. בהנחה שאני אקנה את האורגן אני אקליט אותו דיירקט להמחשב ואשחק עם זה שם (ראיתי שגם באורגנים די זולים יש אפשרות למידי) ואת שאר הכלים אני אקליט ממיק' טוב בתכנה להקלטה בערוצים וכרטיס קול טוב. ככה (נראה לי) שאני אוכל להקליט על דיסקים קאברים או שירים מקוריים שלי באיכות סבירה וזה ישמש אותי להנאה והפצה פרטית אם כי לא נראה לי שאני אוכל לעשות מזה מקצת כסף שאנשים יבואו להקליט סקיצות. בקיצור, זה מה שהאורגן אמור לעשות ואולי אתם מכירים משהו שמתאים בתקציב די נמוך (אני מעדיף להגביה אותו נואשות אבל שלא יהיה צעצוע). תודה, גיא.

epotex

New member
אני חושב שמתאים לך

אורגן כי כמו שאמרת אינך מנגן קלידים לגבי דגם מסוים אני חלש באורגנים מסוג זה ולכן אשאיר את ההמלצות לחברים פה שהם יותר משופשפים בתחום הנ"ל המלצתי לך מקודם על סינטי בגלל שחשבתי שאתה כבר יודע לנגן ואז יהייה לך יותר זמן לתכנת אותו לא משנה העיקר שתצליח

למעלה