עזרה לסוקולנט

גינתית

New member
עזרה לסוקולנט

היי,
עציץ עם סוקולנטים. אני גרה בשרון. משקה אותו מעט (כוס מים) פעם בשבוע. העציץ מונח בחצר בצל כבר כשנה. אחד מצמחים החביבים עלי בעציץ נראה במצוקה. העלים שלו מרגישים "רכים", ו.. תראו את מצבו הרע בתמונה.
האם יש דרך להציל אותו? איך?

תודה.
ענבר.

Shamy

New member
לא צריך להשקות סקולנט פעם בשבוע

נתחיל מזה, הם צריכים השקייה בערך פעם בחודש, כנראה שפגעת לו במערכת החיסונית. חוץ מזה נראה שהוא עם סקולנט אחר שכנראה "גוזל" ממנו מחומרים המזינים כך שהייתי מפרידה בינהם. הייתי מנסה אולי לייצר ייחור בעציץ נפרד חדש ואחרי שהוא יגדל מחדש לדאוג להשקות פעם בחודש ולתת דישון סקולנטים בהתאמה להוראות יצרן. אבל אולי למנוסים יותר יהיה תשובות טובות יותר

נראה שהוא נרקב מעודף מים.

את יכולה לנסות לייבש ולהציל בתוך העציץ הזה, או כפי שהוצע לפני - להעביר לעציץ נפרד - מה שאכן מבטיח יותר סיכויי הצלחה.
לגבי ההשקייה:
מומלץ למשש את האדמה באצבע ורק כשמגיעה כמעט ליובש מוחלט (או אפילו יובש במקרה של סוקולנטים) - לא להשקות.
אכן - בתנאי לחות וצל חלקי זה יכול להגיע גם בקיץ לחודש בקלות.
שימי לב - כשאת ממששת את האדמה - אם חלקה העליון (כמה סנטימטרים מעט לח - לא להשקות!! חפרי מעט עם האצבע וודאי שאכן יבש גם מעבר לפני השטח ורק אז השקי.
בכל מקרה - נראה שמדובר באחד חזק למדיי, אז גם אם לא יצליח להשתקם אם רק תפחיתי השקייה - את יכולה להניח אחד מהקטעים שעדיין ירוק ישירות על האדמה המושקית, או לכסות את קצהו באדמה לחה, ועם הזמן הוא יוציא שורשים.
בהצלחה :)

מ ש ה 53

Well-known member
אני לא יודע באילו תנאים נמצא העציץ ויתכן שיש מקום להשקותו
אחת לשבוע. בודקים באצבע כפי שכתבה ענת ורואים. מה שחשוב זה לא להוציא
לצמחים את נשמתם ביובש.
ולגבי הצמח שאת מלינה עליו, הוא מלא בכנימה קמחית או צמרית. אותו זיפט.
אין אפשרות לנקות אבל אפשר אולי למצוא כמה ענפים נקיים ולהשריש.
ממילא הצמח הגיע לגודל כזה שאין הרבה מה לעשות בו. תתחילי חדש וזהו.

drorim69

Active member
הייתי גוזמת אותו עד לפס החום בערך על שפת העציץ

כדי שיתחדש נקי

לגבי השקיית סוקולנטים - הם צריכים השקיות מרווחות אבל טובות.
בהשקיה (של כל צמח) צריך שהתערובת תגיע לרוויה בעומק שבו השורשים נמצאים וקשה לי להאמין ש כוס מים אחת מרווה את התערובת מספיק..
אולי כמות המים הספיקה כשהיו לצמח שורשים קטנים ושטחיים ובחלוף שנה הוא מתקשה להתמודד עם כמות קטנה כל כך.

יש אפשרות שהצמח נראה כך כי היה צמא והגיע למצב של עקה (מצוקה), לכן היה פגיע יותר למזיקים שתקפו אותו.
אפשרות אחרת היא שהניקוז בתחתית העציץ נסתם ונוצר למטה מאגר עודפי מים שגרם לריקבון, שגם הוא גורם לעקה ולפגיעות של הצמח.
תבדקי מבחוץ את חור הניקוז ואם הוא פתוח לחלחול מים - כנראה שהבעיה היא צמא..

למעלה